Autorski tekstovi

Nogo: Odgovor Jasmini Lukač ili kada ćemo konačno da se bavimo činjenicama

Nogo: Odgovor Jasmini Lukač ili kada ćemo konačno da se bavimo činjenicama

Antikorupcijski tim Dveri pokazao je, u poslednjih 12 meseci koliko radi, da ima hrabrosti i znanja da iznese materijalne dokaze o ozbiljnom organizovanom kriminalu u koji su umešani i vrhovi vlasti – i sadašnje i bivše. Niko do sada nije osporio nijedan naš navod, dok su nadležna tužilaštva nema, i potpuno ignorišu ono što objavljujemo, čak ne smeju ni da pokrenu postupak zbog odavanja državne tajne protiv nas.

Najpre bih se zahvalio dnevnom listu Danas, koji je jedini preneo konferenciju za štampu Antikorupcijskog tima Dveri, koja je održana u Narodnoj Skupštini 31.01.2018.


Ovom prilikom želim da odgovorim na tekst „Odakle Dverima Aca Četnik“, iznetom u rubrici Lični stavovi, i autorki istog i javnosti skrenem pažnju na ono što je bitno – a to je potreba da se utvrde činjenice i istina u vezi sa navodima iz iskazapred Višem javnim tužilaštvom u Smederevu i pisanoj izjavi koja je predata tom tužilaštvu, a koja govori o umešanosti Aleksandra Vučića u ozbiljna krivična dela, ali i o njegovoj tesnoj povezanosti sa vrhom tadašnje vlasti koju je vodila Demokratska stranka, i to u periodu dok je Vučić bio visoki funkcioner SRS/SNS, narodni poslanik/gradski odbornik a danas je predsednik Republike i predsednik SNS, pa javnost ima opravdan interes da sazna potpunu istinu o onome šta Stefanović govori i ko je šef države.


Antikorupcijski tim Dveri pokazao je, u poslednjih 12 meseci koliko radi, da ima hrabrosti i znanja da iznese materijalne dokaze o ozbiljnom organizovanom kriminalu u koji su umešani i vrhovi vlasti – i sadašnje i bivše. Niko do sada nije osporio nijedan naš navod, dok su nadležna tužilaštva nema, i potpuno ignorišu ono što objavljujemo, čak ne smeju ni da pokrenu postupak zbog odavanja državne tajne protiv nas. Iz dosadašnjeg rada jasno je i da smo navode gospodina Stefanovića ozbiljno proučili, i da u javnost nismo izašli tek tako.Stefanović ima poverenje u opozicioni rad Dveri i  zbog toga Dveri i imaju pomenuti materijal.


Ako se pitate otkuda mi da iznesemo tvrdnje Aleksandra Stefanovića u javnost – dobili ste odgovor. Jedini nova politička opcija u Srbiji u poslednjih 30 godina je upravo Srpski pokret Dveri, i nas nema u poslovima, šemama, i kriminalnim kombinacijama koji uvezuju aktere koji imaju su do sada imali monopol na bavljenje politikom. Niko nas ne drži u fioci, a sami smo imali hrabrosti da sadržaje nezgodnih fioka iznesemo u javnost, jer smatramo da je to osnovni uslov da bi mogli da izgradimo društvo kome težimo. Borba protiv kriminala i korupcije je preduslov za svako drugo političko pitanje u Srbiji.


Pravo pitanje vezano za navode koje smo izneli, i kojim javnost treba da se bavi, bez obzira na mišljenje o Stefanoviću, i Dverima, jeste ima li istine u onome što smo rekli.


Da bi se to utvrdilo, treba sagledati činjenice. A da bi njih utvrdili najpre treba dobiti odgovore na par očiglednih pitanja:

1. DA LI je Aleksandar Stefanović bio važna politička figura u Srbiji, drugi čovek SRS-a, a potom lider DOS-a uz Zorana Đinđića, i kao takav da li poznaje mnoge igrače na političkoj sceni i ima neposredna saznanja o brojnim događajima iz naše bliske prošlosti?

2. DA LI je Aleksandar Stefanović bio prvi svedok tužilaštva u procesu protiv Vojislava Šešelja u Hagu, i da li je njegovo svedočenje bilo suprotno ranije datim iskazima istražiteljima tog tužilaštva?

3. DA LI je Aleksandar Vučić, do jeseni 2008. bio šef pravnog tima za odbranu Vojislava Šešelja? I zašto haški tribunal danas progoni i stavlja na crvene Interpolove poternice poslanike SRS Petra Jojića i Vjericu Radetu, kada je njihov šef bio Aleksandar Vučić, i oni su u svom postupanju mogli samo eventualno da sprovode njegove naloge? Kakav dogovor ima Aleksandar Vučić sa haškim tužilaštvom, ili onima koji utiču na njih, i čime ih je zadužio da ga sklone sa te poternice?

4. KAKO je moguće da partijska banka DS-a, Metals banka, uplati novac na račun jedne firme bez ikakvih sredstava obezbeđenja, a da to papirološki pokriva par meseci kasnije sa potpuno drugom firmom, koja je osnovana nakon izvršene uplate? Eto ga sistem kako su stotine miliona evra „isparile“ iz Metals banke, Agro banke, Srpske banke, univerzal banke, i zašto nijedan bankar nije odgovarao za takve stvari, ali ni za pranje novca od narkotika.

5. OD KADA se poznaju Aleksandar Vučić i Miodrag Rakić, kako su se upoznali, i kako su postali bliski prijatelji, što je izjavljivao sam Vučić?

6. DA LI će Više javno tužilaštvo u Beogradu pokrenuti istragu po ovim navodima, kao i da li će pokrenuti postupak protiv Aleksandra Stefanovića koji je priznao izvršenje krivičnog dela?


Nadamo se da će se pojaviti neki slobodni i hrabri novinar koji će smeti da ispita naše navode, a mi u svakom slučaju nastavljamo i dalje da se bavimo i ovim, ali i brojnim drugim slučajevima ozbiljnih kriminalnih radnji koji sežu do vrha i sadašnje i bivše vlasti, koje zajedno čine jedan kancerogeni sistem koji uništava Srbiju.

 


Srđan Nogo, narodni poslanik i šef Antikorupcijskog tima Dveri


Podeli vest:

Napomena:

Коментари који у свом садржају буду имали говор мржње, вређање, непристојне речи, клевету, као и расну, националну или верску мржњу и нетрпељивост неће бити објављени на нашем сајту.
Уредник сајта има право избора коментара који ће бити објављени.

Ostavite komentar

Vaš komentar je uspešno poslat. Nakon pregleda administratora vaš komentar će biti odobren ukoliko je u skladu sa pravilnikom.

Biografija : Srđan Nogo


Srđan Nogo rođen je 1981. godine u Beogradu, gde je pohađao osnovnu školu i Četvrtu beogradsku gimnaziju. Diplomirao je na Pravnom fakultetu Univerziteta u Beogradu, međunarodno – pravni smer.


Za vreme studija vodio je Udruženje studenata Pravnog fakulteta „Nomokanon“, koje je, u tom periodu, bilo najaktivnije i najsnažnije rodoljubivo udruženje studenata u Srbiji.


 


Aktivnosti u Dverima


Od 2008. Član redakcije časopisa Dveri Srpske.


Bio je jedan od osnivača politikog pokreta Dveri 2011. godine, i kandidat za narodnog poslanika na izborima 2012. i 2014.  godine.


Bio je rukovodilac tima i ovlašćeno lice za registraciju Dveri kao političke stranke 2015. godine.


Na izborima 2016. godine izabran je za narodnog poslanika, kao treći na listi Dveri – DSS. Obavlja funkcije zamenika predsednika poslaničke grupe Dveri u Narodnoj skupštini, i predsednika Gradskog odbora Dveri u Beogradu.


Oženjen je, i ima dvoje dece.