Novosti

Boško Obradović: Razgraničenje znači priznanje nezavisnog Kosova

Zoran Ilić / RAS Srbija

Boško Obradović: Razgraničenje znači priznanje nezavisnog Kosova

Izjava ministra spoljnjih poslova Ivice Dačića da je razgraničenje zvanična politika Vlade Republike Srbije po pitanju KiM je najveći skandal na srpskoj političkoj sceni u poslednjih 7 godina koliko traje ova vlast. Potvrda predsednika Vučića da je o tome pričao još pre godinu dana i da nema ništa da doda Dačićevoj izjavi uvodi nas u direktno kršenje Ustava i krivično delo ugrožavanja teritorijalnog suvereniteta i priznanja okupacije dela naše državne teritorije.

Pozivam sve ministre u Vladi Srbije i sve predstavnike vladajuće većine da se izjasne o tome da li je razgraničenje zvanična politika Vlade Srbije i da li svako od njih pojedinačno podržava tu politiku ili je to platforma Aleksandra Vučića i Ivice Dačića koja je dogovorena na tajnim sastancima.


Kada su ovu politiku kandidovali na izborima? Kada su ovu platformu usvojili u Narodnoj skupštini? Kako je moguće da najviši predstavnici vlasti krše Ustav? Kada su promenjene preambula i drugi članovi Ustava, računajući i predsedničku zakletvu, koji jasno definišu KiM kao sastavni deo Srbije? Šta će biti sa Srbima koji ostanu da žive u Ujedinjenoj Albaniji iza povučene granice na KiM? Da li će iza te granice ostati većina Srba na KiM, kao i sve naše najveće svetinje poput Pećke Patrijaršije, Dečana i Gračanice, ali i naša najveća prirodna i privredna bogatstva na KiM? Mnogo je pitanja na koje nema odgovora.


Ono što je, međutim, sigurno jeste da razgraničenje sa Albancima na KiM znači priznanje nezavisnog Kosova od strane Srbije i učlanjenje ove lažne države u UN. Mi smo se sa Albancima razgraničili još 1927. kada je potpisan Protokol o razgraničenju između Kraljevine Jugoslavije i Republike Albanije. Ne možemo se dalje razgraničavati sa nacionalnom manjinom koja živi unutar države Srbije. Onaj ko to planira da uradi direktno krši Ustav i Rezoluciju SB UN 12 44, a za to sleduje najmanje 10 godina zatvora prema važećem Krivičnom zakoniku Srbije.


 

Info služba Dveri


Podeli vest:

Napomena:

Коментари који у свом садржају буду имали говор мржње, вређање, непристојне речи, клевету, као и расну, националну или верску мржњу и нетрпељивост неће бити објављени на нашем сајту.
Уредник сајта има право избора коментара који ће бити објављени.

Ostavite komentar

Vaš komentar je uspešno poslat. Nakon pregleda administratora vaš komentar će biti odobren ukoliko je u skladu sa pravilnikom.