Autorski tekstovi

Obradović: Zdravstvena zaštita i obrazovanje moraju da budu dostupni svima

Obradović: Zdravstvena zaštita i obrazovanje moraju da budu dostupni svima

Moj prioritet je da Srbija postane ekonomski i socijalno solidarno i pravedno društvo. Čovek i njegovo blagostanje – to je suština mog predsedničkog programa.

Zalažem se za uspostavljanje sistema socijalne zaštite koji neće dozvoliti da bilo ko u našoj zemlji umre od gladi i zime, bez struje, vode i hrane. Tragična sudbina majke i sina koji su umrli od gladi i hladnoće u selu Lozovik kraj Velike Plane ili bračnog para iz Niša, ne sme da nam se ponovi.

Kada se ja budem pitao i odlučivao svaki građanin će moći da ostvari pravo na kvalitetnu i pravovremenu zdravstvenu zaštitu i obrazovanje. Zdravstvena zaštita će biti dostupna i besplatna za sve građane, a sistem zdravstvene zaštite mora da pokriva čitavu teritoriju Srbije bez izuzetka. Moj cilj je da se u Srbiji obezbedi potpuno besplatno školovanje za svu našu decu.

Zaustaviću krađu i ponižavanje radnika i penzionera – obezbediću siguran i stabilan penzioni sistem koji će da omogući jasnu i izvesnu budućnost svim radnicima, lekarima, prosvetarima, vojsci, policiji, poljoprivrednicima, penzionerima, svim osiguranicima. Svaki građanin će imati mogućnost da zaradi i da obezbedi pristojan život za sebe, svoju porodicu i svoju starost. Penzionerima će biti vraćeno sve što je im je ova vlast opljačkala u prethodne tri godine. Neće moći tajkuni, kriminalci i partijski paraziti više da se bogate na grbači radnika i penzionera. Iskreni sam zastupnik interesa penzionera.


 


Poslanička grupa Dveri podnela je u skupštinsku proceduru dva predloga zakona koji predviđaju nadoknadu svih otetih delova penzije i  obavezu redovnog usklađivanja penzija sa porastom cena i realnim troškovima života. Vladajuće stranke koje se predstavljaju kao borci za socijalnu pravdu, Vučić  i PUPS, nisu prihvatili  ova rešenja i nastavljaju da pljačkaju penzionere. Prava radnika moraju da se poštuju, oni neće biti robovi u radnim logorima inostranih kompanija.

Teška materijalna situacija i potpuna obespravljenost učesnika ratova i njihovih porodica predstavlja sramotu za našu državu. Založiću se da se hitno donese sistemski zakon u oblasti boračko-invalidske zaštite kojim bi bili rešeni problemi svih učesnika oružanih sukoba i njihovih porodica, i kako bi, konačno, bila ispravljena dugogodišnja nepravda prema našim herojima.

Dveri su pokrenule inicijativu za donošenje Zakona za pomoć prezaduženim građanima i porodicama koja podrazumeva proglašenje ličnog bankrota, čime bi bili izuzeti od izvršenja  mesto stanovanja (kuća ili stan)  i osnovni prihodi za život. To znači da ne sme  da završi na ulici zbog neizmirenog duga.

Vreme je da pobedi politika koja je u interesu građana Srbije, koju nude Dveri, i da se konačno promeni šesnaestogodišnji katastrofalni dosovski i Vučićev sistem u kojem su novac i profit na prvom mestu, u kojem se štite interesi tajkuna, krupnih kapitalista, kriminalaca, Međunarodnog monetarnog fonda (MMF), inostranih banaka, Brisela. Na predstojećim predsedničkim izborima  pred građanima je jasan izbor – promene na bolje ili dalja propast, dalje urušavanje svakog segmenta naših života i naše države.


Boško Obradović
predsednik Srpskog pokreta Dveri


Podeli vest:

Biografija : Boško Obradović


Boško Obradović rođen je 23. avgusta 1976. godine u Vranićima kod Čačka. Posle završene Gimnazije u Čačku studirao je srbistiku na Filološkom fakultetu Univerziteta u Beogradu, gde je diplomirao 2002. godine.


Autor je diplomske studije „Miloš Crnjanski i novi nacionalizam” (Hrišćanska misao, Beograd, 2005), za koju je dobio nagradu „Miloš Crnjanski” za najbolju knjigu eseja objavljenu na srpskom jeziku u periodu 2003-2005.


Sa još dvoje studenata Filološkog fakulteta 1999. pokrenuo je glasilo studenata srbistike Dveri srpske, koje je vremenom preraslo u jedan od vodećih srpskih časopisa za nacionalnu kulturu i društvena pitanja, iz čijeg kruga saradnika je 2003. formirano udruženje građana Srpski sabor Dveri.


Bio je jedan je od urednika internet prezentacije www.dverisrpske.com, glavni urednik TV produkcije DVERI SRPSKE, kao i pokretač i menadžer projekata Sabora srpske omladine, Srpske mreže i Svetosavske škole. Od 2011. član je Starešinstva GG Dveri – za život Srbije, na čijoj listi je je bio kandidat za poslanika na Republičkim izborima 2012, nosilac liste na lokalnim izborima u Čačku, gde se od 2012. godine nalazi kao šef odborničke grupe Dveri za život Čačaka, kao najveće opozicone odborničke grupe u Skupštini Grada Čačaka.


Na vanrednim republičkim izborima 2014. godine bio je nosilac liste za republički parlament. Na vanrednim republičkim izborima 2016. bio je jedan od nosilaca izborne liste Dveri – Demokratska stranka Srbije. Nakon izbora, pod njegovim vođstvom, Dveri prvi put u istoriji ulaze u Narodnu skupštinu i formiraju poslaničku grupu sa sedam narodnih poslanika.


Bavi se publicistikom i napisao je više stotina autorskih  tekstova, a u ime Dveri imao je više stotina nastupa na tribinama i medijima širom sveta.


Njegova zbirka izabranih tekstova pod naslovom „Srpski zavet – srpsko nacionalno pitanje danas” doživela je tri izdanja (Srpski sabor Dveri, 2007, 2008, 2010), a knjiga ”Srpska unija” dva izdanja (Catena mundi 2012, 2014). Treća knjiga ”Srpska desnica – pozicija srpske književne desnice 30-tih godina 20.veka” objavljena je 2015. godine, takođe u izdanju Catene mundi.


Oženjen je i otac je četvoro dece. Živi u Čačku. Do stupanja na dužnost predsednika poslaničke grupe Dveri u Narodnoj skupštini Republike Srbije, radio je u izdavačkoj kući Catena mundi d.o.o. na mestu glavnog urednika izdanja.


Na Osnivačkoj skupštini, održanoj 27.juna 2015. u Čačku, Boško Obradović je izabran za prvog Predsednika Srpskog pokreta Dveri konsenzusom glasova delegata iz cele Srbije.