Novosti

Boško Obradović: Unutrašnji dijalog o Kosovu i Metohiji je završen nakon izjave Patrijarha

Boško Obradović: Unutrašnji dijalog o Kosovu i Metohiji je završen nakon izjave Patrijarha

Što se Srpskog pokreta Dveri tiče, takozvani unutrašnji dijalog o Kosovu i Metohiji koji je pokrenuo Aleksandar Vučić je završen nakon izjave Njegove Svetosti Patrijarha Srpskog G. Irineja koji je rekao da se Kosovo i Metohija ne smeju ni predati ni pokloniti, kao i da ono što je silom oteto mora biti vraćeno.

Posle ovih Patrijarhovih reči, iza koji stojih viševekovno iskustvo SPC, nema šta da se ni doda ni oduzme. Posle Patrijarha se ne govori i smatramo da je ovim Vučićev pokušaj lažnog dijaloga i okončan. Srpski pokret Dveri pruža punu podršku ovom stavu Njegove Svetosti i konstatuje da je Vučićev jučerašnji novi predlog dijaloga u septembru mrtvorođenče.

Ne može se voditi dijalog o sopstvenoj državnoj teritoriji. Sve što je imalo da se kaže na tu temu zapisano je u Ustavu. Druga je stvar ako neko želi da menja Ustav i po nagovoru stranih centara moći definitivno predaje Kosovo i Metohiju u ruke Šiptara. Ako je to ideja Aleksandra Vučića, a jeste od trenutka potpisivanja antiustavnih briselskih sporazuma, sada postaje veoma interesantno ko je sve spreman da mu pomogne u ovom naumu njegovih stranih nalogodavaca.

Dveri se drže Patrijarhovih reči i staju na stranu svoje Crkve protiv koje su se sada podigli mnogi koji verno služe interesima Zapada i aktuelne vlasti u Srbiji. Ako Sveti Sinod i Sabor arhijereja SPC ostanu pri Patrijarhovom stavu - ne sumnjamo da će protiv Crkve ustati i nemački đak Aleksandar Vučić koji se već izjasnio da Srbi treba da menjaju svest. I to će biti dobro i dragoceno jer će i na taj način pokazati svoje pravo lice. Info služba Dveri 

Podeli vest: