Autorski tekstovi

Vučićevo ponižavanje države i naroda mora da se zaustavi

Vučićevo ponižavanje države i naroda mora da se zaustavi

Aleksandar Vučić je juče pokazao da se igra bezbednošću i životima srpskog naroda na Kosovu i Metohiji i interesima države Srbije. Njegovo delovanje je neodgovorno, opasno i suludo. On brutalno krši Ustav, ignoriše institucije i nastavlja samovoljno da donosi odluke.

Veoma sam zabrinut zbog jučerašnjeg priznanja premijera da je „delegacija Srbije u Briselu prihvatila sve što je predlagano“,  da su prihvatili i nekakav „američki predlog i predlog EU“, a da neće da kaže šta je to sve prihvaćeno. Ko je njega ovlastio da u ime Srbije prihvata sve što mu nalože gazde u Briselu i Vašingtonu?

Ne može on samovoljno da odlučuje, u ovoj zemlji još uvek postoje nekakve institucije, nije ih načisto dokrajčio. Još veću zabrinutost izaziva činjenica da on, kao nešto potpuno normalno, saopštava da je sve „rešio“ tako što je tokom pregovora trčkarao od Federike Mogerini do telefona da pita gradonačelnika severne Kosovske Mitrovice Gorana Rakića da li se on slaže sa svim tim predlozima i pošto se Rakić složio, sve je bilo rešeno. To je apsolutno neodgovorno i suludo ponašanje.

Vučić ima obavezu da obavesti i institucije, Narodnu skupštinu Republike Srbije i građane šta je bio sadržaj razgovora, a pre nego što bilo šta prihvati za to treba da dobije odobrenje Narodne skupštine. Briselski sporazumi i sve što je do sada radio vodilo je ka daljem zaokruživanju državnosti lažne države Kosovo. Ogromnu zebnju izaziva pitanje – šta je još prihvatio?

Posebno je skandalozno da on objašnjava kako ništa ne može da kaže i da ne može da otkrije sadržaj razgovora  jer se u Briselu obavezao Federiki Mogerini, Hašimu Tačiju i Isi Mustafi, te da neće da krši sopstvenu reč. Ali, zato nema nikakav problem da krši Ustav Srbije, da gazi i ponižava naše institucije,  građane i srpski narod. Podsećam Vučića da je on premijer Srbije i ako poštuje Ustav, svoju otadžbinu i građane, onda mora da zna da se jedino obavezao svojoj zemlji. Ako Vučić, zaista, hoće da zaštiti interese svog naroda na KiM i države Srbije neka suspenduje briselske sporazume. Ali to, očigledno, nije njegov cilj.

Šta je to, ako ne obična lakrdija, kad Vučić dođe u Rašku da šalje oštre poruke Federiki Mogerini i da zahteva reagovanje njenog tima na ponašanje Prištine, a samo nekoliko sati pre toga je sedeo sa njom u Briselu i ništa od toga joj nije rekao?

Takođe, neko treba da obavesti Vučića da je on svojim briselskim sporazumima ukinuo srpske institucije na Kosovu i Metohiji i prihvatio ustavni i zakonodavni okvir lažne države Kosovo, te da je on omogućio da pripadnici jedinica ROSU patroliraju našom južnom srpskom pokrajinom i da je, zaista, licemerno da sada glumi iznenađenje zbog prisustva ovih jedinica.

Da li kod Vučića postoji trunka odgovornosti i ozbiljnosti ili je za njega sve lakrdija i predizborni teatar, u kojem je spreman da žrtvuje živote srpskog naroda na Kosovu i Metohiji? Nije Srbija Vučićeva prćija, ovo ponižavanje države, institucija i naroda mora da se zaustavi. Prvu priliku za to imamo na predstojećim izborima.

Od suštinskog interesa za opstanak Srbije i građana je da se Vučićeva pogubna politika promeni. Dveri i ja kao predsednički kandidat jedini nudimo tu promenu. Na predstojećim izborima pred građanima je jasan izbor – promena ili dalja propast, dalje urušavanje svakog segmenta naših života i naše države.


Boško Obradović
Predsednik  Srpskog pokreta Dveri


Podeli vest:

Napomena:

Коментари који у свом садржају буду имали говор мржње, вређање, непристојне речи, клевету, као и расну, националну или верску мржњу и нетрпељивост неће бити објављени на нашем сајту.
Уредник сајта има право избора коментара који ће бити објављени.

Ostavite komentar

Vaš komentar je uspešno poslat. Nakon pregleda administratora vaš komentar će biti odobren ukoliko je u skladu sa pravilnikom.

Biografija : Boško Obradović


Boško Obradović rođen je 23. avgusta 1976. godine u Vranićima kod Čačka. Posle završene Gimnazije u Čačku studirao je srbistiku na Filološkom fakultetu Univerziteta u Beogradu, gde je diplomirao 2002. godine.


Autor je diplomske studije „Miloš Crnjanski i novi nacionalizam” (Hrišćanska misao, Beograd, 2005), za koju je dobio nagradu „Miloš Crnjanski” za najbolju knjigu eseja objavljenu na srpskom jeziku u periodu 2003-2005.


Sa još dvoje studenata Filološkog fakulteta 1999. pokrenuo je glasilo studenata srbistike Dveri srpske, koje je vremenom preraslo u jedan od vodećih srpskih časopisa za nacionalnu kulturu i društvena pitanja, iz čijeg kruga saradnika je 2003. formirano udruženje građana Srpski sabor Dveri.


Bio je jedan je od urednika internet prezentacije www.dverisrpske.com, glavni urednik TV produkcije DVERI SRPSKE, kao i pokretač i menadžer projekata Sabora srpske omladine, Srpske mreže i Svetosavske škole. Od 2011. član je Starešinstva GG Dveri – za život Srbije, na čijoj listi je je bio kandidat za poslanika na Republičkim izborima 2012, nosilac liste na lokalnim izborima u Čačku, gde se od 2012. godine nalazi kao šef odborničke grupe Dveri za život Čačaka, kao najveće opozicone odborničke grupe u Skupštini Grada Čačaka.


Na vanrednim republičkim izborima 2014. godine bio je nosilac liste za republički parlament. Na vanrednim republičkim izborima 2016. bio je jedan od nosilaca izborne liste Dveri – Demokratska stranka Srbije. Nakon izbora, pod njegovim vođstvom, Dveri prvi put u istoriji ulaze u Narodnu skupštinu i formiraju poslaničku grupu sa sedam narodnih poslanika.


Bavi se publicistikom i napisao je više stotina autorskih  tekstova, a u ime Dveri imao je više stotina nastupa na tribinama i medijima širom sveta.


Njegova zbirka izabranih tekstova pod naslovom „Srpski zavet – srpsko nacionalno pitanje danas” doživela je tri izdanja (Srpski sabor Dveri, 2007, 2008, 2010), a knjiga ”Srpska unija” dva izdanja (Catena mundi 2012, 2014). Treća knjiga ”Srpska desnica – pozicija srpske književne desnice 30-tih godina 20.veka” objavljena je 2015. godine, takođe u izdanju Catene mundi.


Oženjen je i otac je četvoro dece. Živi u Čačku. Do stupanja na dužnost predsednika poslaničke grupe Dveri u Narodnoj skupštini Republike Srbije, radio je u izdavačkoj kući Catena mundi d.o.o. na mestu glavnog urednika izdanja.


Na Osnivačkoj skupštini, održanoj 27.juna 2015. u Čačku, Boško Obradović je izabran za prvog Predsednika Srpskog pokreta Dveri konsenzusom glasova delegata iz cele Srbije.