Autorski tekstovi

Siniša Jagodić: „Velo misto“ ili stalno isto

Siniša Jagodić: „Velo misto“ ili stalno isto

Hoće li ovo što se desilo u Splitu biti brzo zaboravljeno, kao jedna tužna epizoda i nužna žrtva uspehu na evropskom putu? Hoće, jer taj put očigledno i dalje nema alternativu. Nema tog poniženja koje se neće podneti radi visoko postavljenog cilja.

Ovo što se desilo u Splitu vaterpolistima Zvezde paradigma je srpske sudbine u Dalmaciji, a i šire, u poslednjih nekoliko vekova, a izgleda i u ovome gde globalizacija postaje sveobuhvatna.


Možemo samo zamisliti koliko je naših sunarodnika u tišini vekova odbacilo „dres“ i promenilo ime. Ono što sledi posle je još i gore. Ne može se u takvim slučajevima postati normalan Hrvat, Bošnjak, Arbanas i sl. Mora se postići savršenstvo u tome, ili iz našeg iskustva,  najgori janjičar.


Čelična pesnica našeg sadašnjeg vladara topi se i prelazi u baršun već na 500 kilometara od prestonice. Ili možda baš taj baršun prema spolja obezbeđuje čeličnu snagu i moć unutra. Da li je to uslov za podršku, poštovanje i prijateljstvo stranih moćnika.


Hoćemo li, konačno, imati vladara koji će svemu ovome reći: „Sada je stvarno dosta!“ I koji će u ovome biti krajnje ozbiljno shvaćen.


 

dr Siniša Jagodić

(foto: Jutub skrinšot Slobodna Dalmacija)

Podeli vest:

Napomena:

Коментари који у свом садржају буду имали говор мржње, вређање, непристојне речи, клевету, као и расну, националну или верску мржњу и нетрпељивост неће бити објављени на нашем сајту.
Уредник сајта има право избора коментара који ће бити објављени.

Ostavite komentar

Vaš komentar je uspešno poslat. Nakon pregleda administratora vaš komentar će biti odobren ukoliko je u skladu sa pravilnikom.

Biografija : Siniša Jagodić