Novosti

Boško Obradović: Vlada pomaže bankama umesto građanima

Boško Obradović: Vlada pomaže bankama umesto građanima

Na konferenciji predsednika opozicionih poslaničkih grupa, lider Srpskog pokreta Dveri, Boško Obradović govorio je o spornim situacijama, povodom novog zakona o dužnicima u švajcarskim francima.

„Ovo je jedan od najvećih bankarskih skandala u istoriji Srbije. Režim koji godinama sa bankama pljačka narod, tek posle štrajkova glađu počne da rešava problem, koji je morao odavno. A ko će da odgovara za prethodnih 10 godina dok je pljačka trajala? Ovo je dokaz da su Dveri bile u pravu, kada smo govorili da su ti krediti pljačka naroda“.


Obradović je dodao da će zakon i dalje štititi banke, kao i da u njemu ima niz nelogičnosti.


„Pljačka je do sada vršena uz saglasnost Nacionalne banke i Aleksandra Vučića, a mi sada imamo i zakonski projekat koji neće zaustaviti, već će produžiti organizovanu pljačku građana. Imamo i dokaze za to, ovo je diskriminacija, jer zakonu podležu samo oni koji još vraćaju kredit, a ne svi koji su ga podigli, među kojima su oni koji su otplatili i oni koji su izgubili hipoteku“.


Predsednik Dveri je ukazao i na to da je Kasacioni sud doneo odluku da su krediti indeksirani u švajcarskim francima ništavni, jer su ljudi novac dobili u dinarima ili evrima.​


„Ovo je direktan dogovor Vučića i Banaka, pazite ovo ludilo, Vlada je rekla da će da pomogne bankama... A ne svom narodu? Pa ovo su banke koje pljačkaju, to je dokazano u sudu, to su banke sa najvećom kamatnom stopom u Evropi, i mi njih da pomognemo? Zbog čega? Pa zbog toga što je Vučić u dilu sa njima“.


Obradović je pozvao i sve građane da u subotu dođu na novi protest, koji će početi u 18 časova na Terazijama.


 

Info služba Dveri


Podeli vest:

Komentari (1)

  1. Gavrilo

    Treba bjiti precizniji Između ostalog Drzava daje pare poreskih obveznika direktno bankama

    Odgovori

Napomena:

Коментари који у свом садржају буду имали говор мржње, вређање, непристојне речи, клевету, као и расну, националну или верску мржњу и нетрпељивост неће бити објављени на нашем сајту.
Уредник сајта има право избора коментара који ће бити објављени.

Ostavite komentar

Vaš komentar je uspešno poslat. Nakon pregleda administratora vaš komentar će biti odobren ukoliko je u skladu sa pravilnikom.