Autorski tekstovi

Branimir Nešić: Boško Obradović je pravi predsednički kandidat opozicije

Branimir Nešić: Boško Obradović je pravi predsednički kandidat opozicije

Potpredsednik Dveri, Branimir Nešić, izjavio je juče, povodom sve većih polemika u javnosti, ko će možda biti predsednički kandidat opozicije, da opozicija u Srbiji već ima odličnog predsedničkog kandidata, a to je predsednik Dveri, Boško Obradović.

Mesecima unazad u medijima se vodi polemika oko zajedničkog predsedničkog kandidata opozicije i ko bi bio najbolje rešenje za taj izborni zadatak.


Iz različitih razloga se izbegava da se konstatuje, da jedan takav kandidat već postoji – to je predsednik Srpskog pokreta Dveri, Boško Obradović.


On je u ovom trenutku jedini najavljeni predsednički kandidat opozicije i smatram da je i najbolji.


Zašto?


Zato što predstavlja novu političku generaciju u Srbiji, nikada nije bio na vlasti i nema afere iza sebe, što mu daje potencijal da bude zajednički kandidat šire opozicije, bez obzira što je lider jedne parlamentarne političke stranke.


Obradović je u srpsku politiku doneo nove teme: od borbe protiv bele kuge i bankarskih derikoža do vraćanja vojnog roka i ekonomskog patriotizma.


Predsednik Dveri je jedini opozicioni lider, koji je u svom rodnom gradu u kojem i živi, na lokalnim izborima osvojio 25% glasova.


Da li je nekom opozicionom lideru to još uspelo? – Nije.

 

Šta to govori?


Govori, da je Boška Obradovića narod prepoznao i da Boška Obradovića narod voli.


Srpskom narodu je baš to i potrebno. Srbiji u ovom trenutku, ne treba ni doktor nauka, ni ekonomski ekspert, ni bogati privrednik, već predsednik države, kojeg narod voli, kojeg rado sreće na ulici, koji uliva novu nadu i optimizam, i na kraju, koji i živi kao većina građane ove zemlje, skromno i pristojno.


I, ono što je možda najvažnije: ko se za ovih šest meseci novog skupštinskog saziva istakao kao najozbiljniji opozicioni narodni poslanik, ko je u kontra-ekspozeu rekao Aleksandru Vučiću ono što niko do sada u Narodnoj skupštini nije?


Ko, dakle, ima potencijal da se nosi sa predsednikom SNS u direktnom TV duelu?

To je Boško Obradović.


Aleksandra Vučića i SNS, kao nekada Miloševića, ne može da pobedi kandidat Druge Srbije i građanskog prozapadnog bloka, već samo dokazani patriotski kandidat.


Dokaz za to su i izjave evropskih lidera, kao na primer izjava Johanesa Hana, koji zabrinuto komentariše, da ga plaše predstojeći predsednički izbori u Srbiji, zbog rasta desnice.


Iako Dveri nisu desnica, svakako jesu predstavnik i predvodnik velikog patriotskog buđenja u Srbiji, koji uveliko prožima celu Evropu. U tom pravcu, Srbija ima priliku da na proleće dobije modernog predsednika za 21.vek i da na pravi način uhvati priključak u stvaranju nove Evrope – Evrope nacija koje se međusobno poštuju, uvažavaju i sarađuju.Branimir Nešić

Podeli vest:

Napomena:

Коментари који у свом садржају буду имали говор мржње, вређање, непристојне речи, клевету, као и расну, националну или верску мржњу и нетрпељивост неће бити објављени на нашем сајту.
Уредник сајта има право избора коментара који ће бити објављени.

Ostavite komentar

Vaš komentar je uspešno poslat. Nakon pregleda administratora vaš komentar će biti odobren ukoliko je u skladu sa pravilnikom.

Biografija : Branimir Nešić

Branimir Nešić rođen je 9. maja 1974. u Kraljevu gde je završio osnovnu školu i gimnaziju. Filološki fakultet Univerziteta u Beogradu, odsek srpska književnost i jezik, upisao je 1995, a diplomirao je sa temom Hrišćanski motivi u Vukovim narodnim epskim pesmama.

Bio je jedan od pokretača Studentskog protesta 1996/97. Aktivno je učestvovao u Studentskom parlamentu kao predstavnik svog fakulteta.

Sa još dvoje studenata Filološkog fakulteta, 1999. godine pokreće glasilo studenata srbistike Dveri srpske, koje je vremenom preraslo u časopis za nacionalnu kulturu i društvena pitanja.

Po završetku fakulteta radio je kao profesor srpskog jezika i književnosti, a od 2004. do 2011. godine radio je u Patrijaršiji SPC kao operativni urednik Pravoslavlja, zvanične novine Srpske Patrijaršije.

Autor je knjige Srbi i ksenofobija (Beograd, 2008), kao i na desetine tekstova iz oblasti srpske kulture, društva, umetnosti i književnosti.

Jedan je od osnivača Srpskog sabora Dveri, udruženja koje je nastalo na tribinama i promocijama časopisa Dveri srpske. Bio je prvi predsedavajući udruženja, kao i glavni i odgovorni urednik tog časopisa.

Takođe, Nešić je jedan od idejnih tvoraca i organizatora Srpske mreže, asocijacije koja je povezivala na desetine omladinskih srpskih udruženja širom sveta.

Kada su Dveri 2011. godine donele odluku da uđu u politiku, Nešić je bio član Starešinstva zadužen za Službu za odnose sa javnošću. Istu funkciju obavljao je i 2014. godine.

Kao potpredsednik pokreta, član je Predsedništva, zadužen za kulturu i verska pitanja.

Osnivač je i direktor Catena mundi, najperspektivnije nacionalne izdavačke kuće, za koju pišu eminentni srpski intelektualci.

Oženjen je, otac dvoje dece.