Novosti

Boško Obradović osvojio 40% glasova u svom rodnom selu, a 36% u gradskom kvartu u Čačku gde živi

Boško Obradović osvojio 40% glasova u svom rodnom selu, a 36% u gradskom kvartu u Čačku gde živi

Najbolji rezultat Srpskog pokreta Dveri na nedavno održanim izborima, kako na republičkom tako i na lokalnom nivou, zabeležen je u Čačku. Na republičkom nivou izborna lista DVERI - DEMOKRATSKA STRANKA SRBIJE - SANDA RAŠKOVIĆ IVIĆ - BOŠKO OBRADOVIĆ osvojila je 15% glasova, a na gradskim izborima lista DVERI - ZA SPAS ČAČKA – BOŠKO OBRADOVIĆ  osvojila je 24% glasova i drugo mesto iza SNS.

Javnosti je ostala manje poznata činjenica da su Dveri na najvećim gradskim biračkim mestima u Čačku na lokalnim izborima osvojile između 30 i 36% glasova. Na ukupno 9 biračkih mesta Dveri su osvojile prvo mesto, i pobedile i SNS. Posebno ističemo rezultate nosioca izborne liste Boška Obradovića, predsednika Srpskog pokreta Dveri, koji je u svom rodnom selu Vranićima osvojio 40% glasova, a na Alvadžinici, gradskom kvartu u Čačku gde živi, u proseku 35% glasova (36% na Alvadžinici 1 i 34% na Alvadžinici 2).  

Formirana nova odbornička grupa Dveri u skupštini grada Čačka: Aleksandar Tanasković novi šef odborničke grupe

U Čačku je danas održana konstitutivna sednica novog saziva Skupštine grada, na kojoj su verifikovani mandati svih 75 odbornika. S obzirom da nije obezbeđena nova vladajuća većina sednica je prekinuta do daljnjeg. Sednicom je predsedavao odbornik Dveri prof. dr Predrag Ružičić, kao najstariji odbornik u novom sazivu. Novoformiranu odborničku grupu Dveri čini 21 odbornik i ona predstavlja drugu političku snagu po broju odbornika. Predsednik Srpskog pokreta Dveri, Boško Obradović, nosilac izborne liste DVERI – ZA SPAS ČAČKA i donedavni šef odborničke grupe Dveri u prethodnom skupštinskom sazivu, predao je ovu dužnost Aleksandru Tanaskoviću, koji će biti novi šef odborničke grupe Dveri. Njegov zamenik u novom mandatu biće Biljana Rubaković. Polovinu odborničke grupe Dveri čine stari odbornici iz prethodnog sastava skupštine grada, a drugu polovinu novi, dok je među njima 6 žena.  

Informativna služba Dveri

Podeli vest:

Napomena:

Коментари који у свом садржају буду имали говор мржње, вређање, непристојне речи, клевету, као и расну, националну или верску мржњу и нетрпељивост неће бити објављени на нашем сајту.
Уредник сајта има право избора коментара који ће бити објављени.

Ostavite komentar

Vaš komentar je uspešno poslat. Nakon pregleda administratora vaš komentar će biti odobren ukoliko je u skladu sa pravilnikom.