Novosti

Boško Obradović se poklonio penzionerima

Boško Obradović se poklonio penzionerima

Predsednički kandidat Dveri, Boško Obradović, govorio je juče na protestu penzionera, koji je organizovalo Udruženje sindikata penzionera Srbije, i tom prilikom istakao da niko nema prava da našim najstarijim sugrađanima otima penzije, koje su pošteno zaradili, radeći za svoju zemlju.


„Želim da izrazim svoje duboko poštovanje prema svemu onome što radi Udruženje sindikata penzionera Srbije i Udruženje sindikata penzionisanih lica, jer su oni zapravo odbranili čast naših najstarijih sunarodnika i sugrađana. Svaka Vam čast“ – rekao je Boško Obradović,


On je istakao da je još 2014. godine donet zakon o privremenom načinu uređenja isplata penzija, a da taj privremeni način traje već tri godine.1

„Imali smo i čuli smo lažna predizborna obećanja aktuelnih vlasti, da nikada neće doći do smanjenja penzija i da neće penzioneri biti poslednji, kojima će se tako nešto desiti. Od tih lažnih predizbornih obećanja ostao je samo početak rečenice, da će penzioneri biti poslednji. Da sam bio na mestu predsednika Tomislava Nikolića, nikada ne bih potpisao zakon o privremenoj isplati penzija. Vratio bih takav zakon na ponovno razmatranje u Narodnu skupštinu Republike Srbije i time jasno pokazao svoj stav protiv zadiranja u stečeno pravo i imovinu penzionera u Srbiji. Kada bi vladajuća većina i po drugi put poslala takav zakon na potpisivanje predsedniku Srbije, ponovo bih odbio da ga potpišem i stavio bih svoj mandat na raspolaganje građanima Srbije, pa neka narod odluči ili predsednik koji brani penzionere ili vlast koja pljačka penzionere“ – dodao je Obradović.

Predsednički kandidat Dveri je još rekao, da je njegova glavna poruka u vezi sa ovom pljačkaškom, lopovskom idejom da se orobe naši najstariji sugrađani, bila i ostala sledeća:


„Vlast je imala mnogo načina da uštedi u budžetu Republike Srbije. Vlast je imala načina da dodatno oporezuje one koji to zaista zaslužuju, ali je vlast smislila najbedniji i najsramniji način da dodatno oporezuje srednji sloj u Srbiji, naše prosvetne i zdravstvene radnike, naše vojnike i policajce, naše zaposlene u lokalnoj samoupravi i posebno naše penzionere. Teret krize vlast je svalila na građane Srbije, a nije imala hrabrosti da se obračuna sa onima koji nas godinama pljačkaju, od stranih banaka, stranih investitora do tajkuna“ – rekao je Boško Obradović.
„Čestitam Vam svima koji ste opravdali svoje ime časnih i dostojanstvenih ljudi, koji ste odbranili čast penzionera, koji ste ustali protiv ove lopovske vlasti, koji se ne plašite pritisaka režima, koji tražite svoja prava i od svega toga ne odstupate. Zato sam i danas ovde sa Vama, da vam se poklonim i da vam pružim svoju punu podršku i da se javno obavežem, da ćete u meni kao budućem srpskom predsedniku imati svog političkog zastupnika i zaštitnika“ – zaključio je predsednički kandidat Dveri.


 


Informativna služba Srpskog pokreta Dveri
Podeli vest: