Српски Покрет Двери - Лого
Search

 

Посланица СНС-а, којој не могу да се сетим имена, јер не могу да се сетим ниједног њеног излагања у скупштини нити изнетог мишљења o било чему, прозвала је Двери и Бошка Обрадовића због критике коју тако гласно и одлучно износимо према владиној мигрантској политици.

Двери не мрзе никога, дубоко верујемо да ни сами мигранти не желе да остану у Србији.

Непозната посланица би чини се требало да буде весник промена и доласка нових лица на напредњачку политичку сцену. То разумем, СНС ће све учинити да покуша да се опере од сопствених недела, али  то није разлог да дотична у препознатљивом напредњачком стилу, као добар и послушан ђак, понавља све оне увреде којима режим прибегава када не зна шта да одговори Бошку Обрадовићу на конкретне и аргументоване прозивке. Није изнела ниједан аргумент којим би објаснила због чега власт штити мигранте, махом самце старости од 16 до 36 година, радно и војно способне, а не штити свој народ, којем мигранти упадају у куће, отимају, уништавају имовину, а девојке и девојчице сексуално узнемиравају.

Власт треба да објасни и све измене закона у последње две године, којима је обезбеђено привилеговано бесплатно образовање, лечење и запослење за мигранте, на штету српских држављана. Подсећам јавност на изјаве функционера СНС-а  да ће мигранте насељавати у напуштена српска села. То је недавно сасвим отворено изјавила и повереница за равноправност Бранкица Јанковић. Изменом Закона о социјалној заштити послодавцу се обећава 70% смањење доприноса уколико запосли „новонастањеног“ становника, а то је само један пример.

Опасност вештачке, контролисане и новцем страних фондова финансиране мигрансте кризе, са очигледном намером да се измени демографска слика Европе се надвила и над Србијом и представља нашу реалност. Преко 50.000 младих годишње напусти ову државу, а власт не крије да намерава да их замени мигрантима.  

Као члан Одбора за људска права, имала сам прилику да се из прве руке уверим да су мигранти заправо економске избеглице, које не беже од рата, већ траже боље економске прилике. Веома мали број жена и деце је дошао у Србију. То су већином мушкарци, самци. Крећу се у групама, крију се по шумама надомак насељених места и пљачкају напуштене куће и викенд насеља. Инциденти које изазивају бивају заташкани у МУП-у и Тужилаштву, а оштећени и угрожени грађани немају заштиту своје државе. Представници УНИЦЕФ-а, цивлног сектора и УНДП-а су јасно ставили до знања да ће Србија морати да прими све мигранте који буду враћени из Европе, као и све повратнике по основу споразума о реадмисији. Србија се очигледно спрема да прими, образује и запошљава економске избеглице из Авганистана, Пакистана, северне Африке и ко зна одакле све не. Ако их Европа неће, треба им помоћи да се врате у своју домовину, па нека се тамо изборе за своју бољу будућност. Избеглице из ратом захваћених подручја не чине чак ни 3% оних који се нађу у Србији и такви се веома радо враћају у своју земљу да је обнове и изграде поново.

Позивам све који се ових дана баве темом миграната, да мало сиђу међу свој народ, да ослушну, разумеју и помогну да се заштити постојеће становништво Србије и њихова имовина. Да не штите интересе странаца, већ своје државе.  Ако вам је то мрско, погледајте шта вам поручује народ на друштвеним мрежама. Народ, који ће одбрану својих сестара, ћерки, имовине и државе умети да организује сам, уколико ви то не будете учинили.

 

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: