Autorski tekstovi

Prosvećeni Boško Obradović i posvećeni naprednjaci

Prosvećeni Boško Obradović i posvećeni naprednjaci

Boško Obradović o svetosavskoj Srbiji, naprednjaci bi radije laži i ratovanje.

Punih 18 godina traje posvećena borba Dveri da se Srbija obnovi duhovno, jer bez toga nema ni ekonomske, kulturne ili bilo koje druge obnove. Svoju slavu Svetog Savu proslavili su najpre simbolično u manastiru Mileševa, a nakon toga u svim mestima u Srbiji.

U Beogradu su se članovi i simpatizeri Dveri okupili na najvišem spratu hotela Srbija, gde je Boško Obradović u svom obraćanju jasno istakao ključne probleme u državi, koja je skrenula sa svetosavskog puta i kroz niz argumenata jasno pokazao da aktuelni režim državu i sve građane vodi u propast. Uprkos nedoživljenoj medijskoj blokadi u javnosti se pojavio veliki broj tekstova pod naslovom „ Današnja Srbija nije na putu Svetog Save“ .

Da je svetosavska poruka Boška Obradovića doprela do zaista velikog broja građana Srbije, koji su je razumeli i kojima je bliska, govore i aktivnosti režimskog glasila Informer koje su usledile. S obzirom da je Boško Obradović porodičan čovek, koji svojim načinom života potvrđuje da jedini zaista veruje u ono što govori i jedini ima nameru da tako i postupa kada postane predsednik Srbije, moguće ga je diskreditovati jedino lažima i podmetanjima.Informer je proteklih godinu dana toliko posvećeno objavljivao laži o Bošku Obradoviću, da Dveri ozbiljno razmišljaju da organizuju izložbu tih tekstova pod nazivom – „Branimo Vučića od istine“ ili „Srbija se brani lepotom – Vučić Informerom“ a možda naposletku ostavimo posetiocima izložbe da na konkursu odaberu najadekvatniji naziv za ovako sramno ponašanje vladajuće garniture, počev od premijera i najbližih saradnika, pa do režimskih medija koji upropaštavaju struku i državu.

Poslednja u nizu izmišljotina o Dverima i Bošku Obradoviću je poređenje njegovih predizbornih plakata sa plakatima iz Hrvatske. Radi se o još jednoj laži i krivičnom delu falsifikovanja i fotomontaže. SNS dakle šalje poruku da ne postoji donja granica krivičnih dela kojima su skloni. Dok Dveri prihvataju i nude prosvetitelja kao model ponašanja, naprednjaci su posvećeni sili, lažima, agresiji i svemu drugom što im omogućava strahovladu i nasilje. Modeli zastrašivanja i sigurnih glasova na terenu su razrađeni na monstruozan način.

Verujem da su svesni da vlast koja počiva na lažima, zastrašivanju, Informerovom proganjanju poštenog sveta i rijaliti programu ne može dugo da traje. Srbi su, koliko god strpljivi i oprezni bili, narod koji voli slobodu i pravdu. Srbi nisu ni glupi ni lenji kako ih predsednik vlade optužuje u svakom svom obraćanju, nekad direktno a nekad kroz laži i obmane koje nam obilato sipa kroz svakodnevne konferencije za novinare. Posebno je zabrinjavajuće koliko SNS neodgovorno produbljuje jaz između Srba i Hrvata, ne vodeći računa o osetljivim i ranjivim temama. Za SNS je svaki Hrvat ustaša, a svako ko ima hrabrosti da otvoreno razgovara o ranama srpskog naroda kroz vekove, njihov saradnik. Tako se ne vodi odgovorna politika, tako se ne čuva uspomena na žrtve, niti Srbi štite od opasnosti da svi budu etiketirani kao genocidni.Gospodo naprednjaci, ostavite se montaža, ne učite mlade ljude da budu botovi i sitni lopovi! Promenite sebe da biste mogli da menjate Srbiju. Za početak, preporučujem da pročitate sve što su Dveri, posvećeno svih 18 godina pisale u časopisima i knjigama i govorile na tribinama o stradanju svog naroda. O logorima Jastrebarsko, Prebilovići, Jasenovac… O Oluji, Bljesku, fašizmu i antifašizmu…

Veliki je broj temata kojima su se Dveri svih ovih godina bavile ali ne sa mržnjom, ne uz laži i podmetanja. Naš cilj je da se žrtve pamte da se nikada nikome ne bi ponovile. Naša misija je istina o Srbima a cilj preobražaj i obnova naše države. Pozivam zato sve čitaoce Informera, sve građane Srbije i sve Srbe u celom svetu da na internetu provere šta su to Boško Obradović i ostali članovi Dveri govorili sve ove godine i u šta veruju.

Ni najmanje nisam iznenađena što Informer čitaocima podmeće lažne vesti u cilju blaćenja Boška Obradovića, jer drugi način za to i ne postoji. Šokirana sam komentarom Cvijetina Milivojevića. Oprezno ću s ovim, jer ne smemo tako lako odustajati od ljudi koji su koliko juče bili čestiti, svoji i prosvećeni. Ostaviću mogućnost da će Cvijetin da demantuje svoje komentare o lažnim plakatima i montiranim fotografijama, da će ga biti stid da stane u red iza potrošenih režimskih analitičara Raduna i Anđelkovića.Naš narod kaže da u svakom poslu moraš biti ili prvi ili najbolji. PRAGMA-tični Cvijetin je zakasnio da bude prvi premijerov plaćeni savetnik, koji svoj ugled i minuli rad stavlja pred noge poslodavcu, pa se mora potruditi da bude bolji od prethodnika, glasniji, korisniji, uverljiviji u predstavama „Ako ne veruješ meni, pitaj moga brata lažova.“ Sa radošću ću mu uputiti izvinjenje ako se pokaže da je zloupotrebljen i ogradi se od pisanja o Bošku Obradoviću.

Najveći izazov je zadržati veru u ljude i struku i to je poslednje od čega ću odustati. Zahvaljujem se i divim svim novinarima, analitičarima, profesionalcima u svojoj struci, što i u ovim smutnim vremenima nalaze način da ostanu dosledni, precizni, verodostojni . Oni su mi primer i podstrek. Ima ih sve manje svakim danom, ali samim tim su dragoceniji.


Marija Janjušević
narodni poslanik


Podeli vest:

Napomena:

Коментари који у свом садржају буду имали говор мржње, вређање, непристојне речи, клевету, као и расну, националну или верску мржњу и нетрпељивост неће бити објављени на нашем сајту.
Уредник сајта има право избора коментара који ће бити објављени.

Ostavite komentar

Vaš komentar je uspešno poslat. Nakon pregleda administratora vaš komentar će biti odobren ukoliko je u skladu sa pravilnikom.

Biografija : Marija Janjušević

Rođena u Sloveniji u mestu Jesenice 19.11.1971. od oca Vukašina i majke Živane.

Udata, živi u Inđiji, majka Dimitrija i Teodore (16 i 14 godina)

Osnovnu i srednju školu završila je u Aleksandrovcu i stekla zvanje „tehničar za biohemiju i molekularnu biologiju“. Diplomirala na poljoprivrednom fakultetu u Novom Sadu 1995. godine na smeru voćarsko-vinogradarski. Govori engleski i slovenački jezik.

Poseduje sertifikat LSPR škole za odnose s javnošću, „PRAGMA PR“, „EDGE“ PR sertifikate na temu planiranja i krizne komunikacije u odnosima s javnošću, „CMA“ akademije za društvene mreže i drugih stručnih seminara na temu konsultantskih usluga i primene Zakona o javnim nabavkama.

U toku je rad na master studijama na matičnom fakultetu, na katedri za vinogradarstvo.

Tokom radnog iskustva u trajanju od 17 godina radila je kratko kao prodavac u poljoapoteci i komercijalni referent, četiri godine bila je direktor preduzeća koje se bavilo trgovinom poljoprivrednih proizvoda, a nakon toga jedanaest godina direktor kliping agencije sa 200 zaposlenih.

Interesovanja su folklor (aktivno osam godina), odnosi s javnošću, integrisane komunikacije, stari zanati, društvene mreže.

Član je Društva Srbije za odnose s javnošću, Srpske asocijacije menadžera, Udruženja poslovnih žena (trenutno neaktivno), Udruženja e-razvoj, NVO „Moja Inđija“ (od 2008. do 2010)

Od 2000. do 2010. bila je član DSS-a i kandidat za republičkog poslanika na listi DSS-a 2007. godine.


Angažovanje u Dverima

Član Srpskog pokreta Dveri od januara 2011. godine, član tadašnjeg Rukovodstva od osnivanja, a nakon registracije Srpskog pokreta Dveri, član Predsedništva i predsednik Saveta za socijalnu politiku.