Novosti

Boško Obradović: Vučić veći autokrata od Đukanovića i Gruevskog

Boško Obradović: Vučić veći autokrata od Đukanovića i Gruevskog

Izjava predsednika SNS Aleksandra Vučića da dok je on živ neće biti prelazne vlade - najbolje govori o stepenu autokratije u Srbiji. U tom smislu, Vučićev lični režim je prevazišao i njegove bliske prijatelje Mila Đukanovića i Nikolu Gruevskog koji su svojevremeno prihvatili ideju prelazne vlade da bi dokazali postojanje demokratije u Crnoj Gori i Makedoniji.

Sa druge strane, Vučić je na sednici Glavnog odbora SNS otvoreno priznao da pola sadašnjih narodnih poslanika i ministara iz redova vladajuće stranke loše rade svoj posao i da će biti zamenjeni posle izbora. Postavlja se pitanje zašto posle izbora, odnosno zašto se posebno ministrima dozvoljava još najmanje osam meseci da loše rade svoj posao? Jer ako su ministri dobri - zašto ne bi ostali na svojim mestima i posle izbora? A ako su loši - zašto ne bi bili zamenjeni odmah a ne da i dalje čine štetu?


Konačno, velika najava narodnog poslanika Vladimira Đukanovića da će doći do smena korumpiranih članova SNS ispostavila se kao još jedna u nizu laži i prevara. Iako je prvo zamrzao sve svoje aktivnosti u stranci zbog lopova u njenim redovima, Đukanović je očito odustao od dalje istrage kriminala i korupcije unutar SNS. Vučićevo obećanje Đukanoviću da će se obračunati sa takvima ispostavilo se kao laž kao i uvek, i očito su svi takvi u SNS ostavljeni na svojim mestima do izbora da bi mogli da nastave da kradu i pomognu pobedu vladajuće partije na nastupajućim izborima. Zbog toga i do tada - sve im je oprošteno i neka slobodno nastave sa lopovlukom. I to nije ništa novo: lažna predizborna obećanja i lažna borba protiv kriminala i korupcije su zaštitni znak ove vlasti već osam godina.

 


Info služba Dveri


Podeli vest:

Napomena:

Коментари који у свом садржају буду имали говор мржње, вређање, непристојне речи, клевету, као и расну, националну или верску мржњу и нетрпељивост неће бити објављени на нашем сајту.
Уредник сајта има право избора коментара који ће бити објављени.

Ostavite komentar

Vaš komentar je uspešno poslat. Nakon pregleda administratora vaš komentar će biti odobren ukoliko je u skladu sa pravilnikom.