Novosti

Boško Obradović: Da li je tačno da je zemljište PKB-a prodato po enormno niskoj ceni?

Boško Obradović: Da li je tačno da je zemljište PKB-a prodato po enormno niskoj ceni?

Na vanrednoj konferenciji za novinare opozicionih poslanika koji su napustili skupštinu i otpočeli rad Paralelnog parlamenta šef poslaničke grupe Dveri Boško Obradović postavio je poslanička pitanja Vladi Republike Srbije.

Obradović je u ime poslaničke grupe Dveri postavio sledeća pitanja:


Da li je tačna informacija da je Al Dahri prodato 17.000 hektara zemljišta PKB-a za 80 miliona evra (oko 4.700 era po hektaru), a da taj preostali deo PKB-a prodaje zemljišta sada po 8 puta većoj ceni (38.700 evra po hektaru)?


Da li je tačno da je Al Dahra kupila kompletan prostor koji je prostor za izgradnju autoputa Beograd-Zrenjanin, što znači da će država iznova morati da kupuje taj prostor od AL Dahre, po tržišnim i mnogo većim cenama?


Drugo pitanje se tiče Gradskog sekretara Stanislava Gaka. Šta je želeo da kaže kada je uvredio sve roditelje u Beogradu, rekavši da grad Beograd nije bebisiter i da nije dužan da brine o deci zaposlenih Beograđana?


Obradović smatra da je Gakova izjava dokaz kakav je odnos SNS funkcionera prema porodičnoj politici.


Sledeće pitanje ticalo se štrajka radnika Pošte i njihova obustava rada. Dveri su više puta u Skupštini ukazivali na kriminalno delovanje direktorke Pošte Mire Petrović, čiju su smenu radnici više puta zahtevali.


„Njihov glavni logistički centar u Zemunu nalazi se u obustavi rada i time su praktično sve pošiljke koje Pošta distribuira zakočene. Mislim da je ovo tema na koju bi neko konačno morao da reaguje,“ rekao je Obradović.

 


Info služba Dveri


Podeli vest:

Napomena:

Коментари који у свом садржају буду имали говор мржње, вређање, непристојне речи, клевету, као и расну, националну или верску мржњу и нетрпељивост неће бити објављени на нашем сајту.
Уредник сајта има право избора коментара који ће бити објављени.

Ostavite komentar

Vaš komentar je uspešno poslat. Nakon pregleda administratora vaš komentar će biti odobren ukoliko je u skladu sa pravilnikom.