Autorski tekstovi

Suzana Antić: Kako je žena postala topovsko meso u političkim obračunima

Suzana Antić: Kako je žena postala topovsko meso u političkim obračunima

Nakon farse sa „peglanjem“ i plakanjem u Šapcu, i ko zna kog po redu napada na Dveri kojima se spočitava nasilje nad ženama, u ime Saveta žena i svih Dverjanki Niša, objavljujem NEPRISTAJANjE !

Objavljujemo nepristajanje na to da žena zarad diskreditacije političkog protivnika mora da pristane na poniženje, laž, psihičku torturu. Mi želimo da budemo majke, supruge, žene angažovane u nauci, vojsci, sportu, poljoprivredi, industriji, pa i u glumi. Ali časno, kao što to naše dramske umetnice i rade. Ova nova vrsta uličnog performansa s jeftinim patosom (grč. patetičan govor koji deluje naduveno i neumesno), sa stenjanjem i arlaukanjem i ostalim elementima TV sapunica, u najmanju ruku ponižava narod koji je prinuđen da o tome sluša u tiradama, ponižava novinarstvo koje je spalo na nivo APORT-piši, APORT-snimaj, a najviše ponižava jadnu ženu koja zaista jeste žrtva, samo što je izmanipulisana i ne vidi ko je njen dželat. Savet žena Dveri u Nišu diže glas protiv zloupotrebe žena u dnevnopolitičke svrhe!


Drago nam je da se ista već sutradan spokojno sunčala, da se na snimcima ne vidi ni ogrebotina, ni modrica, ni crvenilo, (ako se ne pojavi za par dana kao kod Maje Gojković), ne vidi se fizički kontakt, daleko bilo udarac ili pad. Od priče o slomljenom telefonu simbolično se pominje štap, selfi stik, bez šargarepe na kraju. A i za njega se dotična aktivistkinja SNS-a snalazi da joj se donira, kao što joj je verovatno „neko“ donirao prevoz od Vladimiraca do Šapca, da se tu „slučajno“ nađe.


Savet žena GrO Niš je na sastanku održanom ovim povodom razmotrio načine delovanja i moguće dalje sprečavanje zloupotreba žena. Zaključeno je da je jedini put ka boljitku upravo put kojim su Dveri krenule kao suosnivači Saveza za Srbiju, jer trenutno ni jedna partija nema potencijal da se suprotstavi kamarili naših „vladara i vlasnika svega i svih nas“ u svim segmentima društva. Zajedno smo mnogo teži teg na tasu koji mora da prevagne što pre.


Jeste da se Dverima, pre svega našem lideru Bošku Obradoviću zamera Savez sa onima koji su participirali u vlasti, ali mu se izgleda još više zamera što će on participirati u narednoj vlasti. Upravo je to razlog što od svih lidera koji su se pojavili u Šapcu, najviše smeta Boško Obradović i na njega se huškaju sluge režima.


Nama to govori da treba pre svega da izdržimo sve napade, ali i da budemo spokojni. GROMOVI UDARAJU VRHOVE ! Nadvisimo se našoj patriotskoj borbi i borbi za porodične vrednosti.


 

Suzana Antić

Savet žena GrO Niš


Podeli vest:

Napomena:

Коментари који у свом садржају буду имали говор мржње, вређање, непристојне речи, клевету, као и расну, националну или верску мржњу и нетрпељивост неће бити објављени на нашем сајту.
Уредник сајта има право избора коментара који ће бити објављени.

Ostavite komentar

Vaš komentar je uspešno poslat. Nakon pregleda administratora vaš komentar će biti odobren ukoliko je u skladu sa pravilnikom.

Biografija : Suzana Antić