Autorski tekstovi

Budite hrabri i srećni

Budite hrabri i srećni

Povodom 97 godina od rođenja slavnog akademika Dejana Medakovića, rođenog 07.jula 1922. želim da sa prijateljima podelim njegovo pismo, koje sam dobila kao odgovor na moje pisano izjašnjavanje o utiscima nakon pročitane njegove porodične hronike „Efemeris“. Konstatacije i saveti su primenljivi i danas, a ispunjenje njegove želje – da budemo hrabri i srećni, najveća je pobeda koju jedna porodica u Srbiji danas može da izbori za svoje članove i okruženje. (Beograd, 05.maj 2004.)

Poštovana gospođo Janjušević,

Najtoplije Vam zahvaljujem na Vašem lepom pismu od 27. IV o.g.  na koje Vam nisam mogao odmah da odgovorim iz zdravstvenih razloga.


Vaše pismo potvrdilo je moje uverenje da poruke koje je čovek na razne načine pustio u svet, ne propadaju zauvek i one nastavljaju da žive svojim samostalnim životom i u tom procesu nemoćan je i njihov autor. Niko ih više ne može da zaštiti.


Drago mi je što ste u mojoj porodičnoj hronici pronašli  i neku vrstu optimizma, iako celo delo većinom diše nostalgijom i tugom zbog mnogih ružnih okolnosti koje ga neprestano napadaju i ugrožavaju. Najiskrenije Vam želim da u životu sačuvate bar onaj deo optimizma u čiju lekovitost ne treba sumnjati. Prihvatite Vašu sudbinu sa mirom i dostojanstvom čoveka koji je ispunio svoju ovozemaljsku dužnost. Uostalom, neka to zvuči i pomalo paradoksalno, ali smo mi Srbi, već odavno izgubili i pravo na pesimizam.


Budite hrabri srećni.

S poštovanjem,

Dejan Medaković


Podeli vest:

Napomena:

Коментари који у свом садржају буду имали говор мржње, вређање, непристојне речи, клевету, као и расну, националну или верску мржњу и нетрпељивост неће бити објављени на нашем сајту.
Уредник сајта има право избора коментара који ће бити објављени.

Ostavite komentar

Vaš komentar je uspešno poslat. Nakon pregleda administratora vaš komentar će biti odobren ukoliko je u skladu sa pravilnikom.

Biografija : Marija Janjušević

Rođena u Sloveniji u mestu Jesenice 19.11.1971. od oca Vukašina i majke Živane.

Udata, živi u Inđiji, majka Dimitrija i Teodore (16 i 14 godina)

Osnovnu i srednju školu završila je u Aleksandrovcu i stekla zvanje „tehničar za biohemiju i molekularnu biologiju“. Diplomirala na poljoprivrednom fakultetu u Novom Sadu 1995. godine na smeru voćarsko-vinogradarski. Govori engleski i slovenački jezik.

Poseduje sertifikat LSPR škole za odnose s javnošću, „PRAGMA PR“, „EDGE“ PR sertifikate na temu planiranja i krizne komunikacije u odnosima s javnošću, „CMA“ akademije za društvene mreže i drugih stručnih seminara na temu konsultantskih usluga i primene Zakona o javnim nabavkama.

U toku je rad na master studijama na matičnom fakultetu, na katedri za vinogradarstvo.

Tokom radnog iskustva u trajanju od 17 godina radila je kratko kao prodavac u poljoapoteci i komercijalni referent, četiri godine bila je direktor preduzeća koje se bavilo trgovinom poljoprivrednih proizvoda, a nakon toga jedanaest godina direktor kliping agencije sa 200 zaposlenih.

Interesovanja su folklor (aktivno osam godina), odnosi s javnošću, integrisane komunikacije, stari zanati, društvene mreže.

Član je Društva Srbije za odnose s javnošću, Srpske asocijacije menadžera, Udruženja poslovnih žena (trenutno neaktivno), Udruženja e-razvoj, NVO „Moja Inđija“ (od 2008. do 2010)

Od 2000. do 2010. bila je član DSS-a i kandidat za republičkog poslanika na listi DSS-a 2007. godine.


Angažovanje u Dverima

Član Srpskog pokreta Dveri od januara 2011. godine, član tadašnjeg Rukovodstva od osnivanja, a nakon registracije Srpskog pokreta Dveri, član Predsedništva i predsednik Saveta za socijalnu politiku.