Novosti

Boško Obradović: Jedini redovni i zakoniti izbori su oni u Dragačevu

Boško Obradović: Jedini redovni i zakoniti izbori su oni u Dragačevu

Na konferenciji za medije održanoj u Čačku, predsednik Dveri Boško Obradović govorio je o raspisanim lokalnim izborima u opštinama Lučani, Kula, Kladovo i Doljevac.

„Kao što sam to i najavio pre sedam dana na ovom istom mestu, vladajući režim raspisao je redovne izbore u opštini Lučani za 16. decembar, istovremeno sa protivzakonitim lokalnim izborima u Kuli, Doljevcu i Kladovuˮ, rekao je Obradović i dodao: „Sve što sam rekao pre sedam dana pokazalo se kao tačno: vlast veštački izaziva lokalne izbore u tri opštine da bi skrenula pažnju sa svojih neuspeha u Dragačevu gde Savez za Srbiju – kao ujedinjena opozicija - po prvi put izlazi na jedne izbore. Izbori u Kuli, Doljevcu i Kladovu nisu nikakvi izbori već rijaliti šou Aleksandra Vučića koji se igra narodnim parama i životima ljudi. Samo da se ne bi pričalo o Dragačevu na silu se sprovode izbori u opštinama gde SNS ima apsolutnu vlast, gde nema nikakve krize te vlasti i gde nema niti jedan jedini lokalni medij niti najmanjih uslova za fer i poštene izbore. Predsedništvo Saveza za Srbiju na današnjoj sednici koja će biti održana u Guči zauzeće stav u vezi sa ovim protivzakonitim izborimaˮ.


U međuvremenu, Savez za Srbiju maksimalno se sprema za jedine redovne i zakonite izbore koji nas čekaju, a to su lokalni izbori u opštini Lučani. Otvorene su tri kancelarije: u Kotraži, Lučanima i Guči, održana dva predstavljanja programske platforme u 30 tačaka (u Kotraži i Lučanima), a večeras u 19 časova u Domu kulture u Guči biće održana i prva predizborna konvencija Saveza za Srbiju. Inače, lideri Saveza za Srbiju proveli su vikend u Dragačevu razgovarajući sa meštanima i predstavljajući svoj program u Puhovu, Turici, Kotraži, Krstacu, Markovici...


Građanima je bilo interesantno da u svom selu vide Zorana Lutovca, Nebojšu Zelenovića, Dragana Đilasa, Borka Stefanovića, Janka Veselinovića, Željka Veselinovića i Boška Obradovića, koje ne mogu da vide na velikim beogradskim medijima izuzev kroz napade režima.


Ovim povodom Boško Obradović izjavio je sledeće: „U hotelu Park u Ivanjici smešteni su aktivisti SNS iz Pančeva, Vršca i Novog Sada koji svakodnevno obilaze domaćinstva po Dragačevu. Interesantno bi bilo ispitati da li se radi o zaposlenima u ovim jedinicama lokalne samouprave koji umesto da su na svojim radnim mestima u Pančevu, Vršcu i Novom Sadu krstare Dragačevom i nude zaposlenje za decu, besplatne vikende u Novom Sadu za penzionere, besplatne lekarske preglede i vrše direktan pritisak na birače upadanjem po kućama. Očito da je SNS u panici i da će probati sve da na silu opstane na vlasti. Međutim, i predstavnici Saveza za Srbiju biće na terenu da zaštite građane od maltretiranja i bilo kakvih izbornih neregularnosti. SNS ne može da pobedi u fer i poštenoj demokratskoj utakmici, već samo u onim nameštenim i pokradenim. Zato će lokalni izbori u opštini Lučani biti važan test ima li u Srbiji uopšte slobodnih izbora?ˮ, zaključio je na kraju Obradović.


 

Info služba Dveri


Podeli vest:

Napomena:

Коментари који у свом садржају буду имали говор мржње, вређање, непристојне речи, клевету, као и расну, националну или верску мржњу и нетрпељивост неће бити објављени на нашем сајту.
Уредник сајта има право избора коментара који ће бити објављени.

Ostavite komentar

Vaš komentar je uspešno poslat. Nakon pregleda administratora vaš komentar će biti odobren ukoliko je u skladu sa pravilnikom.