Autorski tekstovi

Vučićeva politička filosofija: Parovi, Ja, pa Parovi

Vučićeva politička filosofija: Parovi, Ja, pa Parovi

Predsednik Narodne skupštine Republike Srbije, Maja Gojković, bila je u pravu kada je rekla, da Aleksandar Vučić, lično, nije kriv za uvođenje rijalitija u Srbiji. To je tačno. On ima jednu drugu vrstu odgovornosti.


Vučić je usavršio rijaliti šou u Srbiji i doveo ga na jedan viši nivo.


REM je kao regulatorno telo za elektronske medije, praktično izbegao da vrši sve svoje  najvažnije funkcije ili je namerno izbegao da ih vrši u dosluhu sa svim vladajućim režimima od osnivanja REM-a do danas. REM nikada nije obezbedio ravnopravan medijski tretman za sve izborne učesnike. Nikada nije stao na put medijskom prostakluku zvanom rijaliti šou i dozvolio je ukrupnjavanje medijskog monopola stranih televizijskih emitera i narušio konkurenciju domaćih.


Tačno je da su neki prethodni režimi, i tu oni snose punu odgovornost, uveli ove nakaradne programe, uz prećutnu podršku REM-a, a da praktično niko nije stao protiv ovako ozbiljnog nemorala na našim najgledanijim televizijskim sadržajima.


Međutim, časopis Dveri Srpske, je još 2007. godine po izlasku prvog serijala Velikog brata, objavio poseban temat broj časopisa „Veliki brat ili tehnološki totalitarizam“ u kome smo na osnovu iskustava svetskih stručnjaka pokazali o kakvoj vrsti moralnog pada i medijske prostitucije se radi. Dveri već 10 godina govore protiv ovog medijskog zla i poroka.


Šta je zapravo problem vezan za REM? SNS je na vlasti u poslednjih četiri godine i ona je imala mogućnost da utiče da ovakvi sadržaji ne budu više deo naših TV programa. SNS to nije sprečila, a mogla je.


I ne sme se zaboraviti da te privatne televizije, koje emituju rijaliti program, koriste javno dobro države Srbije koji se zove ETAR i ne mogu da rade šta hoće u komercijalne svrhe.


Država ima apsolutno pravo da ih zaustavi u širenju nemorala, medijske prostitucije, promovisanju nasilja, pornografije i svega drugog što krši javni moral.


Država može da dozvoli da se rijaliti emituje, ali posle ponoći, i da se dodatno oporezuje televizija koja ih emituje, pa taj novac vratiti u budžet.


Zar treba svi da se sramotimo kada sednemo uveče sa decom da gledamo televizijski program?


Dakle, država ima interese da prave vrednosti dođu na pravo mesto u ovom društvu i država treba da interveniše kada neko krši prave vrednosti i promoviše lažne vrednosti.


Moje mišljenje je da je SNS na određeni način pothranila nastavak jednog takvog sadržaja na našim medijima. Postoji i jedna anegdota koja potkrepljuje sve ovo. Kada je Aleksandar Vučić gostovao u jednoj emisiji na TV Hepi,  pitali su ga u režiji ove televizije, da li je u redu da šema programa bude takva da se prvo emituju Parovi, pa reklame, pa njegovo gostovanje, pa ponovo reklame, pa ponovo rijaliti šou Parovi? On je rekao, ne, neka idu Parovi, pa Ja, pa opet Parovi.


Ovo je dokaz da SNS podržava rijaliti šou i da oni svoj politički rijaliti, razne vanredne konferencije za medije, državne udare i pučeve, idealno uklapaju između dve epizode rijaliti šoua Parovi.


SNS želi da u tu publiku, otupljenu od nemoralnih i besmislenih sadržaja, upumpa svoju propagandu i ostvari uticaj koji im je politički bitan.Autor je predsednik Srpskog pokreta Dveri


Podeli vest:

Napomena:

Коментари који у свом садржају буду имали говор мржње, вређање, непристојне речи, клевету, као и расну, националну или верску мржњу и нетрпељивост неће бити објављени на нашем сајту.
Уредник сајта има право избора коментара који ће бити објављени.

Ostavite komentar

Vaš komentar je uspešno poslat. Nakon pregleda administratora vaš komentar će biti odobren ukoliko je u skladu sa pravilnikom.

Biografija : Boško Obradović


Boško Obradović rođen je 23. avgusta 1976. godine u Vranićima kod Čačka. Posle završene Gimnazije u Čačku studirao je srbistiku na Filološkom fakultetu Univerziteta u Beogradu, gde je diplomirao 2002. godine.


Autor je diplomske studije „Miloš Crnjanski i novi nacionalizam” (Hrišćanska misao, Beograd, 2005), za koju je dobio nagradu „Miloš Crnjanski” za najbolju knjigu eseja objavljenu na srpskom jeziku u periodu 2003-2005.


Sa još dvoje studenata Filološkog fakulteta 1999. pokrenuo je glasilo studenata srbistike Dveri srpske, koje je vremenom preraslo u jedan od vodećih srpskih časopisa za nacionalnu kulturu i društvena pitanja, iz čijeg kruga saradnika je 2003. formirano udruženje građana Srpski sabor Dveri.


Bio je jedan je od urednika internet prezentacije www.dverisrpske.com, glavni urednik TV produkcije DVERI SRPSKE, kao i pokretač i menadžer projekata Sabora srpske omladine, Srpske mreže i Svetosavske škole. Od 2011. član je Starešinstva GG Dveri – za život Srbije, na čijoj listi je je bio kandidat za poslanika na Republičkim izborima 2012, nosilac liste na lokalnim izborima u Čačku, gde se od 2012. godine nalazi kao šef odborničke grupe Dveri za život Čačaka, kao najveće opozicone odborničke grupe u Skupštini Grada Čačaka.


Na vanrednim republičkim izborima 2014. godine bio je nosilac liste za republički parlament. Na vanrednim republičkim izborima 2016. bio je jedan od nosilaca izborne liste Dveri – Demokratska stranka Srbije. Nakon izbora, pod njegovim vođstvom, Dveri prvi put u istoriji ulaze u Narodnu skupštinu i formiraju poslaničku grupu sa sedam narodnih poslanika.


Bavi se publicistikom i napisao je više stotina autorskih  tekstova, a u ime Dveri imao je više stotina nastupa na tribinama i medijima širom sveta.


Njegova zbirka izabranih tekstova pod naslovom „Srpski zavet – srpsko nacionalno pitanje danas” doživela je tri izdanja (Srpski sabor Dveri, 2007, 2008, 2010), a knjiga ”Srpska unija” dva izdanja (Catena mundi 2012, 2014). Treća knjiga ”Srpska desnica – pozicija srpske književne desnice 30-tih godina 20.veka” objavljena je 2015. godine, takođe u izdanju Catene mundi.


Oženjen je i otac je četvoro dece. Živi u Čačku. Do stupanja na dužnost predsednika poslaničke grupe Dveri u Narodnoj skupštini Republike Srbije, radio je u izdavačkoj kući Catena mundi d.o.o. na mestu glavnog urednika izdanja.


Na Osnivačkoj skupštini, održanoj 27.juna 2015. u Čačku, Boško Obradović je izabran za prvog Predsednika Srpskog pokreta Dveri konsenzusom glasova delegata iz cele Srbije.