Autorski tekstovi

Srđan Nogo: Maji Gojković nije mesto u skupštini već u zatvoru

Srđan Nogo: Maji Gojković nije mesto u skupštini već u zatvoru

Maja Gojković nije u stanju da obavlja funkciju predsednika narodne Skupštine. Najpoznatiji preletač na srpskoj političkoj sceni, najvišu političku instituciju u državi – Narodnu Skupštinu, doživljava kao sopstveno vlasništvo.


Iako Poslovnik o radu obavezuje sve narodne poslanike, pa tako i predsednika skupštine, Maja Gojković grubo krši poslovnik i ponaša se kao da je njena slobodna volja iznad poslovnika.


To dovodi do toga da je do sada izrečeno 66 kazni narodnim poslanicima, od toga 64 poslanicima opozicije, iako se poslanici vladajuće većine, u nedostatku znanja i argumenata, masovno koriste uvredama.


Poslanicima opozicije se ne dozvoljava da govore, sabotiraju se i mikrofoni, konkretno se to desilo meni 29. juna,  pa čak nam se ne dozvoljava ni da ćutimo. ne daju nam da govorimo, ne daju nam ni da ćutimo.


Privatizacija Skupštine od strane Maje Gojković nije iznanađenje.  Ona je i ranije shvatala državu i državnu imovinu kao svoje vlasništvo, i to se vidi kroz dela koja su stala iza nje na svakoj funkciji na kojoj je bila.


Tako je Maja Gojković, kao gradonačelnik Novog Sada, 2005. godine, zaključila ugovor o delu sa pripadnikom svoga obezbeđenja, gde mu je za usluge obezbeđenja odredila mesečnu nadoknadu od 20.000 dinara, što je po tadašnjem kursu bilo oko 400 evra. Problem je što je to lice već obavljalo posao obezbeđenja gradonačelnika Novog Sada kao pripadnik MUP-a, za šta je primao platu. Maja Gojković nije častila svoje obezbeđenje iz svog džepa, već iz budžeta grada. Ovo je samo mali primer grube zloupotrebe i kršenja zakona koji oslikava karakter sadašnje predsednice Skupštine, i njenu sklonost da raspolaže novcem države kao svojim.


Postavlja se pitanje da li to isto radi i kao predsednik parlamenta?


Da li neke službenike Skupštine, sa kojima je bliska, pored redovnih plata, nagrađuje i nekim posebnim bonusima po ugovoru o delu?


Ono što je poznato je da je kao savetnika uzela svog vanbračnog partnera Uroša Balova, koga vodi sa sobom na sva putovanja širom sveta, naravno u biznis klasi, i o trošku građana.


Bilo bi još dobro da se zloupotrebe Maje Gojković svode samo na ove radnje. Šteta i kriminal koji ostaje iza Maje Gojković je mnogo veći. Zašto vlasnik najviše različitih partijskih knjižica na političkoj sceni Srbije ne odgovara na pitanje koje smo joj postavili na konferenciji u Skupštini prošlog četvrtka – koliko su novca ona i Igor Mirović zatekli u kasi Novog Sada kada su 2004. preuzeli vlast i kada je Maja Gojković postala gradonačelnik i koliko su novca potrošili za 3 meseca?


Maja Gojković je veliki kriminalac, i njoj je mesto u zatvoru, a ne na mestu predsednika parlamenta. Dolazi vreme kada će se to i desiti i kada će sva nedela i kriminal koji su počinjeni protiv države i naroda izaći u javnost.


 


Autor je zamenik šefa poslasničke grupe Dveri u Narodnoj skupštini


Podeli vest:

Napomena:

Коментари који у свом садржају буду имали говор мржње, вређање, непристојне речи, клевету, као и расну, националну или верску мржњу и нетрпељивост неће бити објављени на нашем сајту.
Уредник сајта има право избора коментара који ће бити објављени.

Ostavite komentar

Vaš komentar je uspešno poslat. Nakon pregleda administratora vaš komentar će biti odobren ukoliko je u skladu sa pravilnikom.

Biografija : Srđan Nogo


Srđan Nogo rođen je 1981. godine u Beogradu, gde je pohađao osnovnu školu i Četvrtu beogradsku gimnaziju. Diplomirao je na Pravnom fakultetu Univerziteta u Beogradu, međunarodno – pravni smer.


Za vreme studija vodio je Udruženje studenata Pravnog fakulteta „Nomokanon“, koje je, u tom periodu, bilo najaktivnije i najsnažnije rodoljubivo udruženje studenata u Srbiji.


 


Aktivnosti u Dverima


Od 2008. Član redakcije časopisa Dveri Srpske.


Bio je jedan od osnivača politikog pokreta Dveri 2011. godine, i kandidat za narodnog poslanika na izborima 2012. i 2014.  godine.


Bio je rukovodilac tima i ovlašćeno lice za registraciju Dveri kao političke stranke 2015. godine.


Na izborima 2016. godine izabran je za narodnog poslanika, kao treći na listi Dveri – DSS. Obavlja funkcije zamenika predsednika poslaničke grupe Dveri u Narodnoj skupštini, i predsednika Gradskog odbora Dveri u Beogradu.


Oženjen je, i ima dvoje dece.