Autorski tekstovi

Rada Vasić: Pismo ambasadoru Francuske

Rada Vasić: Pismo ambasadoru Francuske

Pismo Njegovoj Ekselenciji gospodinu Frederiku Mondoloniju, francuskom ambasadoru u Srbiji.

Poštovani ambasadore, veoma sam iznenađena nepoznavanjem činjenica o Prvom svetskom ratu od strane Francuske. Neprimereno i skandalazno ponašanje Francuske prilikom obeležavanja 100 godina od pobede u Prvom svetskom ratu je zabrinjavajuće i za svaku osudu. Francuski predsednik je dozvolio sebi da bude u rangu jednog zločinca i kvazi-predsednika mafijaške i takozvane države Kosovo Hašima Tačija. Cela Evropa zna da su ruke Hašima Tačija umrljane srpskom krvlju, a ni svoje Albance nije mnogo žalio ako nisu bili za "Kosovo Republik"'.


Oštro protestvujem što je uopšte jedna takva persona kao što je Hašim Tači pozvan na obeležavanju jubileja i oštro protestujem što se zastava te mafijaške i kvazi-države viorila sa zastavama ostalih zemalja koje su dale nesebičan i ogroman doprinos da Evropa bude slobodna. Nažalost, Vi ste ovim neprimerenim gestom ponizili sve ubijene srpske vojnike, bez kojih se nije mogla zamisliti i ne bi bilo slobodne Evrope, pa ni Francuske. U jednom trenu ste zaboravili 1.300.000 srpskih žrtava, od toga 60 % radno sposobnih muškaraca od 25 do 55 god. koji su dali svoje živote za slobodu Evrope i Francuske .Ti stradali Srbi mahom su bili iz centralne Srbije i sa Kosova i Metohije. Sa Kosova i Metohije ginuli su Srbi, a ne Albanci. Albanci su i Prvom i u Drugom svetskom ratu bili na suprotnoj strani zajedno sa neprijateljima, uvek su napadali s leđa.


Zbog svih ovih neprimerenih postupaka kojima ste po ko zna koji put ponizili svog iskrenog prijatelja Srbiju, to ima za posledicu da predsednik Makron uopšte nije dobrodošao u Srbiju (što se mene lično tiče).


Srbija, moja zemlja hrabrih predaka, koju Vi iz Evrope, i Francuska ne zaostaje, čak pokušava i da prednjači u tome, pokušavate da unizite, gazite, narod Srbije Vam kaže da ćemo biti dostojni naših predaka i da Vam to nećemo dozvoliti. Srbi su iskreni prijatelji francuskom narodu, Srbija je iskren i pouzdan prijatelj Francuske. Koliko ste vi Francuzi i koliko je Francuska iskren prijatelj Srbiji pokazali ste juče na obeležavanju 100 godina od pobede u Prvom svetskom ratu. Ta mrlja ostaje na licu Francuske i francuskog naroda. Zato Vas pozivam da na iskrenost Srba i Srbije reagujete iskrenošću svog naroda i svoje zemlje Francuske.


 

Radmila Vasić

Član Glavnog odbora i odbornik Srpskog pokreta Dveri za beogradsku opštinu Zvezdara

Beograd 12.11.2018.


Podeli vest:

Komentari (3)

  1. Петар

    Лепо написано, само ме занима чиме је хрватска заслужна за велику победу у 1. светском рату. Сматрам да сте требали и то да спомене те.

  2. ZORICA IVWNOVIC

    Sto se mene i moje malenkosti tice...osecam se kao da sam se probudila iz nekog kosmara. Ja sam Srpkinja po rodjenju i dragi moji bivsi prijatelji Francuzi ako vam kao prijatelji vise odgovaraju Albanci samo napred , srecno vam bilo.Mi Srbi nikada nismo zaboli noz u ledja ni vama ni bilo kom drugom narodu a vi nama jeste i ma koliko to bolelo , hvala vam na mom otreznjenju .Naucicu sina da onaj ko prijatelju " ucini" a onda mu i poslednju pertlu naplati nije ni bio prijatelj niti ce to ikada biti.Prvo bruka a onda izvinjenje na "uvce". Rode moj , jesmo mali ali nam je srce veliko , Bog pomogao i nama i njima.

  3. Dragan

    E nek mu je rečeno.

Napomena:

Коментари који у свом садржају буду имали говор мржње, вређање, непристојне речи, клевету, као и расну, националну или верску мржњу и нетрпељивост неће бити објављени на нашем сајту.
Уредник сајта има право избора коментара који ће бити објављени.

Ostavite komentar

Vaš komentar je uspešno poslat. Nakon pregleda administratora vaš komentar će biti odobren ukoliko je u skladu sa pravilnikom.

Biografija : Radmila Vasić