Novosti

Boško Obradović na Jalti: Krim je Rusija, Kosovo je Srbija

Boško Obradović na Jalti: Krim je Rusija, Kosovo je Srbija

U okviru prvog dana 4. Međunarodnog ekonomskog foruma na Krimu, održan je okrugli sto na temu: „EU-Rusija: Mehanizmi za prevazilaženje krize“, a među 10 govornika bio je i lider Dveri Boško Obradović.

On je u svom govoru istakao da su problemi između EU i Rusije produkt interesa atlantističkih elita u zemljama EU i uticaja SAD na njihove odluke, i da podjednako štete nanose interesima običnih građana i EU i Rusije.
Kako je rekao Obradović, ako se pogledaju mere koje EU preduzima protiv Rusije videće se da su one zasnovane na dvostrukim aršinima i da oslikavaju interese SAD. On kao primer navodi da su ekonomske sankcije u najvećoj meri usmerene ka odbrambenim i energetskim kompanijama iz Rusije, a to su oblasti u kojima je Rusija konkurentna u svetu, i da je proterivanje ruskih diplomata zbog „slučaja Skripaljˮ započeto na inicijativu SAD.
„Već iz ovih primera vidimo da bi za prevazilaženje krize - za početak - bilo dobro da EU, odnosno političke elite EU, počnu da donose odluke u interesu svojih država, a ne u interesu SAD. A taj interes je nesumnjivo u saradnji sa Rusijom, koja je i sama deo Evrope, a naročito u saradnji u oblasti energetike“ – rekao je lider Dveri.
Obradović je na kraju istakao da u Evropi jača blok partija koje su za Evropu nacija i za saradnju sa Rusijom, a govor je zaključio rečenicom: „Krim je Rusija – Kosovo je Srbija!“.
Okrugli sto je održan u čuvenom Livadijskom dvorcu, nekadašnjoj letnjoj rezidenciji ruskog cara Nikolaja Romanova, istorijskom mestu u kome su se u februaru 1945. godine sreli Staljin, Ruzvelt i Čerčil.


 

Informativna služba Dveri


Podeli vest:

Napomena:

Коментари који у свом садржају буду имали говор мржње, вређање, непристојне речи, клевету, као и расну, националну или верску мржњу и нетрпељивост неће бити објављени на нашем сајту.
Уредник сајта има право избора коментара који ће бити објављени.

Ostavite komentar

Vaš komentar je uspešno poslat. Nakon pregleda administratora vaš komentar će biti odobren ukoliko je u skladu sa pravilnikom.