Novosti

Azil za pse lutalice kao primer nedomaćinskog ponašanja ljiške vlasti

Profimedia

Azil za pse lutalice kao primer nedomaćinskog ponašanja ljiške vlasti

Dveri u Ljigu godinama ukazuju na nedomaćinsko trošenje novca iz budžeta opštine Ljig u okviru stavke „Azil za pse lutalice“. Umesto da se azil izgradi na području opštine Ljig, i da njime gazduje ljiško komunalno preduzeće, kao što Dveri godinama predlažu, sredstva u iznosu od nekoliko miliona dinara svake godine se, iz siromašne ljiške, prelivaju u bogatu lajkovačku opštinu!


Napominjemo da su ta sredstva dovoljna za izgradnju azila čiji bi kapacitet bio više nego dovoljan za potrebe opštine Ljig. I ove godine, ugovor za javnu nabavku-azil za pse lutalice, dodeljen je privatnom preduzeću sa područja opštine Lajkovac. Ovu, po interese građana štetnu praksu, koju je započeo nekadašnji predsednik opštine Ljig, Miodrag Starčević (SPS), nastavlja sadašnji predsednik Dragan Lazarević (SNS), koji u mnogo čemu oponaša i sluša Starčevića, koji mu je danas zamenik.


Izražavamo sumnju da neko iz ljiške vlasti ima ličnu korist od ovakvog postupanja, koje traje godinama! Pri tome, problem pasa lutalica uopšte nije rešen, što se vidi po njihovom velikom prisustvu na području naše opštine. U slučajevima kada oni nekoga ujedu, ili napadnu i rastrgnu stoku, štetu plaća opština iz budžeta.


Dveri u Ljigu već godinama traže od lokalne vlasti da ovaj problem reši na domaćinski i dugoročan način, izgradnjom azila u našoj opštini, ali vlast uporno nastavlja po starom, na štetu građana. Pri tome, dodatnu sumnju da je „Azil za pse“ samo paravan za pranje novca izaziva i odsustvo izveštaja o trošenju novca u okviru ove budžetske stavke.


 


Informativna služba Dveri u Ljigu


Podeli vest: