Autorski tekstovi

Otvoreno pismo Boška Obradovića Aleksandru Vučiću

Otvoreno pismo Boška Obradovića Aleksandru Vučiću

Dragani Milićević, rođenoj Tovarović iz Pećinaca, ćerki pokojnog Tome Tovarovića, najboljeg srpskog domaćina iz bivše SFRJ, majci, ženi, dao si otkaz u Domu zdravlja samo zato što je član Dveri i što je otvoreno govorila o propasti srpskog sela i srpske privrede.


Dragana je radila kao gerontodomaćica i brinula o 65 staraca za 25.000 dinara. Nadam se da si ponosan danas svojom silom i suzama žene i staraca o kojima je brinula.


Slučaj Dragane Milićević jedan je od hiljade primera tvoje buzdovanske vlasti. Za tebe život nema nikakvu cenu i ništa ti nije sveto.


Pozivam te da se legitimnim sredstvima boriš za vlast, a da hitno obustaviš mučenje ovog napaćenog naroda, otkaze, pretnje, batinaše, napade na žene ili misliš da je tvoj opstanak na vlasti važniji i veći od nečijeg života?


Dajem ti rok da u ponedeljak, 27.marta 2017.  povučeš svoju sramnu odluku, a moj poziv na duel koji pet godina čeka na tvoj odgovor, daje ti priliku da se obračunavaš sa mnom i sa istinom, ili si odlučio da junački u celoj kampanji gaziš žene i ljudske živote. Neka ti je na čast i obraz junački konačna odluka, a mi ćemo preduzeti sve da se svi građani, bez obzira na političku pripadnost, zaštite od tvog zuluma.


 


Informativna služba Srpskog pokreta Dveri


Podeli vest:

Napomena:

Коментари који у свом садржају буду имали говор мржње, вређање, непристојне речи, клевету, као и расну, националну или верску мржњу и нетрпељивост неће бити објављени на нашем сајту.
Уредник сајта има право избора коментара који ће бити објављени.

Ostavite komentar

Vaš komentar je uspešno poslat. Nakon pregleda administratora vaš komentar će biti odobren ukoliko je u skladu sa pravilnikom.

Biografija : Boško Obradović


Boško Obradović rođen je 23. avgusta 1976. godine u Vranićima kod Čačka. Posle završene Gimnazije u Čačku studirao je srbistiku na Filološkom fakultetu Univerziteta u Beogradu, gde je diplomirao 2002. godine.


Autor je diplomske studije „Miloš Crnjanski i novi nacionalizam” (Hrišćanska misao, Beograd, 2005), za koju je dobio nagradu „Miloš Crnjanski” za najbolju knjigu eseja objavljenu na srpskom jeziku u periodu 2003-2005.


Sa još dvoje studenata Filološkog fakulteta 1999. pokrenuo je glasilo studenata srbistike Dveri srpske, koje je vremenom preraslo u jedan od vodećih srpskih časopisa za nacionalnu kulturu i društvena pitanja, iz čijeg kruga saradnika je 2003. formirano udruženje građana Srpski sabor Dveri.


Bio je jedan je od urednika internet prezentacije www.dverisrpske.com, glavni urednik TV produkcije DVERI SRPSKE, kao i pokretač i menadžer projekata Sabora srpske omladine, Srpske mreže i Svetosavske škole. Od 2011. član je Starešinstva GG Dveri – za život Srbije, na čijoj listi je je bio kandidat za poslanika na Republičkim izborima 2012, nosilac liste na lokalnim izborima u Čačku, gde se od 2012. godine nalazi kao šef odborničke grupe Dveri za život Čačaka, kao najveće opozicone odborničke grupe u Skupštini Grada Čačaka.


Na vanrednim republičkim izborima 2014. godine bio je nosilac liste za republički parlament. Na vanrednim republičkim izborima 2016. bio je jedan od nosilaca izborne liste Dveri – Demokratska stranka Srbije. Nakon izbora, pod njegovim vođstvom, Dveri prvi put u istoriji ulaze u Narodnu skupštinu i formiraju poslaničku grupu sa sedam narodnih poslanika.


Bavi se publicistikom i napisao je više stotina autorskih  tekstova, a u ime Dveri imao je više stotina nastupa na tribinama i medijima širom sveta.


Njegova zbirka izabranih tekstova pod naslovom „Srpski zavet – srpsko nacionalno pitanje danas” doživela je tri izdanja (Srpski sabor Dveri, 2007, 2008, 2010), a knjiga ”Srpska unija” dva izdanja (Catena mundi 2012, 2014). Treća knjiga ”Srpska desnica – pozicija srpske književne desnice 30-tih godina 20.veka” objavljena je 2015. godine, takođe u izdanju Catene mundi.


Oženjen je i otac je četvoro dece. Živi u Čačku. Do stupanja na dužnost predsednika poslaničke grupe Dveri u Narodnoj skupštini Republike Srbije, radio je u izdavačkoj kući Catena mundi d.o.o. na mestu glavnog urednika izdanja.


Na Osnivačkoj skupštini, održanoj 27.juna 2015. u Čačku, Boško Obradović je izabran za prvog Predsednika Srpskog pokreta Dveri konsenzusom glasova delegata iz cele Srbije.