Autorski tekstovi

Nikolić je pokazao apsolutno neznanje i nesposobnost

Nikolić je pokazao apsolutno neznanje i nesposobnost

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić pokazao je apsolutno neznanje, nesposobnost i neodgovornost kada je juče u Pragu izjavio da su „Krim i Kosovo dve simetrične situacije i da Srbija svojim stavom, da podržava teritorijalni integritet i Srbije i Ukrajine, ljuti i EU i Rusiju što je“, kako smatra, „znak da je u pravu“.


Osim što je zapanjujuće da Nikolić zaključke donosi na osnovu toga da li je nekog naljutio ili nije, a ne na osnovu činjenica, ova izjava predsednika Srbije može ozbiljno da ugrozi naše odnose sa Ruskom Federacijom koja je uvek podržavala teritorijalni integritet Srbije i pomagala da se Kosovo i Metohija očuva u njenom sastavu.


Status Republike Krim i status Kosova i Metohije su potpuno dva različita slučaja iz oblasti međunarodnih odnosa. Povratak Krima Rusiji je prirodan. Krim je pripojen Ukrajinskoj sovjetskoj socijalističkoj Republici odlukom totalitarnog komunističkog režima, političkim dekretom SSSR-a, bez volje naroda. Građani Krima su demokratskim putem, na referendumu odlučili da se Krim vrati u sastav Ruske Federacije. To su činjenice.


 


Krim je za Rusiju sveta teritorija, kao što je Kosovo i Metohija za Srbiju. Teritoriju Kosova i Metohije, kolevku srpstva i srpske državnosti, NATO je okupirao nakon što je izvršio agresiju.


Ovaj Nikolićev postupak je još samo jedan u nizu jasnih pokazatelja da on nije sposoban da bude predsednik Republike, da nije sposoban da se bavi diplomatijom na ovom nivou, jer ne poznaje ni međunarodne odnose niti međunarodno pravo.


 


Boško Obradović
Predsednik Srpskog pokreta Dveri


Podeli vest:

Napomena:

Коментари који у свом садржају буду имали говор мржње, вређање, непристојне речи, клевету, као и расну, националну или верску мржњу и нетрпељивост неће бити објављени на нашем сајту.
Уредник сајта има право избора коментара који ће бити објављени.

Ostavite komentar

Vaš komentar je uspešno poslat. Nakon pregleda administratora vaš komentar će biti odobren ukoliko je u skladu sa pravilnikom.

Biografija : Boško Obradović


Boško Obradović rođen je 23. avgusta 1976. godine u Vranićima kod Čačka. Posle završene Gimnazije u Čačku studirao je srbistiku na Filološkom fakultetu Univerziteta u Beogradu, gde je diplomirao 2002. godine.


Autor je diplomske studije „Miloš Crnjanski i novi nacionalizam” (Hrišćanska misao, Beograd, 2005), za koju je dobio nagradu „Miloš Crnjanski” za najbolju knjigu eseja objavljenu na srpskom jeziku u periodu 2003-2005.


Sa još dvoje studenata Filološkog fakulteta 1999. pokrenuo je glasilo studenata srbistike Dveri srpske, koje je vremenom preraslo u jedan od vodećih srpskih časopisa za nacionalnu kulturu i društvena pitanja, iz čijeg kruga saradnika je 2003. formirano udruženje građana Srpski sabor Dveri.


Bio je jedan je od urednika internet prezentacije www.dverisrpske.com, glavni urednik TV produkcije DVERI SRPSKE, kao i pokretač i menadžer projekata Sabora srpske omladine, Srpske mreže i Svetosavske škole. Od 2011. član je Starešinstva GG Dveri – za život Srbije, na čijoj listi je je bio kandidat za poslanika na Republičkim izborima 2012, nosilac liste na lokalnim izborima u Čačku, gde se od 2012. godine nalazi kao šef odborničke grupe Dveri za život Čačaka, kao najveće opozicone odborničke grupe u Skupštini Grada Čačaka.


Na vanrednim republičkim izborima 2014. godine bio je nosilac liste za republički parlament. Na vanrednim republičkim izborima 2016. bio je jedan od nosilaca izborne liste Dveri – Demokratska stranka Srbije. Nakon izbora, pod njegovim vođstvom, Dveri prvi put u istoriji ulaze u Narodnu skupštinu i formiraju poslaničku grupu sa sedam narodnih poslanika.


Bavi se publicistikom i napisao je više stotina autorskih  tekstova, a u ime Dveri imao je više stotina nastupa na tribinama i medijima širom sveta.


Njegova zbirka izabranih tekstova pod naslovom „Srpski zavet – srpsko nacionalno pitanje danas” doživela je tri izdanja (Srpski sabor Dveri, 2007, 2008, 2010), a knjiga ”Srpska unija” dva izdanja (Catena mundi 2012, 2014). Treća knjiga ”Srpska desnica – pozicija srpske književne desnice 30-tih godina 20.veka” objavljena je 2015. godine, takođe u izdanju Catene mundi.


Oženjen je i otac je četvoro dece. Živi u Čačku. Do stupanja na dužnost predsednika poslaničke grupe Dveri u Narodnoj skupštini Republike Srbije, radio je u izdavačkoj kući Catena mundi d.o.o. na mestu glavnog urednika izdanja.


Na Osnivačkoj skupštini, održanoj 27.juna 2015. u Čačku, Boško Obradović je izabran za prvog Predsednika Srpskog pokreta Dveri konsenzusom glasova delegata iz cele Srbije.