Autorski tekstovi

Stefan Aksović: Vratiće to moja deca!

Stefan Aksović: Vratiće to moja deca!

“Možeš ti meni oteti ali ako ja ne potpišem, vratiće to moja deca” prosta je logika srpskih domaćina plaćena neretko i glavom kada su im komunisti otimali zemlju nakon Drugog svetskog rata. Komunizam je pao a zemlja se vraća.

Današnja vlast na čelu sa čovekom nenaduhnutim iskustvom sopstvenih predaka i njihovih velikana, čovekom koji za lični uzor umesto Lazara i Nikolaja drži Murata i Vebera - vodi se nekom suprotnom, našem narodu nikada svojstvenom logikom. Logikom protestantskog pragmatizma kojom svaka vrednost može biti predmet političke trgovine a kojoj su termini poput zaveta i časti prevaziđene relikvije prošlosti, odbačene u korist  političkog racionalizma.


I kao što za vrhunac diplomatskog umeća u spoljnoj politici predstavlja praksu sramnog poklanjanje novca sopstvenih građana za poteze promašenih političkih procena, tako za stolom sa zločincima krvavih ruku,  pregovara, deli i rasprodaje kolektivnu dedovinu srpskog naroda na Kosmetu pokušavajući  da takvu izdaju prikaže kao nekakvu mudru i racionalnu diplomatsku pobedu. Pobedu kakvu zdrava narodna logika i svest koju su naši preci imali i u bliskoj prošlosti nikako ne bi mogla razumeti.


Teritorija Kosova i Metohije, kroz istoriju srpske državnosti duže je provela pod okupacijom nego u slobodi. Vođen Kosovskim zavetom naš narod je preživeo viševekovno kolektivno ropstvo, o Kosmetu snevao i pevao pa dočekao da kolevku svoje državnosti i duhovnosti oslobodi a današnji režim nakon nepune dve decenije nove okupacije zarad političkog preživljavanja već govori o spremnosti da sa Kosmetom trguje i trampi.


Svakome ko se drzne da to i učini poručujemo da izdaja neće proći, a sili i nepravdi onako srpski, za inat, poučeni iskustvom predaka - vratiće to moja deca!

 


Stefan Aksović,

član Predsedništva Dveri


Podeli vest:

Napomena:

Коментари који у свом садржају буду имали говор мржње, вређање, непристојне речи, клевету, као и расну, националну или верску мржњу и нетрпељивост неће бити објављени на нашем сајту.
Уредник сајта има право избора коментара који ће бити објављени.

Ostavite komentar

Vaš komentar je uspešno poslat. Nakon pregleda administratora vaš komentar će biti odobren ukoliko je u skladu sa pravilnikom.

Biografija : Stefan Aksović


Rođen 01.12.1993. u Lazarevcu.

U rodnom gradu završio osnovnu, srednju i muzičku školu gde je nosilac brojnih nagrada i priznanja.

Dva puta nagrađivan od strane Gradske opštine Lazarevac za ostvarene uspehe u obrazovanju.

Studira na Fakultetu političkih nauka Univerziteta u Beogradu, na katedri za politikologiju.


Pokretu Dveri pristupa 2012. godine, u svojoj 18. godini, a 2015. godine izabran je za člana prvog saziva Glavnog odbora novoosnovanog Srpskog pokreta Dveri čiji je jedan od osnivača.


2016. godine izabran za koordinatora Opštinske organizacije u Lazarevcu.


2018. godine izabran za člana Predsedništva.


Organizizator brojnih političkih i humanitarnih akcija i više društveno – političkih tribina.


Šef Opštinskog izbornog štaba u dve predizborne kampanje, kandidat Dveri za odbornika Skupštine Grada Beograda i opštine Lazarevac na gradskim i opštinskim izborima.