Novosti

Boško Obradović u Starom Rasu

Boško Obradović u Starom Rasu

Delegacija Srpskog pokreta Dveri na čelu sa predsednikom, Boškom Obradovićem, prisustvovala je danas obeležavanju 1000 godina Raške eparhije.

Sveta arhijerejska Liturgija i svečanost ovim povodom održana je u Petrovoj crkvi u Starom Rasu. Ovim povodom Boško Obradović je izjavio da je Raška oblast izvor srpske državnosti, a Raška eparhija duhovno sedište SPC.
„Velika je čast prisustvovati danas ovako velikom jubileju. Ovde u Raškoj oblasti začeta je i srpska država i crkva, i zato je krajnje pogrešno ovaj deo Srbije nazivati Sandžakom - prema nazivu teritorijalne jedinice iz vremena turske okupacije ovih naših prostora. Novi Pazar i čitav ovaj kraj je Stari Ras, državna i crkvena kolevka u srpskom narodu. Tek nas čeka svečano obeležavanje 800 godina SPC, ali kao što vidimo na ovim prostorima hrišćanstvo, srpski narod i država stariji su od Nemanjića. Zato je danas važno biti ovde i učestvovati na proslavi ovog veličanstvenog jubileja“ – smatra predsednik Dveri.

 


Info služba Dveri


Podeli vest:

Napomena:

Коментари који у свом садржају буду имали говор мржње, вређање, непристојне речи, клевету, као и расну, националну или верску мржњу и нетрпељивост неће бити објављени на нашем сајту.
Уредник сајта има право избора коментара који ће бити објављени.

Ostavite komentar

Vaš komentar je uspešno poslat. Nakon pregleda administratora vaš komentar će biti odobren ukoliko je u skladu sa pravilnikom.