Novosti

Božićni paketići za decu Dragačeva

Božićni paketići za decu Dragačeva

Trudom i novčanim prilozima braće Srba, koji su na privremenom radu u Čikagu, te velikim ličnim zalaganjem njihovog kolege, Dragačevca, Marka Žikeca Jankovića, rodom iz Krstaca, koji je bio i inicijator ove plemenite akcije, za 22. dece uzrasta od mesec dana do 14 godina obezbeđeni su Božićni paketići, a za 6 socijalno najugroženijih porodica, veliki paketi sa osnovnim životnim namirnicama i kućnom hemijom.

    Deci iz po  jedne porodice iz Dljina, Graba, Rogače, Kotraže, Rasovca, Goračića, Milatovića, Belog Kamena,  te iz dve porodice iz Guberevaca, uručeni su bogati  Božićni  paketići od strane gospodina Marka Jankovića, ispred  darodavaca i Predsednika Srpskog pokreta Dveri Boška Obradovića i rukovodstva Opštinske organizacije Dveri za Dragačevo, koji su dali logistiku za sprovođenje ove plemenite akcije i evidentiranje dece i porodica kojima je pomoć potrebna.     Pomoć se sastojala od robe koja je u 90 % slučajeva proizvedena od strane srpskih firmi, a kupljena je  u domaćim radnjama sa ćiriličnim nazivom.     Porodice koje su odabrane za ovogodišnje Božićno darivanje su višedetne, u težem materijalnom stanju ili je reč o deci koja odrastaju bez jednog od roditelja.     Na ovaj način u praksi je ostvarena odlična saradnja naše dijaspore koja želi da pomogne svoju Otadžbinu i Dveri, koje pored  sve značajnije političke uloge u srpskom društvu, nastavljaju putem jake socijalne i nacionalne angažovanosti na svakom koraku.      Svim pravoslavnim  vernicima želimo srećne Božićne i Novogodišnje praznike.

Mir Božiji-Hristos se rodi!  

Guča-Lučani, 06. Januar 2017.  

Info Služba Dveri Dragačevo

Podeli vest:

Napomena:

Коментари који у свом садржају буду имали говор мржње, вређање, непристојне речи, клевету, као и расну, националну или верску мржњу и нетрпељивост неће бити објављени на нашем сајту.
Уредник сајта има право избора коментара који ће бити објављени.

Ostavite komentar

Vaš komentar je uspešno poslat. Nakon pregleda administratora vaš komentar će biti odobren ukoliko je u skladu sa pravilnikom.