Autorski tekstovi

Vučiću, pozdravi Orbana sa naše strane

Vučiću, pozdravi Orbana sa naše strane

Aleksandar Vučić se predstavlja kao prijatelj sa mađarskim premijerom Viktorom Orbanom, iako SNS ima potpuno suprotnu politiku od FIDES-a. Vučić ne sme da uradi niti jedan od velikih državničkih poteza koje je učinio Viktor Orban u odbrani nacionalnih i ekonomskih interesa Mađarske.


Današnju zajedničku sednicu Vlade Srbije i Mađarske trebalo bi iskoristiti da se članovi Vlade Srbije upoznaju sa politikom mađarskog premijera Viktora Orbana koja je preporodila Mađarsku. Orban se najpre zahvalio MMF-u na pomoći i državne finansije počeo da vodi bez tutorstva iz MMF-a. Zatim je sve kredite indeksirane u stranim valutama prebacio u forintu i tako zaštitio građane od bankarskih pljački na valutnim klauzulama.


Oformio je Ministarstvo za porodicu i vodi aktivnu borbu protiv bele kuge, izdvajajući ogromna sredstva u budžetu za tu namenu. Podigao je zid na državnim granicama i time očuvao bezbednost građana od nebivale migrantske najezde. Imao je smelosti da organizuje referendum na temu migrantskih kvota koje se svakoj državi nameću iz Brisela i pita svoj narod šta misli o tome.


Vratio je Mađarskoj monetarnu suverenost, zaštitio nacionalne, državne i ekonomske interese i danas ima problem sa odsustvom radne snage u pojedinim branšama jer je nezaposlenost pala ispod 10%.


Šta je za to vreme od ovoga uradio Aleksandar Vučić za pet godina vlasti u Srbiji? Ništa! Migranti i dalje prelaze naše granice i šetaju Srbijom, predstavljajući ogroman bezbednosni rizik. Banke i dalje pljačkaju građane Srbije sa najvećim kamatnim stopama u Evropi, posebno derući kožu s leđa na valutnim klauzulama.


Vučić još uvek ne sme da potroši ni jedan dinar iz državnog budžeta dok ne pita MMF, a lično se hvali sramotom da mu je direktorka Svetske banke šef, što predstavlja neviđeno poniženje za jednog predsednika Vlade nezavisne i suverene države. Od formiranja Ministarstva za porodicu nema ništa i Srbija i dalje ubrzano demografski nestaje.


SNS i FIDES nemaju nikakvih političkih dodirnih tačaka, Vučić i Orban imaju potpuno suprotne politike. Vučić je talac Brisela i MMF-a, Orban se izborio za svoj stav i svoju politiku. Orbanova politika danas u Srbiji najsličnija je politici za koju se zalažu Dveri i zato javno pozivamo predsednika Vlade Republike Srbije Aleksandra Vučića da sa naše strane pozdravi Viktora Orbana i konačno nešto nauči od njega.


Boško Obradović

predsednik Srpskog pokreta Dveri
predsednik PG Dveri


Podeli vest:

Napomena:

Коментари који у свом садржају буду имали говор мржње, вређање, непристојне речи, клевету, као и расну, националну или верску мржњу и нетрпељивост неће бити објављени на нашем сајту.
Уредник сајта има право избора коментара који ће бити објављени.

Ostavite komentar

Vaš komentar je uspešno poslat. Nakon pregleda administratora vaš komentar će biti odobren ukoliko je u skladu sa pravilnikom.

Biografija : Boško Obradović


Boško Obradović rođen je 23. avgusta 1976. godine u Vranićima kod Čačka. Posle završene Gimnazije u Čačku studirao je srbistiku na Filološkom fakultetu Univerziteta u Beogradu, gde je diplomirao 2002. godine.


Autor je diplomske studije „Miloš Crnjanski i novi nacionalizam” (Hrišćanska misao, Beograd, 2005), za koju je dobio nagradu „Miloš Crnjanski” za najbolju knjigu eseja objavljenu na srpskom jeziku u periodu 2003-2005.


Sa još dvoje studenata Filološkog fakulteta 1999. pokrenuo je glasilo studenata srbistike Dveri srpske, koje je vremenom preraslo u jedan od vodećih srpskih časopisa za nacionalnu kulturu i društvena pitanja, iz čijeg kruga saradnika je 2003. formirano udruženje građana Srpski sabor Dveri.


Bio je jedan je od urednika internet prezentacije www.dverisrpske.com, glavni urednik TV produkcije DVERI SRPSKE, kao i pokretač i menadžer projekata Sabora srpske omladine, Srpske mreže i Svetosavske škole. Od 2011. član je Starešinstva GG Dveri – za život Srbije, na čijoj listi je je bio kandidat za poslanika na Republičkim izborima 2012, nosilac liste na lokalnim izborima u Čačku, gde se od 2012. godine nalazi kao šef odborničke grupe Dveri za život Čačaka, kao najveće opozicone odborničke grupe u Skupštini Grada Čačaka.


Na vanrednim republičkim izborima 2014. godine bio je nosilac liste za republički parlament. Na vanrednim republičkim izborima 2016. bio je jedan od nosilaca izborne liste Dveri – Demokratska stranka Srbije. Nakon izbora, pod njegovim vođstvom, Dveri prvi put u istoriji ulaze u Narodnu skupštinu i formiraju poslaničku grupu sa sedam narodnih poslanika.


Bavi se publicistikom i napisao je više stotina autorskih  tekstova, a u ime Dveri imao je više stotina nastupa na tribinama i medijima širom sveta.


Njegova zbirka izabranih tekstova pod naslovom „Srpski zavet – srpsko nacionalno pitanje danas” doživela je tri izdanja (Srpski sabor Dveri, 2007, 2008, 2010), a knjiga ”Srpska unija” dva izdanja (Catena mundi 2012, 2014). Treća knjiga ”Srpska desnica – pozicija srpske književne desnice 30-tih godina 20.veka” objavljena je 2015. godine, takođe u izdanju Catene mundi.


Oženjen je i otac je četvoro dece. Živi u Čačku. Do stupanja na dužnost predsednika poslaničke grupe Dveri u Narodnoj skupštini Republike Srbije, radio je u izdavačkoj kući Catena mundi d.o.o. na mestu glavnog urednika izdanja.


Na Osnivačkoj skupštini, održanoj 27.juna 2015. u Čačku, Boško Obradović je izabran za prvog Predsednika Srpskog pokreta Dveri konsenzusom glasova delegata iz cele Srbije.