Novosti

Boško Obradović: Tri razloga zašto je Vučić potegao priču o prisluškivanju

Boško Obradović: Tri razloga zašto je Vučić potegao priču o prisluškivanju

Država u kojoj predsednik na televiziji sa nacionalnom frekvencijom javno čita poverljiva dokumenta službi bezbednosti označena kao državne tajne jasno govori o vanrednom stanju u kome živimo.

To ne samo da je protizakonito, već jednostavno nije normalno u svakom drugom pogledu, i to ne radi niti jedan predsednik na svetu. Zašto je Nebojša Stefanović to najavio, a Aleksandar Vučić to praktično i uradio? Postoje tri razloga:

1. Vlast ima ozbiljan problem jer je drugi čovek države uhvaćen u falsifikovanju javne isprave. Nebojša Stefanović, ministar unutrašnjih poslova, potpredsednik Vlade i šef Biroa za koordinaciju svih službu bezbednosti – nema validnu fakultetsku diplomu i lažno se predstavlja kao doktor nauka. Treba skrenuti pažnju javnosti sa ove afere zbog koje Nebojša Stefanović hitno treba da podnese ostavku i da padne čitava Vlada.
 
2. Savez za Srbiju je izneo dokaze da su lideri opozicije praćeni i prisluškivani i da se njima bavi Odeljenje za posebne aktivnosti pri Upravi kriminalističke policije. Trebalo je skrenuti pažnju javnosti sa ove informacije koja najbolje govori o stanju demokratije u Srbiji. 

3. Aleksandar Vučić je – prema svedočenju Vojislava Šešelja – još dok je bio u opoziciji kupio privatni prislušni centar za 35.000 evra. prisluškivao svoje stranačke kolege iz SRS i transkripte prisluškivanih razgovora nosio Šešelju u Hag. Kada je ovo radio dok je bio u opozciji - šta radi danas kada je na vlasti i kada su mu sve državne mogućnosti na raspolaganju? I ovo je trebalo sakriti od javnosti i skrenuti pažnju na drugu temu, za šta je poslužila kontrakampanja da je zapravo Vučić prisluškivan poslednje 24 godine.

    Kakvi izbori su mogući u ovakvim uslovima? Hoćemo li na izbore na kojima će predsednik SNS u okviru predizbornog programa da čita dokumenta tajnih službi? Borba za poštovanje Ustava i zakona, kao i za slobodu medija i fer i poštene izbore, i pravo na ulične demonstracije ako vlast to ne poštuje - nije nikakva revolucija već osnovna građanska dužnost pobune protiv nedemokratske vlasti. Svuda u svetu je bilo i biće legitimno svrgnuti diktatora na ulici jer ne postoji drugi način da se obezbede osnovni demokratski standardi. I borba protiv diktature nije nikakva pretnja već obaveza slobodnog čoveka i društva.   

Podeli vest:

Napomena:

Коментари који у свом садржају буду имали говор мржње, вређање, непристојне речи, клевету, као и расну, националну или верску мржњу и нетрпељивост неће бити објављени на нашем сајту.
Уредник сајта има право избора коментара који ће бити објављени.

Ostavite komentar

Vaš komentar je uspešno poslat. Nakon pregleda administratora vaš komentar će biti odobren ukoliko je u skladu sa pravilnikom.