Autorski tekstovi

Vučiću i RTS-u zlatna medalja za licemerje

Vučiću i RTS-u zlatna medalja za licemerje

Još jedna repriza na RTS-u, vrtela se Zadruga 2 čitavog dana na Pinku, naprednjaci su se spremali za proslavu 10 godina postojanja... Za to vreme naše devojke su igrale odlučujući set i uspele da se upišu zlatnim slovima u istoriju svetske odbojke.

Od Australije do Amerike u ovom trenutku niko nije bolji od naše reprezentacije, koja predstavlja malu Balkansku zemlju. Pravo čudo.


Ovaj uspeh uopšte nije bio ispraćen u Srbiji, mnogi nisu ni znali da se igralo svetsko prvenstvo, jer je prava prenosa otkupio kablovski sportski kanal Sport-klub.


Nakon što je RTS izgubio bitku sa istim kanalom za prenos fudbalske reprezentacije u Ligi nacija, to se ovaj put desilo i sa ženskom reprezentacijom u odbojci.


Svaki televizijski prijemnik u Srbiji ima RTS, dok najveći kablovski nacionalni operater Telekom Srbije nema u ponudi Sport-klub.


Dakle to je 100% pokrivenost RTS-a prema 7-8%, koliko ima Sport-klub.


 


David pobedio golijata?

Uprkos daleko većoj publici, 50 milijardi iz budžeta Republike od pretplate, skupljim reklamama, RTS nije uspeo da se izbori.


I stigao je odgovor iz javnog servisa. Rečeno je da su poslali ponudu, ali da je u međuvremenu stigla veća i da je stvar završena. To nema nikakvog smisla, jer bi u tom slučaju trebalo da postoji tender koji bi tražio bolju ponudu.


Tako je prvi put u istoriji javni servis ostao bez prava na prenos reprezentacije.


Sa druge strane ,,veliki vođa” obaveštava medije kako je samo on verovao u zlatnu medalju naše zemlje, kao i za fudbalere, Zvezdu, Đokovića, atletičare…


Jednostavno koristi svaku priliku da tuđi znoj i uspeh prisvoji sebi.


Njemu se ide na poklonjenje kao da ih je sve lično finansirao, odgajio, naučio da serviraju, stvorio najbolje uslove da postanu šampioni…
Ne, on to nije učinio!


Naše devojke i devojčice treniraju i igraju širom zemlje u salama osnovnih škola, sa tribina ih bodri ne više od 50 ljudi.


Okusnicu reprezentacije čine igračice koje igraju u evropskim i svetskim klubovima, gde imaju najbolje uslove za igru.


A takav je slučaj i u svim ostalim sportovima.


Posle svega, došli smo do toga da ćemo svi znati ko je Kija Kockar, a veličine kao što je Maja Ognjenović će biti potpuno nepoznata široj javnosti.


RTS – vaše pravo da platite pretplatu i ne gledate reprezentaciju

Vučić – server, primač, bloker, libero, mozak ekipe, generalni sponzor…

Hvala RTS-u! Hvala Vučiću! Ajde zdravo!

 


Milovan Kuburović


Podeli vest:

Napomena:

Коментари који у свом садржају буду имали говор мржње, вређање, непристојне речи, клевету, као и расну, националну или верску мржњу и нетрпељивост неће бити објављени на нашем сајту.
Уредник сајта има право избора коментара који ће бити објављени.

Ostavite komentar

Vaš komentar je uspešno poslat. Nakon pregleda administratora vaš komentar će biti odobren ukoliko je u skladu sa pravilnikom.

Biografija : Milovan Kuburović