Novosti

Ceo kontraekspoze Boška Obradovića: Ana–Ivica Vučić – premijer po meri Tonija Blera

Srbin.info

Ceo kontraekspoze Boška Obradovića: Ana–Ivica Vučić – premijer po meri Tonija Blera

Konačno je ostvarena ideja Vučićevog savetnika i ratnog zločinca Tonija Blera da u Srbiji uvede svoj sistem kontrole rada Vlade i da Ana Brnabić koordinira radom svih ministarstava u Vladi Republike Srbije.

Svojevremeno je Slobodan Milošević isporučen Haškom tribunalu na Vidovdan, a ovo što se ovde danas dešava je novo poniženje srpskog naroda na naš najveći nacionalni praznik.   


Osnovna prevara koja se nalazi u temelju nove Vlade Republike Srbije je da je ovo Vlada kojoj je na čelu Ana Brnabić. To nije tačno: ovo je četvrta Vlada Aleksandra Vučića. Prvu je formalno vodio Ivica Dačić od 2012-2014, dok je suštinski premijer bio prvi potpredsednik Vlade Aleksandar Vučić, u to vreme poznatiji kao PPV. Drugu i treću je vodio Vučić lično od 2014-2016, i u ovih poslednjih nekoliko meseci pre nego što je pobegao sa mesta predsednika Vlade. Jer, ako neko kao mandatar za sastav Vlade održi sedam sati dug ekspoze i obeća niz epohalnih uspeha do 2020. godine, a onda posle nekoliko meseci napusti to mesto – onda se to ne može drugačije okarakterisati nego kao kukavičluk i bežanje od odgovornosti za neispunjavanje predizbornih obećanja i zaklanjanje, skrivanje iza nekog drugo ko će doći na mesto premijera, u ovom slučaju iza Ane Brnabić. Rijaliti šou Aleksandra Vučića se nastavlja.

Postavlja se pitanje zašto je novi predsednik predložio Anu Brnabić da zamaskira činjenicu da je on i dalje na čelu Vlade Republike Srbije i zašto je ona prihvatila da u tome učestvuje, jer ne zaboravite, Aleksandar Vučić nije ni predsednik ni premijer, on je još uvek samo ministar informisanja, propagande i straha.

Aleksandar Vučić

Kada Vas je Aleksandar Vučić predložio za mandara on je imao u vidu apsolutno samo kako će na to reagovati zapadna javnost. Vi ste još jedan njegov marketinški trik. Nije ga uopšte zanimalo šta o tome misli srpski narod i drugi građani koji žive u Srbiji, a koji poštuju porodične vrednosti. Vučiću je bilo bitno da ceo svet prenese da su Srbi za premijera po prvi put dobili ženu, Hrvaticu i lezbejku. Vučić želi sa Vama, gospođice Brnabić, da opere svoju prljavu biografiju iz prošlosti, da se iznova dodvori zapadnim centrima moći i da na taj način sakrije pravu prirodu svoje vlasti. Aleksandar Vučić je ucenjen i na ovaj način pokušava da se izvuče. I Vi mu u tome pomažete – i to će biti Vaša najveća odgovornost.

Krenimo redom:

1. Žena koja se ne bavi ključnim ženskim temama u Srbiji

Pozdravljamo i nemamo ništa protiv da žena dođe na čelo Srbije. Žene su danas bolji deo našeg društva: vrednije su, posvećenije, odanije. Uostalom, nije žena izdala Kosovo i Metohiju nego muškarci: Ivica Dačić, Aleksandar Vučić, Tomislav Nikolić, Aleksandar Vulin, Marko Đurić… Potrebno nam je više žena u politici i na čelu države. Međutim, ne vidim u Vašem ekspozeu niti jednu reč koja bi na pravi način počela da rešava prave probleme žena u Srbiji: kako je moguće da žene dobiju otkaz kada ostanu u drugom stanju, zašto uopšte ne mogu da se zaposle jer planiraju porodicu, kako da usklade majčinstvo sa poslovnom karijerom, zašto sve više oboljevaju od najtežih bolesti (200 žena obolelih od raka otpušteno je sa posla samo od početka 2017. godine), kako da se pokrene žensko preduzetništvo ili pomogne život žena na selu… Dakle, Vi niste dovedeni da rešavate probleme žena u Srbiji, Vaša uloga je nešto sasvim drugo.


2. Agent zapadnog interesa

Bilo bi interesantno videti kako bi izgledao izbor predsednika Vlade makar samo delimično srpskog porekla u Hrvatskoj. Mi taj problem šovinizma – hvala Bogu –  nemamo, ali imamo problem da na čelu Vlade bude neko ko nije srpski rodoljub, ko ne zastupe srpske nacionalne i državne interese. Mi ne znamo Vaše stavove o KiM, NATO, Srebrenici, Hagu, ali znamo da ceo život radite za američke firme i američke nevladine organizacije. Da li je to ono što Vas preporučuje za premijera? Da li ćete na mestu predsednika Vlade Srbije nastaviti da zastupate američke interese? Za koga Vi uopšte radite? Kakve veze imate sa masonima, s obzirom da su Vam najmanje dva masona ministri? Da li je Aleksandar Vučić uopšte mogao da bira koga će predložiti za mandatara, ili mu je izdiktirano Vaše ime? Da li Aleksandar Vučić nije završio sve poslove koje je obećao kada ga je Zapad doveo na vlast, pa ćete Vi to odraditi brže, jače i bolje? Što bi rekao legendarni Bata Stojković u kultnom filmu „Ko to tamo pevaˮ: „Pustite mene, ja sam brži i spretnijiˮ – da vodite Srbiju u EU i NATO, da uvedete sankcije Rusiji, da potpišete nezavisnost Kosova, da rasprodate preostala prirodna i privredna bogatstva Srbije. Kažu da imate odlične odnose sa MMF-om? Da li je to još jedna preporuka za Vaš angažman – što servilniji i ponizniji odnos prema ovom planetarnom zelenašu i pljačkašu?

Pomenuli ste život Srba na KiM, ali ne i kojoj državi oni žive i šta ćete Vi učiniti za očuvanje KiM u sastavu Republike Srbije.

U pravu je Vladimir Đukanović kada je u nedavnom intervjuu „Politiciˮ rekao da je Vučić predložio Anu Brnabić da bi „značajno tamponirao pritiske i sa Zapada i one koje inače imamo na unutrašnjoj političkoj sceni – u smislu da otupljuje kritike liberalne opozicijeˮ. Ako sam dobro razumeo nekadašnjeg vatrenog radikala, a sadašnjeg fanatičnog naprednjaka Đukanovića, Ana Brnabić je predložena da bi se ugodilo Zapadu i Čedomiru Jovanoviću i Drugoj Srbiji, prema kojima Vučić ima posebne naklonosti.

Politika Vlade na čelu sa Anom Brnabić može biti samo još više propazadna, što podrazumeva dalji nastavak i produbljivanje kolonijalnog položaja u kome se naša država nalazi prema EU, MMF-u i NATO.

3.  Lezbejka

Ako je najvažnija vest na svetskim medijima da je Srbija dobila prvog gej premijera u jugoistočnoj Evropi – onda to najbolje govori koja je to glavna karakteristika na osnovu koje je Aleksandar Vučić predložio Anu Brnabić za mandatara. Da li je, dakle, preporuka njeno obrazovanje, stručnost, rad i rezultat, ili njeno seksualno opredeljenje?

Promocija ideologije homoseksualizma u Srbiji traje već više od dve decenije, ali je svoj vrhunac doživela u vreme vlasti Aleksandra Vučića. Niko do ove vlasti nije tako jako stao u zaštitu gej parada i promovisanja ove ideologije od naših vrtića i škola do svih nivoa politike i medija. Donedavno smo imali jednu – sada imamo dve gej parade godišnje u Beogradu, a od juče ste krenuli i po unutrašnjosti, pa smo imali gej paradu u Nišu. Šta je dalji plan? Jedna dnevno, u svim našim gradovima i opštinama? Šta je suština ove ideologije: nametnuti većini građana Srbije ono što je suprotno njihovim porodičnim vrednostima. Na to ne pristajemo, to nije normalno i sa tim se nikada nećemo saglasiti.

U ovih sedam dana u Srbiji traje SNS nedelja promocije homoseksualizma. Sve je počelo sa svečanom inauguracijom novog predsednika, nastavilo se propratnim programom gej parade za vikend, a završava Vašim izborom za prvog gej premijera u jugoistočnoj Evropi – kada? Da biste nas do kraja ponizili – na Vidovdan.

Ovo je vrhunac dosadašnjeg proboja, marša kroz državne institucije i uspeha homoseksualnog lobija u Srbiji na čelu sa Aleksandrom Vučićem. Kada smo pre 10 godina govorili da je gej parada samo početak upada ideologije homoseksualizma u naše društvo – mnogi su nam se smejali. Danas im više ništa nije smešno.

Nikada nisam ulazio u bilo čiju privatnost. Ne zanima me bilo čija seksualna orijentacija. Nemam ništa protiv Vas lično i Vi to dobro znate, kao što znate da smo uvek imali korektan odnos pri ličnom susretu i u ličnom ophođenju. Ali me veoma interesuje pokušaj da se našem društvu i budućim generacijama nametne antiporodični i antihrišćanski sistem vrednosti kao nešto prirodno i normalno. To ne smemo da dozvolimo. Dakle, nemam ništa protiv Vas lično, ali imam sve protiv Vašeg izbora za predsednika Vlade. To je moj politički stav i imam pravo na njega.

Ne zaboravimo: niko ne bi znao koje ste Vi seksualne orijentacije niti bi se iko bavio Vašom privatnošću, da to nije prvi slavodobitno obznanio upravo Vaš prijatelj Aleksandar Vučić kada Vas je predstavio kao novog gej-ministra pre godinu dana i nametnuo tu temu. Vi se niste lično autovali, što cenim, on Vas je autovao. On je zloupotrebio Vašu privatnost u krajnje niske političke i medijske svrhe, i toga treba da budete svesni. On Vas je sveo na seksualnu orijentaciju, što je krajnje ponižavajuće. Očito je da ste Vi spremni da pređete preko svih poniženja sa njegove strane i da Vam je lična ambicija ili zadatak važniji od toga. Jedini koji Vas je do sada uvredio je Aleksandar Vučić. On će Vas i smeniti za tri do šest meseci. To će Vam biti završna uvreda.


4. Maska

Pravi cilj Aleksandra Vučića je da se sakrije iza prvog gej premijera na Balkanu. Za sve što ne bude dobro, za sav kriminal i korupciju u njegovom najbližem okruženju, za sve laži, lopovluke i prevare – izgovor će biti da je ovo najmodernija Vlada sa najvećim stepenom poštovanja ljudskih prava. Tragično je da Ana Brnabić svesno pristaje da bude lutka u Vučićevim rukama. Jedino ako Ana Brnabić nema veći čin od Vučića u hijerarhiji agenata stranog interesa u Srbiji, pa dolazi da uradi sve ono što ovaj režim još uvek nije završio, godinama verno služeći interesima Zapada.

5. Dvoglavi premijer

Već u obraćanju kada je saopštio javnosti da je Ana Brnabić novi mandatar, Vučić ju je ponizio i obesmislio njeno premijersko mesto rekavši da će ona biti zadužena za ekonomski, a Ivica Dačić za politički deo. Ako je Vučić hteo da je postavi za ekonomska pitanja trebalo je da joj da ekonomski ministarski resor, a ako je hteo nju za premijera treba da joj da i politički deo prava i odgovornosti. Ovako je jasno da je dvoglavi premijer neustavna i besmislena kategorija i da to znači da premijera nećemo ni imati, odnosno da će pravi premijer i dalje biti Vučić. Ovo je povratak na 2008. i vreme vlasti Borisa Tadića: Vi ste ženski Mirko Cvetković.  

Ana Brnabić

U Vašoj biografiji stoji da ste od 1999-2002. radili kao medijski oficir između institucija u Velikoj Britaniji i srpskih proreformskih partija i NVO-a, u šta spada i vreme bombardovanja Srbije od strane NATO pakta. Da li znate da se ta vrsta oficirskog posla u prevodu na srpski jezik zove strana agentura?

Ceo život radili ste za američke kompanije i nevladine organizacije. Da li to znači da ćete za njih – američke kompanije i NVO – nastaviti da radite i na mestu predsednika Vlade Srbije?

Da li je tačno da ste, kao i ministar Zorana Mihajlović, član EAST-WEST BRIDGE-a, dela Trilateralne komisije i kakve veze ta strana organizacija ima sa srpskim interesima?

Očito je da i Vučić i Vi imate ovaj mračni deo biografije iz londonskog perioda, pa iz toga mogu da zaključim zašto ste Vi planirani da se nađete na čelu tima za koordinaciju svih ministarstava u Vladi Republike Srbije, koji je osmislio Vučićev savetnik – osvedočeni ratni zločinac Toni Bler. Njegov plan konačno se ostvario, Vi sada koordinirate Vladom na osnovu saveta Tonija Blera.

Priznali ste da je tačno da se pred Prekršajnim sudom u Beogradu vodi postupak protiv Vas zbog vožnje u alkoholisanom stanju, ali niste da li imate prekršajnu prijavu Agencije za zaštitu životne sredine Ministarstva poljoprivrede zbog kršenja Uredbe o proizvodnom otpadu? Predlažete Ministarstvo za zaštitu životne sredine, a sami ste u privatnoj firmi kršili ekološke zakone?

Da li je tačno da ste branili Vučićevog kuma i tadašnjeg direktora „Elektromrežaˮ Srbije, Nikolu Petrovića, od optužbi za traženje mita od strane firme čiji ste bili direktor? Da li Vas je ova pokazana lojalnost i spašavanje kuma lansiralo u političke vode?

Da li je tačno da ste u bliskim prijateljskim odnosima sa Sinišom Malim i da ste imali zajedničke firme? Odakle znate Sinišu Malog i koja je priroda Vaših poslovnih odnosa?

Da li je tačno da Vam je rata za kredit za stan u centru Beograda od 400 kvadrata u vrednosti od pola miliona evra veća od plate u Vladi i odakle finansirate plaćanje ovoga kredita? Isto pitanje odnosi se na poreklo imovine ministara Vulina i Lončara. Zato je toliko važno da konačno dobijemo Zakon o ispitivanju poreklu imovine svih političara i tajkuna od 1990. do danas, ali tog Zakona već 5 godina nema, kao što ga nema ni u ovom Vašem ekspozeu.

Da li je tačno da ste novinarki koja je istraživala Vaš rad u američkoj NVO i kako uzimate 10.000 dolara lokalnim samoupravama u Srbiji da im zakažete sastanak sa ministrom – na Tviteru poručili da ide da „zavija sarmeˮ? Jel to ispravan odnos prema ženama i istraživačkom novinarstvu toliko hvaljene prve žene na čelu Srbije? Toliko o Vašoj toleranciji i ženskom senzibilitetu.

Da li se kao učesnik gej parada slažete sa jednim od ideologa promocije homoseksualizma u Srbiji Predragom Azdejkovićem koji je ovih dana izjavio da „pred novom Vladom biće promena Ustava i treba insistirati da se iz Ustava izbaci definicija braka kao samo unije muškarca i žene. Vlada je već obećala da će pravno regulisati istopolne zajednice posebnim zakonomˮ? 

Ako je tačno da ste svojevremeno bili konsultant za štampu predsedničkog kandidata Miroljuba Labusa, da li ste čitali najnoviji intervju za NIN Vašeg nekadašnjeg šefa koji dok Vi osnivate Ministarstvo za evropske integracije savetuje da „treba stati na loptu i zamrznuti pregovore sa EU do 2020. godine, do kada je EU zamrzla proširivanjeˮ?

Da li je, po Vašem mišljenju, normalno da posle jedva nekoliko meseci na ministarskom mestu, na kome se niste pokazali niti je bilo vremena da dokažete šta znate, tako lako prihvatate mesto premijera, iako znate da za Vas niko nije glasao niti ste ikada učestvovali na izborima? Za godinu dana kao ministar za državnu upravu i lokalnu samoupravu bićete upamćeni po tri stvari: bili ste na gej paradi, oduzeli ste deo prihoda lokalnim samoupravama da biste još više centralizovali finansije i pojačali propali republički budžet, i tako dobro ste organizovali sistem izdavanja novih zdravstvenih knjižica da građani ne mogu da ih dobiju već godinu dana. Taman kad ste krenuli da pravite E-upravu, voljom vladajuće većine ovde u Skupštini Srbije, Direkcija za elektronsku upravu je ugašena. Da je možda niste odneli kući? Da je ne noste sa sobom u Kabinet predsednika Vlade da biste kontrolisali da sve poslove u vezi sa E-upravom dobiju Vaši američki prijatelji i tako ne samo zarade, već imaju i kontrolu nad svim bazama podataka u Srbiji?

Da li ste svesni da Vas Aleksandra Vučić koristi kao alibi za sav kriminal i korupciju u njegovom okruženju? Za sve što bude loše – Vi ćete biti izgovor i Vi ćete biti žrtveno jagnje.

Da li ste svesni da Vi niti ste birali ministre, niti ste obezbedili većinu za formiranje Vlade, niti možete da kontrolišete predsednike stranaka koji sede u Vladi, niti će Vas iko išta pitati, već ćete za sve morati da idete Vučiću na kanabe i molite za pomoć?

Kako se na kraju osećate kao mandatar koji je nametnut suprotno volji većine građane Srbije?

Izborom Ane Brnabić za mandatara-premijera u Srbiji očigledno je da ne postoji diskriminacija LGBTQ populacije od strane vlasti i države. Inače, ovo novo slovo na kraju znači: Kvir -nastran u seksualnim odnosima: pedofili, zoofili, sado-mazohisti…

To što se većina naroda ne slaže sa brojnim zahtevima LGBTQ aktivista nas kao političare obavezuje da takav stav i poštujemo. Dveri ne postoje da bi se bavile LGBTQ pitanjem, već radi stvaranja države po meri svih naših porodica. Pravi problem je biografija Ane Brnabić koja je očigledan predstavnik interesa neoliberalizma i stranog kapitala – čije su postavke u direktnoj suprotnosti sa konceptom porodično orijentisanog društva i ekonomskog patriotizma koji Dveri zastupaju. 

U ekspozeu, koji više liči na literalni sastav iz srednje škole, ima dobrih mesta poput zalaganja za podršku preduzetništvu, zadrugarstva, modernizacije javne uprave ili uvođenja socijalnih karti za socijalno ugrožene građane.Ali, zašto za 5 godina vlasti SNS ništa od toga nije urađeno? I Vučić je pre godinu dana na ovom istom mestu u svom ekspozeu obećao zakonsko ograničavanje prodaje poljoprivrednog zemljišta strancima, pa od toga do sada nije bilo ništa. Jasno je da će biti nastavljena pogrešna ekonomska politika potpune podrške stranim kompanijama koju je do sada sprovodio Aleksandar Vučić, dok domaća privreda i poljoprivreda neće dobiti ništa. Svi sada vide da nova Vlada neće imati Ministarstvo za brigu o porodici, Srbima na KiM, Srbima u regionu i rasejanju, tradicionalnim verskim zajednicama… To ne interesuje ni Vučića ni Anu Brnabić. U Vašem ekspozeu ne postoji reč dijaspora i ni jednu rečenicu niste posvetili Srbima koji žive van Srbije. Ali zato uvodite Nacionalnu akademiju za stručno usavršavanje u javnoj upravi, jer su Vaši partijski kadrovi zaposleni u javnoj upravi apsolutno nestručni i nesposobni.

Vašu pomoć borbi protiv bele kuge videli smo kada ste za ovu svrhu izdvojili duplo manje novca iz državnog budžeta nego za fontanu u Beogradu. Vašu brigu za poljoprivredu videli smo kada ste za kompletno zadrugarstvo, organsku poljoprivrednu proizvodnju i mlade poljoprivrednike u 4000 sela i 600.000 poljoprivrednh gazdinstava izdvojili manje nego za subvenciju jednoj stranoj firmi koja dođe u Srbiju. Vašu reformu obrazovanja videli smo kada ste u naše škole uveli seks-pakete i promociju homoseksualizma. Koliko brinete o bezbednosti vidimo iz Vašeg plana da Srbiju naselite migrantima i ovde napravite jedan od najvećih azilantskih centara u Evropi po naredbi iz EU. Koliko čuvate Srbiju vidimo iz Vaše namere da prodate PKB, Aerodrom Beograd, Telekom… Vaša briga o radnicima najbolje se vidi iz toga da radnike iznajmljujete na lizing i da oni u pojedinim stranim firmama nemaju apsolutno nikakva radnička prava.

 

Cilj Aleksandra Vučića je da se sakrije iza prvog gej premijera na Balkanu. Za sve što ne bude dobro, za sav kriminal i korupciju u njegovom najbližem okruženju, za sve laži, lopovluke i prevare – izgovor će biti da je ovo najmodernija Vlada sa najvećim stepenom poštovanja ljudskih prava. Pravo pitanje glasi: Zašto Ana Brnabić pristaje da bude lutka, maska, fikus i ikebana u Vučićevim rukama?

Naša vizija Srbije je „Srbija po meri svih naših porodica“. Sa izborom Ane Brnabić šalje se kristalno jasna poruka porodicama u Srbiji da ne mogu da očekuju da će njihov položaj biti unapređen na bilo koji način.

Kako će najodgovornija osoba u državi shvatiti da mora da pozitivno diskriminiše višedetne porodice, da obezbedi povoljne kredite za sticanje porodičnog doma, da porodični dom bude zaštićen od bankarskih derikoža, da je porodica temelj društva i osnovna ekonomska jedinica, da bez pro-porodične politike nema rešenja za demografsku katastrofu, kada se to kosi sa neoliberalnom ideologijom čiji je ona sledbenik?

Odbijamo da budemo politički korektni kada je sudbina naših porodica i naše otadžbine u pitanju. Dveri odbijaju svaki pokušaj LGBTQ aktivista da implementiraju „posebna“ prava za pripadnike te populacije, borićemo se svim silama protiv izmena i dopuna zakona koje bi ta „prava“ obezbedile i ozakonile, protiv održavanje parade „ponosa“ (nema više potrebe za ukazivanjem na diskriminaciju LGBTQ osoba, zar ne?), protiv seksualizacije naše dece u osnovnim i srednjim školama i nametanja LGBTQ ideologije, protiv tzv. rodne ideologije i protiv oduzimanja fundamentalnih ljudskih prava porodicama u Srbiji.

Posebno odbacujem stavove koji se mogu čuti iz dela opozicije kako je Ana Brnabić dobra, a njeno okruženje u SNS je loše. Ovo je krajnje licemerje, jer je Ana Brnabić alibi za sva nepočinstva i bahatost SNS. Da li to znači da svaki put kada Vučića i njegovu braću i kumove uhvatimo u kriminalu i korupciji – oni budu oslobođeni pod izgovorom da Srbija ima prvog gej premijera na Balkanu i tako predstavlja lidera u ostvarivanju ljudskih prava u jugoistočnoj Evropi. Već čujemo previše glasova koji brane Anu Brnabić i iz redova vlasti i iz redova opozicije, a zaboravlja se da ona direktno učestvuje u jednom kriminalnom i korumpiranom režimu, dajući alibi za lopovluk, prebijanje novinara, medijski mrak i druga bezakonja vladajuće partije. Ana Brnabić je deo toga, a ne izuzetak.

Nijedan glasač SNS i SPS nije glasao da premijer bude Ana Brnabić, a ta odluka je definitivno protiv volje većine građana Srbije. U Vladi imate bivše julovce, dinkićevce, DSS-ovce, demokrate, strane agente, člana Zemunskog kriminalnog klana, večitog ministra Rasima Ljajića, kojem je ovo 10 jubilarni ministarski mandat, zbog čega zaslužuje jubilarnu nagradu, kao i lažnog doktora nauka sa Megatrenda. Poseban biser je  Ministar vojni koji nije služio vojsku, koji je rođen u Novom Sadu, a završio Pravni fakultet u Kragujevcu, i u čijoj biografiji ne postoji period pre 2000. godine. Tu je i najveća zvezda prelaznog roka, Branko Ružić, koji je pljuvao Vladu, a sada liže to što je pljuvao jer je dobio fotelju koja je očito bila jedini razlog njegovog buntovništva. Vi ste politički frankeštajn, Vi ste vrhunac propalog DOS-a, Vi ste sve samo ne Srpska Vlada! Vi ste kolonijalna uprava koja vlada Srbijom u ime Centralnog komiteta iz Brisela.  

Zato je najbolje rešenje da Narodna skupština odbije da izglasa poverenje Ani Brnabić.  To bi bio pravi vidovdanski odgovor Aleksandru Vučiću.

Podeli vest: