Novosti

Boško Obradović: Jedino rešenje je prelazna, tehnička vlada do izbora

Boško Obradović: Jedino rešenje je prelazna, tehnička vlada do izbora

Ako administracija EU stane na stranu aktuelne vlasti u Srbiji može se očekivati još veći pad poverenja građana u evropske integracije.

Povodom boravka delegacije Evropskog parlamenta u Srbiji, predsednik Srpskog pokreta Dveri Boško Obradović istakao je da je ovo veoma važna politička misija ukoliko za cilj ima isto ono što je urađeno u Makedoniji i Crnoj Gori za vreme političkih kriza u ovim zemljama 2016. godine. Naime, tada su izbori održani tek nakon formiranja prelazne, tehničke vlade u kojoj su kao ko-ministri sedeli i predstavnici opozicije, što je rezultiralo oslobođenjem medija i ispunjavanjem drugih uslova za fer i poštene izbore.


EU, dakle, ima model za rešenje političke krize u Srbiji i Srpski pokret Dveri pozdravlja svaku misiju EU koja vodi u ovom pravcu, posebno što su bivši evropski parlamentarci Kukan i Flekenštajn bili glavni posrednici i u slučaju Makedonije i odlično poznaju ovaj model. Bez prelazne, tehničke vlade nema garancija da će ova vlast bilo šta promeniti kada su u pitanju sloboda medija i sloboda izbora, tako da jedini odgovor opozicije ako nema ove vlade ostaje bojkot izbora na proleće iduće godine.


Međutim, ako je EU misija da odgovaraju srpsku opoziciju od bojkota izbora - onda je to nešto potpuno drugo i isključivo u funkciji podrške aktuelnoj vlasti u Srbiji uprkos negativnom izveštaju Evropske komisije kada je u pitanju stanje medija, izbora i parlamentarizma u Srbiji. Onda se postavlja pitanje zašto EU podržava nedemokratski režim Aleksandra Vučića i da li to ima veze sa Vučićevim obećanjem da će Srbija pod njegovom vlašću priznati nezavisno Kosovo? Onda nema drugog objašnjenja sem da je evropsko i američko protivljenje bojkotu izbora zapravo njihova želja da u Srbiji sve bude mirno i regularno kada na red dođe trenutak Vučićevog potpisivanja priznanja lažne države Kosovo.


Ako administracija EU stane na stranu vlasti u Srbiji sledi još veći pad poverenja građana u evropske integracije i briselsku birokratiju. To je razumljivo jer to znači da od velikih zapadnih demokratskih propovedi nema ništa kada je u pitanju Srbija, jer se ovde toleriše nedemokratski režim Aleksandra Vučića zbog predaje Kosova. Tako bojkot izbora postaje važan korak u sprečavanju kršenja Ustava i izdaje KiM od strane vlasti.


 

Info služba Dveri


Podeli vest:

Napomena:

Коментари који у свом садржају буду имали говор мржње, вређање, непристојне речи, клевету, као и расну, националну или верску мржњу и нетрпељивост неће бити објављени на нашем сајту.
Уредник сајта има право избора коментара који ће бити објављени.

Ostavite komentar

Vaš komentar je uspešno poslat. Nakon pregleda administratora vaš komentar će biti odobren ukoliko je u skladu sa pravilnikom.