Autorski tekstovi

Nesposobni predsednik Vučić: Prilog za biografiju Aleksandra Vučića

Nesposobni predsednik Vučić: Prilog za biografiju Aleksandra Vučića

Izjava predsednika Aleksandra Vučića o Kosovu, data u njegovoj poseti Beču, je krajnji izraz gluposti srpske spoljne politike.

Data je na nediplomadski i krajnje vulgaran način. Ono što zasigurno na osnovu ove izjave zaključujemo, jeste da opstanak na vlasti jeste mera svega prilikom odlučivanja u kom pravcu ide politika koju vodi Aleksandar Vučić.


I ovde sam krajnje precizan, ne politika koju vodi Srbija, jer o tome ovde nema ni govora, već politika koju vodi jedan čovek.


To je i slika tragedije jedne države i društva, i vremena u kome živimo, da smo od velikog broja institucija čiji je posao da vode računa o posebnim segmentima državne politike (razna ministarstva, obaveštajni aparat, vojska, policija, razni instituti, fakulteti, škole i td.), se sveli na mišljenje jednog čoveka.


Ono što je još tragičnije jeste što taj isti Predsednik Aleksandar Vučić nigde nije napisao i potpisao, za kakvu politiku se zalaže, niti se znaju njeni parametri, iako na sva usta priča da je dobio mandat „ da rešava probleme...“. Tako da mi ustvari ni ne znamo kakvu spoljnu i unutrašnju politiku Aleksandar Vučić će da vodi.


Pitam se da li je i kada obećao da će predati i dozvoliti stvaranje još jedne Albanske države na Balkanu. De fakto ukoliko se potpiše pravno obavezujući ugovor između Srbije i Kosova, takav sporazum je upravo to, formalizacija priznanja Kosova kao nezavisne države. Gde je Aleksandar Vučić to obećao, potpisao, u kojoj strategiji njegove vlasti to stoji. Niko ne zna.


Priča o ulasku u EU, o poglavljima, o stvarima koje treba da usaglasimo, donesemo, i td., je kao priča o Šeherezadi koja 1001 noć priča različitu priču kako je ne bi ubili. Na kraju ove naše priče o EU, koja traje od 2000 godine, mislim da će nas neko ubiti, i da Srbije na kraju tog „bezuslovnog puta“ neće biti, niti će postojati. Na tome se veoma mnogo radi!


I dok jedni misle da je reč o veoma dobrom taktičaru, koji kupuje vreme, drugi misle da je reč o izdajniku koji je rešio da preda sve zarad gole vlasti i opstanka na njoj.


Ja sam ipak skloniji jednom trećem tumačenju, o kome nije do sada govoreno. Reč je o čistoj nesposobnosti i nestručnosti Aleksandra Vučića!


Naime, reč je o čoveku koji posle fakulteta ništa nije radio u životu, osim što je Šešeljevski blatio koga je stigao i gde je stigao i što je živeo od skupštinske plate, na teretu naroda. Niko sa sigurnošću ne može reći koji je doprinos Aleksandra Vučića boljitku Srbije, u tom periodu.


Njegovo prvo i jedino radno iskustvo je kao direktor hale Pinki u Zemunu nekoliko meseci. Nakon toga je bio i ministar u Miloševićevoj vladi. Da bi se ponovo vratio skupštinskim klupama posle 2000 godine, i sigurnom parčetu hleba, sve do 2012 godine, kada mu je Toma Nikolić dao da se ponovo igra kao ministar u Vladi Srbije. Toma Nikolić je postavio Ivicu Dačića, da ipak sve bude pod kontrolom, jer je Aleksandru Vučiću manjkalo radnog iskustva.


 


Šta se dešava u ovom trenutku sa Aleksandrom Vučićem?

„Našla se vila u `čem nije bila“ – kako kaže naša narodna izreka. Aleksandar Vučić je naivno verovao da će moći manipulisati sa međunarodnom zajednicom, kao što medijski radi u Srbiji danas!


Sećamo se svi njegovih reči 2011 i 2012 godine vezanih za Kosovo, „ ...da međunarodna zajednica očekuje neku pošteniju vlast u Srbiji, a da će to omogućiti da se problem odloži za vreme kada mi ćemo biti jaki da rešenje bude na našu korist... „


Toliko naivno i glupo i amaterski od Aleksandra Vučića! Kakve veze jedno ima sa drugim! Kao da su u međunarodnoj zajednici amateri i kao da su skloni toj vrsti manipulacije.


Aleksandar Vučić je zbog neznanja i nestručnosti potpisao Briselski sporazum, dao obećanja da će problem rešiti, ali sad uviđa da svako rešenje ide u pravcu priznanja Kosova kao nezavisne države i da nema srednjih rešenja. To je njegov problem!


Što Kosovo otkriva prirodu samog Aleksandra Vučića i njegove vlasti. Jedne i jednog nesposobnog i nestručnog čoveka, gde će čitav jedan narod i država ispaštati zbog tog neznanja!


Naravno, neznanje neće abolirati samog Vučića i SNS, ni sve njegove koalicione partnere za učinjeno. Svi će morati odgovarati za svoja dela, odnosno nedela.


 

Aleksandar Tanasković, predsednik IO Dveri

(Foto: Tanjug / Zoran Žestić)

Podeli vest:

Napomena:

Коментари који у свом садржају буду имали говор мржње, вређање, непристојне речи, клевету, као и расну, националну или верску мржњу и нетрпељивост неће бити објављени на нашем сајту.
Уредник сајта има право избора коментара који ће бити објављени.

Ostavite komentar

Vaš komentar je uspešno poslat. Nakon pregleda administratora vaš komentar će biti odobren ukoliko je u skladu sa pravilnikom.

Biografija : Aleksandar Tanasković

Rođen 1974. godine u Beogradu. Oženjen, otac dvoje dece. Osnovnu školu i gimnaziju završio je u Čačku.

Diplomirao je na Ekonomskom fakultetu Univerziteta Beograd u Beogradu, na smeru „Finansije, bankarstvo i osiguranje“.

Pored osnovnog fakultetskog obrazovanja ima i zvanje „Broker-a za trgovanje hartijama od vrednosti i drugim tržišnim materijalom“, kao i sertifikate većeg broja obuka iz oblasti marketinga i menadžmenta. Govori engleski jezik.


Radno iskustvo

  • Direktor Alped Consulting d.o.o..
  • Direktor Srpske banke a.d. Beograd, ekspozitura Čačak.
  • Direktor Alpha Bank Srbija a.d. Beograd, filijala Čačak i Gornji Milanovac.
  • Šef dinarsko-deviznih poslova (Chief of Corporate) Banca Intesa a.d. Beograd, filijala Čačak.
  • Direktor Eksimbanke a.d. Beograd, ekspozitura Gornji Milanovac.
  • Referent u Čačanskoj banci a.d. Čačak.
  • Komercijalista – Prodaja školskog pribora, kancelarijskog materijala i proizvoda kućne hemije.


Angažovanje u Dverima

U Dverima je od 2011. godine. Obavljao je više značajnih funkcija: koordinator za Zapadnu Srbiju, oblasni koordinator za Moravičku oblast, član Ekonomskog saveta, odbornik u Skupštini grada Čačka, od 2012. godine, a od oktobra 2015. godine je na poziciji predsednika Izvršnog odbora.