Novosti

Boško Obradović: Vlast ima 30 dana da ispuni zahteve protesta

Info služba Dveri

Boško Obradović: Vlast ima 30 dana da ispuni zahteve protesta

Na vanrednoj konferenciji za medije u Čačku, predsednik Dveri Boško Obradović govorio je o zahtevima protesta „1 od 5 miliona“.

Konkretni zahtevi su smena predsednika Srbije Aleksandra Vučića, premijerke Ane Brnabić i predsednika Narodne skupštine Maje Gojković. Takođe se traži smena kompletnog uređivačkog kolegijuma informativnog programa javnog servisa i 6-9 meseci slobodnih medija, a zatim fer i poštene izbore.


Rok za ispunjenje zahteva je 30 dana. Ukoliko vlast ne ispuni zahteve protesta, kao što do danas nije ispunila nijedan zahtev, biće organizovan veliki narodni mitingu u Beogradu.


„Želim da poručim aktuelnoj vlasti da je izbor samo njihov. Mogu da obezbede slobodne medije i slobodne izbore, pa da za 6 do 9 meseci idemo u jedan normalan izborni proces, prvi posle 7 godina njihove vlasti ili ćemo mi morati da dođemo u Beograd i da tamo oči u oči sa njima razgovaramo zašto oni dakle nisu spremni da ispune naše zahteve“, rekao je Obradović.


Obradović je pozvao sve one koji nisu potpisali Sporazum sa narodom, a učestvovali su u protestima, kao što su: DSS, DJB, Ne davimo Beograd, Vojni sindikat Srbije, PSS, USPRS, malinari, CHF, penzioneri, MHE, mame i trudnice, da se priključe velikom narodnom mitingu 13. aprila, ukoliko zahtevi građana ne budu ispunjeni.


On je podsetio da danas ističe rok predsedniku opštine Grocka Dragoljubu Simonoviću i predsedniku opštine Brus Milutinu Jeličiću Jutki da podnesu ostavke, inače će demonstracije dođi u njihova mesta.


„Ukoliko Milutin Jeličić Jutka ne da ostavku, sutra u 13 časova smo u njegovom kabinetu“, rekao je Obradović.


 

Info služba Dveri

Podeli vest:

Napomena:

Коментари који у свом садржају буду имали говор мржње, вређање, непристојне речи, клевету, као и расну, националну или верску мржњу и нетрпељивост неће бити објављени на нашем сајту.
Уредник сајта има право избора коментара који ће бити објављени.

Ostavite komentar

Vaš komentar je uspešno poslat. Nakon pregleda administratora vaš komentar će biti odobren ukoliko je u skladu sa pravilnikom.