Autorski tekstovi

Tamara Milenković-Kerković: Doktore, gde ti je indeks? – treći deo - Vučićev govor mržnje

Tamara Milenković-Kerković: Doktore, gde ti je indeks? – treći deo - Vučićev govor mržnje

Za razliku od afere „Indeks“ gde je vlast zaštitu optuženim učesnicima u korupciji pružala posredno, preko predstavnika sudske vlasti, tolerancijom i odugovlačenjem sudskog postupka, afera „nepostojeće diplome“ inspirisala je i samog Predsednika države da se oglasi pismom objavljenim u Politici pod nazivom „Elita i plebs“.

Ovim pismom čiji stil i ton obiluju histerijom i prostotom neprimerenim položaju na kome se nalazi, radikalski Deus ex machina je prevazišao svoje poznate izjave o „sto Muslimana za jednog ubijenog Srbina“. Zanet značajem vrednosti koju brani, predsednik Vučić u govoru mržnje pokušava da zameni teze pa kvazi-elitom i neprijateljima naroda proglašava sve koji se principa akademske čestitosti drže „kao pijan plota“.


Primenjujući isti metod kao u slučaju sakrivenog snimka sa naplatne rampe Doljevac, kreirajući nepostojeće podele i demonizujući neistomišljenike, predsednik zaboravlja da u zemljama u čiji civilizovani krug želi da nas uvede svojom marljivošću i danonoćnim martirskim radom, ministri i državni službenici za daleko manje prestupe i zbog mnogo minornijih afera podnose ostavke kako bi sačuvali svoju čast, pravdu i moral.


Ovo čudovišno, opasno i nadasve uvredljivo bacanje prašine u oči, govore da je predsednik i te kako svestan težine optužbi protiv „doktora bez indeksa“, kao i toga da će u jednom trenutku morati da ga žrtvuje, kao što je i ministar to učinio sa svojom državnom sekretarkom Dijanom Hrkalović . 


Kao i upad u RTS, i afera „ministra bez indeksa“ pokazuje čudovišnu prirodu vlasti kojoj pada jedna po jedna maska.


Afera koja sada trese Srbiju, a za koju je za sada izvesno da će promeniti aktuelni nadimak aktuelnog ministra policije, jeste samo SRCE TAME korumpiranog sistema u Srbiji .


Ona postaje lakmus i pokazatelj bolesti srpskog društva, ali će biti i razdelnica zbog koje niko moralan u akademskom svetu neće više smeti da ćuti. 


Oni koji sada ćute, ne bi trebalo više nikada da se oglase.


Nema predaje ! Do pobede!


 

Tamara Milenković Kerković

Potpredsednik Dveri

Foto: Tanjug / Filip Krainčanić


Podeli vest:

Napomena:

Коментари који у свом садржају буду имали говор мржње, вређање, непристојне речи, клевету, као и расну, националну или верску мржњу и нетрпељивост неће бити објављени на нашем сајту.
Уредник сајта има право избора коментара који ће бити објављени.

Ostavite komentar

Vaš komentar je uspešno poslat. Nakon pregleda administratora vaš komentar će biti odobren ukoliko je u skladu sa pravilnikom.

Biografija : Tamara Milenković-Kerković

Dr Tamara Milenković-Kerković je rođena u Nišu 28.januara 1965.god. gde je nakon završene Gimnazije, na Pravnom fakultetu Univerziteta u Nišu diplomirala 1990. god. Na Pravnom fakultetu Univerziteta u Beogradu na smeru za privredno i međunarodno privredno pravo odbranila je 17. novembra 1996. god. magistarsku tezu pod nazivom „Pravna priroda ugovora o franšizingu“. Doktorsku disertaciju pod nazivom „Pravni aspekti i pravna priroda međunarodnih kontratrgovinskih poslova“ pod mentorstvom prof. dr Mirka Vasiljevića odbranila je cum laude na Pravnom fakultetu Univerziteta u Beogradu 2003. godine.


Nakon kraćeg rada u advokaturi (kancelarija „Domazet“ u Nišu) Tamara Milenković-Kerković od 1992.god. radi na Ekonomskom fakultetu Univerziteta u Nišu, gde je nakon svih saradničkih i nastavničkih zvanja maja 2014. god.  izabrana u naučno zvanje redovni profesor za naučnu oblast Trgovinsko pravo. Uža oblast interesovanja i naučnog rada dr Milenković-Kerković su ugovori poslovnog prava i sredstva obezbeđenja plaćanja.


Na stručnim usavršavanjima u inostranstvu boravila je pet puta i dobitnica je brojnih stipendija za postdoktorsko usavršavanje i nagrade, a ostvarila je stručne rezultate u oblasti faktoringa, franšizinga, ženskog preduzetništva, bankarskog prava i pravne zaštite potrošača.


Objavila je preko 100 naučnih radova, tri  udžbenika, jedan prevod stručnog dela iz uže naučne oblasti, i tri monografije. Deset radova i doktorska disertacija prof. Milenković-Kerković su uvršteni u zvaničnu bibliografiju Komisije UN za pravo međunarodne trgovine (UNCITRAL), jedan njen rad se koristi kao uvodni članak za seminar „International Law the Corporation and Globalization“ Instituta za međunarodne studije u Ženevi, jedan članak korišćen prilikom izrade UNCTAD World Investment Report  za 2011.godinu.,


Prof. Milenković-Kerković govori grčki i engleski jezik, uz certifikovane diplome o poznavanju jezika.


Do potpisivanja pristupnice Srpskog pokreta Dveri septembra 2016. god. nikada nije bila član političke partije.


Živi i radi u Nišu i ima jednu kćer.