Autorski tekstovi

Obradović: Zdravstvena zaštita i obrazovanje moraju da budu dostupni svima

Obradović: Zdravstvena zaštita i obrazovanje moraju da budu dostupni svima

Moj prioritet je da Srbija postane ekonomski i socijalno solidarno i pravedno društvo. Čovek i njegovo blagostanje – to je suština mog predsedničkog programa.

Zalažem se za uspostavljanje sistema socijalne zaštite koji neće dozvoliti da bilo ko u našoj zemlji umre od gladi i zime, bez struje, vode i hrane. Tragična sudbina majke i sina koji su umrli od gladi i hladnoće u selu Lozovik kraj Velike Plane ili bračnog para iz Niša, ne sme da nam se ponovi.

Kada se ja budem pitao i odlučivao svaki građanin će moći da ostvari pravo na kvalitetnu i pravovremenu zdravstvenu zaštitu i obrazovanje. Zdravstvena zaštita će biti dostupna i besplatna za sve građane, a sistem zdravstvene zaštite mora da pokriva čitavu teritoriju Srbije bez izuzetka. Moj cilj je da se u Srbiji obezbedi potpuno besplatno školovanje za svu našu decu.

Zaustaviću krađu i ponižavanje radnika i penzionera – obezbediću siguran i stabilan penzioni sistem koji će da omogući jasnu i izvesnu budućnost svim radnicima, lekarima, prosvetarima, vojsci, policiji, poljoprivrednicima, penzionerima, svim osiguranicima. Svaki građanin će imati mogućnost da zaradi i da obezbedi pristojan život za sebe, svoju porodicu i svoju starost. Penzionerima će biti vraćeno sve što je im je ova vlast opljačkala u prethodne tri godine. Neće moći tajkuni, kriminalci i partijski paraziti više da se bogate na grbači radnika i penzionera. Iskreni sam zastupnik interesa penzionera.


 


Poslanička grupa Dveri podnela je u skupštinsku proceduru dva predloga zakona koji predviđaju nadoknadu svih otetih delova penzije i  obavezu redovnog usklađivanja penzija sa porastom cena i realnim troškovima života. Vladajuće stranke koje se predstavljaju kao borci za socijalnu pravdu, Vučić  i PUPS, nisu prihvatili  ova rešenja i nastavljaju da pljačkaju penzionere. Prava radnika moraju da se poštuju, oni neće biti robovi u radnim logorima inostranih kompanija.

Teška materijalna situacija i potpuna obespravljenost učesnika ratova i njihovih porodica predstavlja sramotu za našu državu. Založiću se da se hitno donese sistemski zakon u oblasti boračko-invalidske zaštite kojim bi bili rešeni problemi svih učesnika oružanih sukoba i njihovih porodica, i kako bi, konačno, bila ispravljena dugogodišnja nepravda prema našim herojima.

Dveri su pokrenule inicijativu za donošenje Zakona za pomoć prezaduženim građanima i porodicama koja podrazumeva proglašenje ličnog bankrota, čime bi bili izuzeti od izvršenja  mesto stanovanja (kuća ili stan)  i osnovni prihodi za život. To znači da ne sme  da završi na ulici zbog neizmirenog duga.

Vreme je da pobedi politika koja je u interesu građana Srbije, koju nude Dveri, i da se konačno promeni šesnaestogodišnji katastrofalni dosovski i Vučićev sistem u kojem su novac i profit na prvom mestu, u kojem se štite interesi tajkuna, krupnih kapitalista, kriminalaca, Međunarodnog monetarnog fonda (MMF), inostranih banaka, Brisela. Na predstojećim predsedničkim izborima  pred građanima je jasan izbor – promene na bolje ili dalja propast, dalje urušavanje svakog segmenta naših života i naše države.


Boško Obradović
predsednik Srpskog pokreta Dveri


Podeli vest:

Napomena:

Коментари који у свом садржају буду имали говор мржње, вређање, непристојне речи, клевету, као и расну, националну или верску мржњу и нетрпељивост неће бити објављени на нашем сајту.
Уредник сајта има право избора коментара који ће бити објављени.

Ostavite komentar

Vaš komentar je uspešno poslat. Nakon pregleda administratora vaš komentar će biti odobren ukoliko je u skladu sa pravilnikom.

Biografija : Boško Obradović


Boško Obradović rođen je 23. avgusta 1976. godine u Vranićima kod Čačka. Posle završene Gimnazije u Čačku studirao je srbistiku na Filološkom fakultetu Univerziteta u Beogradu, gde je diplomirao 2002. godine.


Autor je diplomske studije „Miloš Crnjanski i novi nacionalizam” (Hrišćanska misao, Beograd, 2005), za koju je dobio nagradu „Miloš Crnjanski” za najbolju knjigu eseja objavljenu na srpskom jeziku u periodu 2003-2005.


Sa još dvoje studenata Filološkog fakulteta 1999. pokrenuo je glasilo studenata srbistike Dveri srpske, koje je vremenom preraslo u jedan od vodećih srpskih časopisa za nacionalnu kulturu i društvena pitanja, iz čijeg kruga saradnika je 2003. formirano udruženje građana Srpski sabor Dveri.


Bio je jedan je od urednika internet prezentacije www.dverisrpske.com, glavni urednik TV produkcije DVERI SRPSKE, kao i pokretač i menadžer projekata Sabora srpske omladine, Srpske mreže i Svetosavske škole. Od 2011. član je Starešinstva GG Dveri – za život Srbije, na čijoj listi je je bio kandidat za poslanika na Republičkim izborima 2012, nosilac liste na lokalnim izborima u Čačku, gde se od 2012. godine nalazi kao šef odborničke grupe Dveri za život Čačaka, kao najveće opozicone odborničke grupe u Skupštini Grada Čačaka.


Na vanrednim republičkim izborima 2014. godine bio je nosilac liste za republički parlament. Na vanrednim republičkim izborima 2016. bio je jedan od nosilaca izborne liste Dveri – Demokratska stranka Srbije. Nakon izbora, pod njegovim vođstvom, Dveri prvi put u istoriji ulaze u Narodnu skupštinu i formiraju poslaničku grupu sa sedam narodnih poslanika.


Bavi se publicistikom i napisao je više stotina autorskih  tekstova, a u ime Dveri imao je više stotina nastupa na tribinama i medijima širom sveta.


Njegova zbirka izabranih tekstova pod naslovom „Srpski zavet – srpsko nacionalno pitanje danas” doživela je tri izdanja (Srpski sabor Dveri, 2007, 2008, 2010), a knjiga ”Srpska unija” dva izdanja (Catena mundi 2012, 2014). Treća knjiga ”Srpska desnica – pozicija srpske književne desnice 30-tih godina 20.veka” objavljena je 2015. godine, takođe u izdanju Catene mundi.


Oženjen je i otac je četvoro dece. Živi u Čačku. Do stupanja na dužnost predsednika poslaničke grupe Dveri u Narodnoj skupštini Republike Srbije, radio je u izdavačkoj kući Catena mundi d.o.o. na mestu glavnog urednika izdanja.


Na Osnivačkoj skupštini, održanoj 27.juna 2015. u Čačku, Boško Obradović je izabran za prvog Predsednika Srpskog pokreta Dveri konsenzusom glasova delegata iz cele Srbije.