Novosti

Boško Obradović: Vlast pokazala neodgovornost

Boško Obradović: Vlast pokazala neodgovornost

Lider Dveri je na KZN u Čačku dao presek prethodnih nekoliko meseci protesta uz zaključak da je najvažnije to što se stvorila opoziciona javnost i što je opozicija pokazala političku odgovornost u odnosu na vlast. On je govorio i o Svetskom danu porodice koji će Dveri obeležiti.

„Za ovih više od 5 meseci urađeno je mnogo. Ujedinjena opozicija, a pod tim mislim na opozicione stranke, sindikate, grupe građana, javne ličnosti, studente... zaista predstavlja jedan pobunjeni narod, pobunjene građane koji su spremni da se izbore sa lošom vlašću. I to je najveći dobitak – stvaranje opozicione javnosti koja je spremna da se bori za normalnu Srbiju. Druga stvar je odlučnost i istrajnost koju su građani pokazali. Oni su pravi lideri protesta.“ – rekao je Obradović.


Prema njegovim rečima, treći i veoma važan zaključak protesta jeste da je opozicija u Srbiji uprkos ideološkim i političkim razlikama stvorila jedinstven opozicioni front koji je pokazao vrhunsku političku odgovornost u odnosu na vlast.


„Mi imamo posla sa vlašću koja bez problema sedi sa ratnim zločincima, Tačijem i Haradinajem ali im sa druge strane ne pada na pamet da razgovaraju sa sopstvenim građanima.


On je govorio i o napuštanju parlamenta. „Sve dok Maja Gojković ne podnese ostavku, sve dok Igor Trifunović ne podnese ostavku nema povratka ni u republički ni u lokalni parlament. Nije sporno da se u parlamentu obave razgovori delegacije vlasti i delegacije opozicije o tome kako prevazići ovu krizu i o zahtevima koji se odnose na slobodne izbore i slobodne medije.“ – istakao je on.


Obradović je govorio i o novoj razvojnoj fazi protesta tj. o formiranju slobodne zone u Pionirskom parku u Beogradu. On je predstavio raspored dešavanja u okviru slobodne zone gde je zvaničan program od 13 do 21 čas svaki dan.


“Jedino što nam je preostalo, da se izborimo za osnovne demokratske vrednosti jeste ulica.To znači građanska neposlušnost, demonstracije i slobodne zone u kojima će protesti trajati u nastupajućem periodu, ali će se nastaviti i centralni protest u Beogradu svake subote od 18 sati ispred terazijske česme”, zaključio je lider pokreta Dveri Boško Obradović.


Pored informacija o protestima i slobodnoj zoni, Obradović je govorio i o Svetskom danu porodice koji se obeležava 15. maja. „Dveri će posebno obeležiti 15. maj Svetski dan porodice. Za Dveri je porodična politika na prvom mestu i porodica treba da postane epicentar državnog interesovanja. To znači i borbu protiv bele kuge, i pomoć mladim bračnim parovima i porodicama sa više dece, pomoć da se reši stambeno pitanje , poresku reformu u korist porodica. To znači da onog trenutka čim stupite u brak smanjuje vam se porez na imovinu i zarade. Sa dobijanjem prvog, drugog i svakog sledećeg deteta ide dalje smanjivanje poreza. Time država podržava rađanje.“ – rekao je Obradović i pojasnio da kada kaže porodična politika ne misli samo na ljude koji su u braku ili ljude koji imaju više dece već da to podrazumeva brigu za svakog građanina Srbije i podsticanje porodičnog života i na medijima i obrazovanju, u radnim odnosima i ekonomiji.


 

Info služba Dveri


Podeli vest:

Napomena:

Коментари који у свом садржају буду имали говор мржње, вређање, непристојне речи, клевету, као и расну, националну или верску мржњу и нетрпељивост неће бити објављени на нашем сајту.
Уредник сајта има право избора коментара који ће бити објављени.

Ostavite komentar

Vaš komentar je uspešno poslat. Nakon pregleda administratora vaš komentar će biti odobren ukoliko je u skladu sa pravilnikom.