Autorski tekstovi

Tamara M. Kerković: Žene koje dopuštaju da ih SNS zloupotrebljava gube dostojanstvo

Tamara M. Kerković: Žene koje dopuštaju da ih SNS zloupotrebljava gube dostojanstvo

Kompleksna agresija cezarističkog režima na DVERI kulminira danas, kada se od medijskog zastrašivanja, permanentne proizvodnje slike unutrašnjeg neprijatelja, ekonomskog terora, prelazi na poslednju fazu-iscrtavanja mete na figuri koja personifikuje otpor vlasti - predsedniku SP Dveri Bošku Obradoviću. Sinhronizovani atak Vučićeve političke menažerije, u potpunosti ogoljava totalitarnu prirodu vladajućeg poretka u Srbiji.

U najosetljivijem trenutku, kada je sam opstanak srpske države i naroda u pitanju, a pošto su učinili sve da nas dovedu do političkog, ekonomskog, kulturnog i sveukupnog nacionalnog sloma, režim prelazi u poslednju fazu svoje degeneracije-javnu proskripciju političkih protivnika i pripremanje terena za fizičku eliminaciju onih koji misle i govore drugačije.


Jučerašnja histerična reakcija režima, uplašenog današnjim protestom naroda protiv nasilja, jasno govori da je došao do svoga kraja. A da je dotakao samo dno, jasno govori činjenica da u žalosnoj figuri Jelene Đorđević, traži slamku spasa. Sramna medijska inscenacija i konstrukcija laži o navodnim pretnjama dotičnoj,  potom i osude od strane vlasti njenog prebijanja koje se nije desilo, sigurno ne može prevariti nikog u Srbiji, a sigurno ne građane Niša koji prepoznaju manir ovog istrošenog političkog fenomena, bez trunke kredibiliteta, koja, bar je to poznato, menja stranke, prodaje političke mandate i uverenja, za eto, još malo medijske pažnje. I zaista nema vernije slike Vučićevog režima od ove nesrećne žene. Pronašli se .


I tako, Kurirom za istinu, Zukorlićem za ljudska prava, Ilićem za toleranciju, mobilizacijom bestidnika za odbranu ostataka svoje vlasti, teku poslednji dani najsramotnije vlasti od kada Srbija postoji. Otrovni pauk tka svoju poslednju mrežu.


Ali bar u jednom su u pravu: Dveri jesu njihov najveći protivnik. U trenutku kada vlast prelazi svoj poslednji Rubikon, Dveri znaju svoj put i od njega neće odstupiti. Pošto od Rima uče, i u jezuitskom maniru isključivanja svakog drugačijeg mišljenja nastupaju, onda neka  znaju: to je put bez povratka, uvek bio.


U prirodi je tiranske vlasti da oseća strah. I mi bismo da smo na njihovom mestu. Dveri pozivaju građane da se ne boje i istupe već danas u odbranu svog dostojanstva. Dveri su tu. Tiranstvu stati nogom zavrat, naša je dužnost najpreča.


 

U Nišu, 8.12. 2018.

Prof. dr Tamara Milenković-Kerković

Član Predsedništva i Predsednik Gradske organizacije SP Dveri Niš


Podeli vest:

Komentari (1)

  1. Nedeljko

    Грешка је што сте такву жену уопште изабрали да буде одборник Двери, кад сте знали да је прелетела из Љаљићеве странке у вашу. Како то да у Србији нема патриота, односно часних и поштених људи, него нађосте прелетача. Једном прелетача, увек прелетач. О моралу и карактеру прелетача да не говорим.

Napomena:

Коментари који у свом садржају буду имали говор мржње, вређање, непристојне речи, клевету, као и расну, националну или верску мржњу и нетрпељивост неће бити објављени на нашем сајту.
Уредник сајта има право избора коментара који ће бити објављени.

Ostavite komentar

Vaš komentar je uspešno poslat. Nakon pregleda administratora vaš komentar će biti odobren ukoliko je u skladu sa pravilnikom.

Biografija : Tamara Milenković-Kerković

Dr Tamara Milenković-Kerković je rođena u Nišu 28.januara 1965.god. gde je nakon završene Gimnazije, na Pravnom fakultetu Univerziteta u Nišu diplomirala 1990. god. Na Pravnom fakultetu Univerziteta u Beogradu na smeru za privredno i međunarodno privredno pravo odbranila je 17. novembra 1996. god. magistarsku tezu pod nazivom „Pravna priroda ugovora o franšizingu“. Doktorsku disertaciju pod nazivom „Pravni aspekti i pravna priroda međunarodnih kontratrgovinskih poslova“ pod mentorstvom prof. dr Mirka Vasiljevića odbranila je cum laude na Pravnom fakultetu Univerziteta u Beogradu 2003. godine.


Nakon kraćeg rada u advokaturi (kancelarija „Domazet“ u Nišu) Tamara Milenković-Kerković od 1992.god. radi na Ekonomskom fakultetu Univerziteta u Nišu, gde je nakon svih saradničkih i nastavničkih zvanja maja 2014. god.  izabrana u naučno zvanje redovni profesor za naučnu oblast Trgovinsko pravo. Uža oblast interesovanja i naučnog rada dr Milenković-Kerković su ugovori poslovnog prava i sredstva obezbeđenja plaćanja.


Na stručnim usavršavanjima u inostranstvu boravila je pet puta i dobitnica je brojnih stipendija za postdoktorsko usavršavanje i nagrade, a ostvarila je stručne rezultate u oblasti faktoringa, franšizinga, ženskog preduzetništva, bankarskog prava i pravne zaštite potrošača.


Objavila je preko 100 naučnih radova, tri  udžbenika, jedan prevod stručnog dela iz uže naučne oblasti, i tri monografije. Deset radova i doktorska disertacija prof. Milenković-Kerković su uvršteni u zvaničnu bibliografiju Komisije UN za pravo međunarodne trgovine (UNCITRAL), jedan njen rad se koristi kao uvodni članak za seminar „International Law the Corporation and Globalization“ Instituta za međunarodne studije u Ženevi, jedan članak korišćen prilikom izrade UNCTAD World Investment Report  za 2011.godinu.,


Prof. Milenković-Kerković govori grčki i engleski jezik, uz certifikovane diplome o poznavanju jezika.


Do potpisivanja pristupnice Srpskog pokreta Dveri septembra 2016. god. nikada nije bila član političke partije.


Živi i radi u Nišu i ima jednu kćer.