Novosti

Boško Obradović: SNS nema svoje kadrove, pa postavlja kadrove bivšeg režima

Mondo / Tanjug / N1info

Boško Obradović: SNS nema svoje kadrove, pa postavlja kadrove bivšeg režima

„Siniša Mali je simbol onog o čemu mi pričamo – da se ništa nije promenilo i da su na vlasti i dalje kadrovi iz vremena vlasti Demokratske stranke“ – rekao je Obradović, govoreći o predlogu da Siniša Mali postane ministar finansija.

Obradović je istakao da je ovaj kandidat simbol bivše vlasti, protiv koje se SNS navodno bori, jer je upravo on bio u Ministarstvu privrede i direktor Centra za privatizaciju i Centra za tendere od 2001. godine, u vreme kada je „privatizovan Sartid, Jugoremedija, Večernje novosti, keramika Kanjiža...“.


Predsednik Dveri je pitao da li je moguće da SNS nema nijednog svog stranačkog kandidata za ministra finansija, već mora da poseže za ljudima iz paralelnog sistema vlasti. Mali je u intervju hrvatskom „Globusu“ 2014. rekao da je postao gradonačelnik jer ga je predložio Andrej Vučić, brat predsednika Srbije.
„Ko bi od birača SNS ili SPS glasao za njih da je znao da će predsednik vlade biti Ana Brnabić, a ministar finansija Siniša Mali“ – pitao je predsednik Dveri.


Obradović je istakao da je jedini argument predsednika Vlade rezultat Siniše Malog u Beogradu, pa se zapitao zašto ga onda nisu ostavili na mestu gradonačelnika, zašto je Beograd dobijao novac iz tekućih budžetskih rezervi (samo u 2017. godini 283 miliona dinara) i zašto listu na izborima nisu nazvali SNS – dr Siniša Mali. „Zato što niti je doktor nauka, niti je dobro vodio Beograd“ – smatra Obradović.


„Čovek koji nije mogao uspešno da vodi jednu firmu sa svojim ocem, a koja je sumnjivo privatizovana u vreme dok je bio u Agenciji za privatizaciju, i koji nikada nije objasnio poreklo svoje imovine, nama treba da bude ministar finansija“ – zaključio je predsednik Dveri, i još jednom pozvao predstavnike vlasti da se napokon donese Zakon o poreklu imovine političara, jer samo tako možemo znati kako Siniša Mali ima 24 stana u Bugarskoj, 3 luksuzna stana u centru Beograda, 45 bankovnih računa, i kako plaća 60.000 evra školarinu za svoju decu, ako kao gradonačelnik ima platu 100.000 dinara.


 

Informativna služba DveriPodeli vest:

Napomena:

Коментари који у свом садржају буду имали говор мржње, вређање, непристојне речи, клевету, као и расну, националну или верску мржњу и нетрпељивост неће бити објављени на нашем сајту.
Уредник сајта има право избора коментара који ће бити објављени.

Ostavite komentar

Vaš komentar je uspešno poslat. Nakon pregleda administratora vaš komentar će biti odobren ukoliko je u skladu sa pravilnikom.