Novosti

Boško Obradović: Zbog EU naprednjaci vratili verbalni delikt u Skupštinu

Boško Obradović: Zbog EU naprednjaci vratili verbalni delikt u Skupštinu

Zbog svih građana Srbije moje je da mislim svojom glavom. Borićemo se na sve načine da se oforme Ministarstvo za porodicu i populacionu politiku, Ministarstvo za Srbe u regionu i rasejanju, Ministarstvo vera, Ministarstvo za AP Kosovo i Metohiju i Ministarstvo za evropske dezintegracije i Evropu posle Evropske unije. - istakao je Obradović.

„Vi ste upravo bili svedoci shvatanja demokratije od strane vladajuće stranke i potpredsednika Narodne skupštine Veroljuba Arsića. Kada sam počeo da govorim zašto sam protiv uvođenja Ministarstva za evropske integracije nekoliko puta mi je isključen mikrofon i u više navrata sam sprečen da govorim, a dobio sam i dve opomene zbog sopstvenog mišljenja, što je povratak verbalnog delikta u NSRS i ubuduće će poslanici opozicije biti kažnjavani zato što imaju slobodno i sopstveno mišljenje“ – rekao je na početku konferencije za medije u Narodnoj skupštini, šef poslaničke grupe Dveri, Boško Obradović.

Po Poslovniku, za dve opomene izrečene na sednici Skupštine narodnom poslaniku kome je izrečena opomena smanjuje se 20% od plate, što iznosi oko 14000 dinara. Nije prvi put da Veroljub Arsić potpuno bez osnova izriče opomene narodnim poslanicima poslaničke grupe Dveri.

Boško Obradović je istakao zašto su Dveri protiv uvođenja Ministarstva za evropske integracije.

„Dveri su protiv ministarstva za evropske integracije jer posle 17 godina puta Srbije u EU nema više nikakvog smisla da idemo tim putem. Svi evropski zvaničnici nas uveravaju da nema nikakvog proširenja EU najmanje do 2020. Zato je to ministarstvo i besmisleno. Međutim, vlast mora da uvede ovo ministarstvo jer ima dug prema briselskim komesarima koji su ih doveli na vlast pre pet godina. Neka oni svoje dugove vraćaju iz svog partijskog džepa. Nenormalno je otvarati ovo ministarstvo u trenutku kada se EU raspada pred našim očima“ – rekao je Obradović.

On je dodao da mu je zaista bilo zadovoljstvo da danas sluša bivše radikale, a današnje naprednjake kako naprednjače u evro-fanatizmu i kako su veći zagovornici EU čak i od Demokratske stranke i LDP-a.
„Normalna je kriza identiteta Čedomira Jovanovića jer mu je politiku uzeo Vučić, ali ga veliki vođa čak i pored toga ipak ne uzima u Vladu, za šta ga Čeda grozničavo moli“  - nastavio je Obradović. On je ukazao da ozbiljan problem sa opozicionim identitetom, iz istog razloga, imaju i Čanak i Šutanovac.

Predsednik Dveri je ukazao na nekoliko ključnih amandmanskih intervencija koje su Dveri predložile kako bi izmenili i dopunili  predlog Zakona o ministarstvima koji je došao od strane vladajuće koalicije.

„Mi smo kroz ove amandmane ukazali šta su prave potrebe građana Srbije, a to sigurno nije EU.

Zato smo predložili formiranje Ministarstva za porodicu i populacionu politiku, a koji se odnose na stvaranje zakonskih okvira koji bi obavezao sve državne organe da štite prirodnu porodicu i obavezivanje Vlade Republike Srbije da pri raspodeli budžetskih sredstava prioritetno izdvaja sredstva za mere direktne i indirektne finansijske pomoći porodici i natalitetu. Ministarstvo za Srbe u regionu i rasejanju, radi poboljšanja položaja Srba koji žive izvan Republike Srbije. Ministarstvo vera, koje bi između ostalog vršilo afirmaciju i razvoj slobode veroispovesti kao i saradnju države sa crkvama i verskim zajednicama i unapređenje njihovog položaja u društvu.

Ministarstvo za AP Kosovo i Metohiju, zbog normalnog funkcionisanja institucija Republike Srbije na teritoriji Kosova i Metohije. Ministarstvo za evropske dezintegracije i Evropu posle Evropske unije, jer je to danas aktuelno u čitavoj Evropi” – istakao je Boško Obradović.

 „Zbog svih građana Srbije ja moram da mislim svojom glavom. Borićemo se na sve načine da

se ova ministarstva oforme, a ona nepotrebna ukinu. Zato je veoma važno da kompletna javnost isprati šta se do kraja dešava u Narodnoj skupštini i da li je ovo priprema da se ukine svaka rasprava za izbor Ane Brnabić na mesto predsednika Vlade koja počinje na Vidovdan, a to je vrhunac poniženja građana Srbije, srpskoga naroda i Srbije u celini, da na najveći srpski praznik mi raspravljamo da budemo prva zemlja koja će u Jugoistočnoj Evropi imati gej-premijera“ – zaključio je šef poslaničke grupe Dveri.

-

Informativna služba DveriPodeli vest: