Autorski tekstovi

Pokrenućemo veliku reviziju krivičnog zakonodavstva

Pokrenućemo veliku reviziju krivičnog zakonodavstva

Poslednjih šesnaest godina zakonodavstvo Republike Srbije, naročito u oblasti krivičnog zakonodavstva, poslužilo je kao živi eksperiment za različite projekte EU, različitih sumnjivih domaćih i stranih nevladinih organizacija.

Tradicionalni sistem vrednosti koji počiva na ideji jake države, poštenog vođenja javnih poslova i sistem njegove zaštite kroz krivično zakonodavstvo, postepeno je menjan kroz više izmena i dopuna Krivičnog zakonika. Represija je u takvom ambijentu najviše pogađala običnog čoveka, dok su izdajnici i tajkuni bili pod zaštitom režima i praktično nedodirljivi.


Kakva je to država u kojoj se izdaja i krađa isplate?

Pravi primer za to jeste slučaj Mlađana Dinkića, grobara nezavisne srpske ekonomije i finansija, koji je i sam savetnik Predsednika Vlade za poslove sa Arapima, njegov šef kabineta je šef kabineta Aleksandra Vučića, a Dinkićeva žena vodi odgovorne poslove u međunarodnoj saradnji na pogubnom putu u EU. Režim ga je za poslušnost, umesto robijom, nagradio slobodom i novim poslovima u Srbiji.

Dveri smatraju da nema jake države bez jasnih i primenjivih zakona. To je i prva pretpostavka odlučne borbe protiv izdaje i korupcije.

Boško Obradović će kao budući predsednik Republike, u skladu sa moderatornom ustavnom ulogom predsednika i kao neko ko će predstavljati sve građane, pokrenuti veliku reviziju krivičnog zakonodavstva da nam se više ne bi dešavali razni Perišići, Subotići i Dinkići. Pooštrićemo kazne za zloupotrebu službenog položaja i druga koruptivna krivična dela, isključiti mogućnost ublažavanja kazne i u Krivični zakonik ponovo uvesti krivična dela kojima ćemo državu i građane za sva vremena zaštiti od svih vidova izdaje i veleizdaje.


Boško Obradović
predsednički kandidat Srpskog pokreta Dveri

Podeli vest:

Napomena:

Коментари који у свом садржају буду имали говор мржње, вређање, непристојне речи, клевету, као и расну, националну или верску мржњу и нетрпељивост неће бити објављени на нашем сајту.
Уредник сајта има право избора коментара који ће бити објављени.

Ostavite komentar

Vaš komentar je uspešno poslat. Nakon pregleda administratora vaš komentar će biti odobren ukoliko je u skladu sa pravilnikom.

Biografija : Boško Obradović


Boško Obradović rođen je 23. avgusta 1976. godine u Vranićima kod Čačka. Posle završene Gimnazije u Čačku studirao je srbistiku na Filološkom fakultetu Univerziteta u Beogradu, gde je diplomirao 2002. godine.


Autor je diplomske studije „Miloš Crnjanski i novi nacionalizam” (Hrišćanska misao, Beograd, 2005), za koju je dobio nagradu „Miloš Crnjanski” za najbolju knjigu eseja objavljenu na srpskom jeziku u periodu 2003-2005.


Sa još dvoje studenata Filološkog fakulteta 1999. pokrenuo je glasilo studenata srbistike Dveri srpske, koje je vremenom preraslo u jedan od vodećih srpskih časopisa za nacionalnu kulturu i društvena pitanja, iz čijeg kruga saradnika je 2003. formirano udruženje građana Srpski sabor Dveri.


Bio je jedan je od urednika internet prezentacije www.dverisrpske.com, glavni urednik TV produkcije DVERI SRPSKE, kao i pokretač i menadžer projekata Sabora srpske omladine, Srpske mreže i Svetosavske škole. Od 2011. član je Starešinstva GG Dveri – za život Srbije, na čijoj listi je je bio kandidat za poslanika na Republičkim izborima 2012, nosilac liste na lokalnim izborima u Čačku, gde se od 2012. godine nalazi kao šef odborničke grupe Dveri za život Čačaka, kao najveće opozicone odborničke grupe u Skupštini Grada Čačaka.


Na vanrednim republičkim izborima 2014. godine bio je nosilac liste za republički parlament. Na vanrednim republičkim izborima 2016. bio je jedan od nosilaca izborne liste Dveri – Demokratska stranka Srbije. Nakon izbora, pod njegovim vođstvom, Dveri prvi put u istoriji ulaze u Narodnu skupštinu i formiraju poslaničku grupu sa sedam narodnih poslanika.


Bavi se publicistikom i napisao je više stotina autorskih  tekstova, a u ime Dveri imao je više stotina nastupa na tribinama i medijima širom sveta.


Njegova zbirka izabranih tekstova pod naslovom „Srpski zavet – srpsko nacionalno pitanje danas” doživela je tri izdanja (Srpski sabor Dveri, 2007, 2008, 2010), a knjiga ”Srpska unija” dva izdanja (Catena mundi 2012, 2014). Treća knjiga ”Srpska desnica – pozicija srpske književne desnice 30-tih godina 20.veka” objavljena je 2015. godine, takođe u izdanju Catene mundi.


Oženjen je i otac je četvoro dece. Živi u Čačku. Do stupanja na dužnost predsednika poslaničke grupe Dveri u Narodnoj skupštini Republike Srbije, radio je u izdavačkoj kući Catena mundi d.o.o. na mestu glavnog urednika izdanja.


Na Osnivačkoj skupštini, održanoj 27.juna 2015. u Čačku, Boško Obradović je izabran za prvog Predsednika Srpskog pokreta Dveri konsenzusom glasova delegata iz cele Srbije.