Autorski tekstovi

Vučić kao predsednički kandidat – to je pokazatelj totalne slabosti i propasti SNS

Vučić kao predsednički kandidat – to je pokazatelj totalne slabosti i propasti SNS

Potencijalna kandidatura Aleksandra Vučića za predsednika Srbije jasno pokazuje svu bolest političkog života u Srbiji i razmere raspada sistema unutar vladajuće SNS.



Da li je moguće da Srpska napredna stranka nema nikoga drugoga koga uopšte može da kandiduje za predsednika Srbije izuzev aktuelnog predsednika Vlade Aleksandra Vučića? Šta ta potencijalna kandidatura govori:


  1. Da je Tomislav Nikolić – kao što to Dveri godinama tvrde – bio loš predsednik, da ga se SNS odriče i stidi, kao i da su duboko uvereni da on nema nikakvih šansi da pobedi na predsedničkim izborima.


 


 2. Ako se Vučić tako odnosi prema osnivaču i prvom predsedniku SNS, koji ga je pobedom nad Borisom Tadićem doveo na vlast i verno mu služio pet godina kao predsednik Srbije, kako li se tek odnosi prema drugima?



3. Da je Aleksandar Vučić – po ko zna koji put – prekršio svoje obećanje, jer je u više navrata javno rekao da se nikada neće kandidovati za predsednika i da ga to ne zanima!



 4. Ako je Vučić pre samo nekoliko meseci izabran za predsednika Vlade, a sada želi da bude i predsednik Srbije – da li Aleksandar Vučić uopšte zna šta hoće, šta je njegov politički cilj i ideja? Ili to jednostavno govori o slabosti i totalnom kolapsu u SNS?



 5. Da li bi izbor Aleksandra Vučića za predsednika države označio povratak na katastrofalni politički model Borisa Tadića, po kome bi na čelo Vlade došla neka nova politička ikebana poput Mirka Cvetkovića, a sva vlast zapravo antiustavno bila koncentrisana u rukama predsednika Srbije?



 Kao predsednički kandidat Dveri radujem se Vučićevoj kandidaturi za predsednika Srbije jer bi se na taj način sve ovo ogolilo pred javnošću.

Ima, međutim, i jedna dobra stvar ako se Aleksandar Vučić kandiduje za predsednika Srbije.



 Možda će u tom slučaju konačno posle pet godina morati da izađe na direktan TV duel sa protivkandidatima. Ili će nastaviti da beži kao do sada?


Autor je Predsednik Srpskog pokreta Dveri

Podeli vest:

Napomena:

Коментари који у свом садржају буду имали говор мржње, вређање, непристојне речи, клевету, као и расну, националну или верску мржњу и нетрпељивост неће бити објављени на нашем сајту.
Уредник сајта има право избора коментара који ће бити објављени.

Ostavite komentar

Vaš komentar je uspešno poslat. Nakon pregleda administratora vaš komentar će biti odobren ukoliko je u skladu sa pravilnikom.

Biografija : Boško Obradović


Boško Obradović rođen je 23. avgusta 1976. godine u Vranićima kod Čačka. Posle završene Gimnazije u Čačku studirao je srbistiku na Filološkom fakultetu Univerziteta u Beogradu, gde je diplomirao 2002. godine.


Autor je diplomske studije „Miloš Crnjanski i novi nacionalizam” (Hrišćanska misao, Beograd, 2005), za koju je dobio nagradu „Miloš Crnjanski” za najbolju knjigu eseja objavljenu na srpskom jeziku u periodu 2003-2005.


Sa još dvoje studenata Filološkog fakulteta 1999. pokrenuo je glasilo studenata srbistike Dveri srpske, koje je vremenom preraslo u jedan od vodećih srpskih časopisa za nacionalnu kulturu i društvena pitanja, iz čijeg kruga saradnika je 2003. formirano udruženje građana Srpski sabor Dveri.


Bio je jedan je od urednika internet prezentacije www.dverisrpske.com, glavni urednik TV produkcije DVERI SRPSKE, kao i pokretač i menadžer projekata Sabora srpske omladine, Srpske mreže i Svetosavske škole. Od 2011. član je Starešinstva GG Dveri – za život Srbije, na čijoj listi je je bio kandidat za poslanika na Republičkim izborima 2012, nosilac liste na lokalnim izborima u Čačku, gde se od 2012. godine nalazi kao šef odborničke grupe Dveri za život Čačaka, kao najveće opozicone odborničke grupe u Skupštini Grada Čačaka.


Na vanrednim republičkim izborima 2014. godine bio je nosilac liste za republički parlament. Na vanrednim republičkim izborima 2016. bio je jedan od nosilaca izborne liste Dveri – Demokratska stranka Srbije. Nakon izbora, pod njegovim vođstvom, Dveri prvi put u istoriji ulaze u Narodnu skupštinu i formiraju poslaničku grupu sa sedam narodnih poslanika.


Bavi se publicistikom i napisao je više stotina autorskih  tekstova, a u ime Dveri imao je više stotina nastupa na tribinama i medijima širom sveta.


Njegova zbirka izabranih tekstova pod naslovom „Srpski zavet – srpsko nacionalno pitanje danas” doživela je tri izdanja (Srpski sabor Dveri, 2007, 2008, 2010), a knjiga ”Srpska unija” dva izdanja (Catena mundi 2012, 2014). Treća knjiga ”Srpska desnica – pozicija srpske književne desnice 30-tih godina 20.veka” objavljena je 2015. godine, takođe u izdanju Catene mundi.


Oženjen je i otac je četvoro dece. Živi u Čačku. Do stupanja na dužnost predsednika poslaničke grupe Dveri u Narodnoj skupštini Republike Srbije, radio je u izdavačkoj kući Catena mundi d.o.o. na mestu glavnog urednika izdanja.


Na Osnivačkoj skupštini, održanoj 27.juna 2015. u Čačku, Boško Obradović je izabran za prvog Predsednika Srpskog pokreta Dveri konsenzusom glasova delegata iz cele Srbije.