Autorski tekstovi

Ozbiljno sam zabrinut kuda ide Srbija pod ovom vlašću

Ozbiljno sam zabrinut kuda ide Srbija pod ovom vlašću

Nećemo valjda dozvoliti predsedničke izbore koji će ličiti na mafijaški obračun sa svima koji su smetnja na kriminalnom tržištu

Kao predsednički kandidat izražavam veliku zabrinutost kuda ide naše društvo i država, i to na osnovu događaja samo iz nekoliko poslednjih dana.

Majka i sin umrli od gladi i zime u jednom srpskom selu, porodici isključena struja u sred zime zbog neplaćenih računa, droga se diluje u državnom automobilu Vlade Srbije, kriminalni obračun na ulazu u osnovnu školu i brutalno višeminutno prebijanje policajca i njegove supruge u Novom Sadu, ministar zdravlja u društvu najgorih kriminalaca…

Ako uzmemo u obzir da je ministar vojni poslovao sa of-šor kompanijom i dobijao poslove na nameštenim tenderima, da se ministar policije dovodi u vezu sa enormnim bogaćenjem preko organizovanom prevoza migranata, da ministarka u Vladi službenom karticom plaća lične kupovine na putovanjima širom sveta, da lider lažne penzionerske stranke samo u nekretninama ima dva miliona evra, da je ekonomski ubica Mlađan Dinkić oslobođen svih optužbi, da banke korumpiraju sudove davanjem sudijama najpovoljnijih mogućih kredita kako ne bi pošteno sudili oštećenim bankarskim klijentima, da kriminalci u policijskim upravama izdaju lična dokumenta nepostojećim Albancima u opštinama na jugu Srbije, da nam štrajkuju i vojska i policija i da je 2000 vojnika napustilo Vojsku Srbije u protekle dve godine, da nam ogroman broj lekara i medicinskih sestara odlazi u inostranstvo i da najobrazovaniji sloj stanovništva, prosvetni radnici, ima plate ispod proseka – postavlja se pitanje kuda to onda ide Srbija pod ovom vlašću?

Aktuelna vlast SNS i Aleksandra Vučića previše počinje da liči na crnogorski režim Mila Đukanovića u kome nema granice između politike i kriminala. Naši gradovi ponovo nisu sigurna mesta za život, kada ni naoružani policajci sa službenim legitimacijama ne mogu da se odbrane od nasilnika. Da li će predsednički izbori ponovo proteći u znaku crnih džipova bez tablica, batinaša koji prete i policije koja im dopušta da rade šta hoće jer se zna da rade za vlast? Nećemo valjda dozvoliti predsedničke izbore koji će ličiti na mafijaški obračun sa svima koji su smetnja da na kriminalnom tržištu vlada samo jedna mafijaška porodica.


Autor je predsednik Srpskog pokreta Dveri

Podeli vest:

Napomena:

Коментари који у свом садржају буду имали говор мржње, вређање, непристојне речи, клевету, као и расну, националну или верску мржњу и нетрпељивост неће бити објављени на нашем сајту.
Уредник сајта има право избора коментара који ће бити објављени.

Ostavite komentar

Vaš komentar je uspešno poslat. Nakon pregleda administratora vaš komentar će biti odobren ukoliko je u skladu sa pravilnikom.

Biografija : Boško Obradović


Boško Obradović rođen je 23. avgusta 1976. godine u Vranićima kod Čačka. Posle završene Gimnazije u Čačku studirao je srbistiku na Filološkom fakultetu Univerziteta u Beogradu, gde je diplomirao 2002. godine.


Autor je diplomske studije „Miloš Crnjanski i novi nacionalizam” (Hrišćanska misao, Beograd, 2005), za koju je dobio nagradu „Miloš Crnjanski” za najbolju knjigu eseja objavljenu na srpskom jeziku u periodu 2003-2005.


Sa još dvoje studenata Filološkog fakulteta 1999. pokrenuo je glasilo studenata srbistike Dveri srpske, koje je vremenom preraslo u jedan od vodećih srpskih časopisa za nacionalnu kulturu i društvena pitanja, iz čijeg kruga saradnika je 2003. formirano udruženje građana Srpski sabor Dveri.


Bio je jedan je od urednika internet prezentacije www.dverisrpske.com, glavni urednik TV produkcije DVERI SRPSKE, kao i pokretač i menadžer projekata Sabora srpske omladine, Srpske mreže i Svetosavske škole. Od 2011. član je Starešinstva GG Dveri – za život Srbije, na čijoj listi je je bio kandidat za poslanika na Republičkim izborima 2012, nosilac liste na lokalnim izborima u Čačku, gde se od 2012. godine nalazi kao šef odborničke grupe Dveri za život Čačaka, kao najveće opozicone odborničke grupe u Skupštini Grada Čačaka.


Na vanrednim republičkim izborima 2014. godine bio je nosilac liste za republički parlament. Na vanrednim republičkim izborima 2016. bio je jedan od nosilaca izborne liste Dveri – Demokratska stranka Srbije. Nakon izbora, pod njegovim vođstvom, Dveri prvi put u istoriji ulaze u Narodnu skupštinu i formiraju poslaničku grupu sa sedam narodnih poslanika.


Bavi se publicistikom i napisao je više stotina autorskih  tekstova, a u ime Dveri imao je više stotina nastupa na tribinama i medijima širom sveta.


Njegova zbirka izabranih tekstova pod naslovom „Srpski zavet – srpsko nacionalno pitanje danas” doživela je tri izdanja (Srpski sabor Dveri, 2007, 2008, 2010), a knjiga ”Srpska unija” dva izdanja (Catena mundi 2012, 2014). Treća knjiga ”Srpska desnica – pozicija srpske književne desnice 30-tih godina 20.veka” objavljena je 2015. godine, takođe u izdanju Catene mundi.


Oženjen je i otac je četvoro dece. Živi u Čačku. Do stupanja na dužnost predsednika poslaničke grupe Dveri u Narodnoj skupštini Republike Srbije, radio je u izdavačkoj kući Catena mundi d.o.o. na mestu glavnog urednika izdanja.


Na Osnivačkoj skupštini, održanoj 27.juna 2015. u Čačku, Boško Obradović je izabran za prvog Predsednika Srpskog pokreta Dveri konsenzusom glasova delegata iz cele Srbije.