Autorski tekstovi

Radoš Pejović: Zaštitimo decu od zloupotrebe

Radoš Pejović: Zaštitimo decu od zloupotrebe

Kao moderna porodična stranka, koja je svoje političko delovanje usmerila na stvaranje jake porodice, koja bi bila garant i jake Srbije, ne podržavamo zloupotrebu đaka u marketinške svrhe, a posebno ne u ismevanju institucije braka i porodice.

Turistička organizacija opštine Kosjerić pokrenula je projekat „Tradicionalna seoska svadba“ u kojem je glavna uloga „profesionalni mladoženja“ učenik četvrtog razreda srednje škole, koji se za dva meseca oženio sa četiri Kineskinje, a najavljeno je još 35 svadbi do kraja godine.


Tačnije, ovde se navodno radi o promociji sela i svadbenih običaja kod Srba, što za cilj ima povećanje turističkog potencijala ovog kraja Srbije, a Kinezi su do kraja oktobra kupili 39 svadbenih termina.(foto: Vladimir Lojanica / RAS Srbija)

Država koja ozbiljno razvija brigu o porodici i ulaže u povratak mladih na selo, to nikako ne sme da radi novim rijaliti projektima, niti banalizovanjem braka, koji se sklapa radi zabave i pri tom naplaćuje.


Ministar obrazovanja Mladen Šarčević, ima obavezu da reaguje i ne dozvoli da đaci učestvuju u ismevanju institucije braka kao „profesionalne mladoženje“.


Dveri se zalažu za sigurnu državu, koja će pravim porodičnim merama omogućiti povratak mladih na selo, gde će kroz instituciju braka biti i finansijski podržani od države, a što će svakako omogućiti i kvalitetniji turistički potencijal Srbije.

 


Radoš Pejović,

predsednik Saveta za porodicu i član Predsedništva Dveri


Podeli vest:

Napomena:

Коментари који у свом садржају буду имали говор мржње, вређање, непристојне речи, клевету, као и расну, националну или верску мржњу и нетрпељивост неће бити објављени на нашем сајту.
Уредник сајта има право избора коментара који ће бити објављени.

Ostavite komentar

Vaš komentar je uspešno poslat. Nakon pregleda administratora vaš komentar će biti odobren ukoliko je u skladu sa pravilnikom.

Biografija : Radoš Pejović

Rođen je u Zrenjaninu septembra 1978. godine. Osnovnu i srednju školu završio je u Zrenjaninu. Diplomirao je srpski jezik i književnost na Filozofskom fakultetu u Novom Sadu i stekao zvanje profesora srpskog jezika i književnosti. Napisao je dve knjige.

Prva knjiga „Molitvu u venu“ je izdata 2006. To je prva knjiga u Srbiji te vrste, koja je ponudila potpuno nove modele izlečenja od narkomanije, po modelu hrišćanskih zajednica i knjiga koja je u suštini ispovest prvog izlečenog narkomana u Srbiji u pravoslavnoj zajednici, pri manastiru Kovilj.Od strane SPC uvršten je u red crkvenih dobrotvora.

Druga knjiga „Tužna radost“ je zbirka ljubavnih, duhovnih i rodoljubivih pesama. Izdata je 2008. Iz te zbirke, pesma „Samoća“, uvrštena je u mali zbornik srpske duhovne poezije.

Od 1991. do 2006. proveo je kao aktivan učesnik Dramskog studija pri Narodnom pozorištu „Toša Jovanović“ u Zrenjaninu. Radi kao nastavnik srpskog jezika od 2007. godine.