Novosti

Naprednjaci žele da ukinu Narodnu skupštinu

Naprednjaci žele da ukinu Narodnu skupštinu

Kao što sam juče i najavio, Vlada Republike Srbije izbegla je da danas dođe i odgovara na pitanja poslanika, ali nisam verovao da će ići još dalje, da nam zabrane da govorimo i na sednici Odbora.

Za 26 godina višestranačja u Srbiji, nikada se nije dogodilo da opoziciji bude zabranjeno da govori u Narodnoj skupštini. To je novi izum SNS-a koji je danas primenio Aleksandar Martinović, na današnjoj sednci  Odbora za administrativno-budžetska i mandatno-imunitetska pitanja, odbijajući da da reč poslanicima opozicije. Tako, više od 20 poslanika opozicije nije dobilo reč, ni po jednoj tački dnevnog reda i sednica je zaključena, a da diskusija ni po jednoj tački dnevnog reda nije ni otvorena.   kzn-dveri-ivan-kostic-bosko-obradovic-marija-janjusevic   Jasno je da iza ovoga ne stoji Martinović već je on samo lutka u pozorišnoj predstavi Aleksandra Vučića. Poslanici SNS-a su oni koji prave incidente u Narodnoj skupštini, kao što je to danas uradio Aleksandar Martinović, zabranivši opoziciji da uopšte dobije reč. Zato tražimo hitno razrešenje Aleksandra Martinovića sa mesta predsednika Odbora i upozoravamo javnost da na ovaj način SNS ugrožava političku stabilnost Srbije, jer nema demokratije bez opozicije i niko ne može opoziciji da zabrani da govori u Skupštini. SNS mora konačno da se navikne da je u Skupštini dobila novu opoziciju, i da zabrana reči opozicionim narodnim poslanicama ne dolazi u obzir.   bosko-obradovic-zakon-o-visokom-obrazovanju-2016-fb   Posebno je sramno bilo ćutanje i ostalih narodnih poslanika iz redova vlasti, koji su bili svedoci Martinovićeve bahatosti i bezobrazluka, ali su to prećutali zarad golog opstanka u vlasti. Posebno se istakao SPS koji ponekad deluje ljigavije čak i od SNS-a. Kao što sam juče i najavio, Vlada Republike Srbije izbegla je da danas dođe i odgovara na pitanja poslanika, ali nisam verovao da će ići još dalje, da nam zabrane da govorimo i na sednici Odbora. Ako se ovako nastavi, onda možemo reći da je cilj SNS-a da se ukine Narodna skupština do predsedničkih izbora, jer je Skupština trenutno jedino mesto gde opozicija može da govori.  

Informativna služba Srpskog pokreta Dveri  

Podeli vest:

Napomena:

Коментари који у свом садржају буду имали говор мржње, вређање, непристојне речи, клевету, као и расну, националну или верску мржњу и нетрпељивост неће бити објављени на нашем сајту.
Уредник сајта има право избора коментара који ће бити објављени.

Ostavite komentar

Vaš komentar je uspešno poslat. Nakon pregleda administratora vaš komentar će biti odobren ukoliko je u skladu sa pravilnikom.