Novosti

Dobro došli na 13. Letnje duhovne večeri u Čačku

Dobro došli na 13. Letnje duhovne večeri u Čačku

13. Letnje duhovne večeri u Čačku od 26-28. avgusta u organizaciji izdavačke kuće „Katena mundiˮ.

Od 26. do 28. avgusta u Čačku će se održati tradicionalne Letnje duhovne večeri – 13. put po redu, ali na novoj lokaciji na otvorenom u centru grada – u Atrijumu Doma kulture od 20 časova, a u slučaju kiše program će biti održan u Klubu Doma kulture.


Ove godine su u planu tri programske večeri, istorijsko, književno i duhovno-muzičko veče.

·         NEDELjA, 26. AVGUST: Povodom 100 godina od osnivanja Jugoslavije, predstavljanje zbornika „Istorija jedne utopijeˮ u izdanju „Catena mundiˮ. Govore: prof. dr Milomir Stepić, dr Aleksandar Raković, i Branimir Nešić, direktor izdavačke kuće „Katena mundiˮ

·         PONEDELjAK, 27. AVGUST: SOLUNSKA 28, Predstavljanje novog romana dr Neleta Karajlića.

·         UTORAK, 28. AVGUST (Velika Gospojina): DUHOVNO-MUZIČKO VEČE povodom 1000 godina od prvog pisanog pomena krsne slave u Srba. Učestvuju: dr Vladimir Dimitrijević i hor „Sveti Nikolaj Žičkiˮ.


Letnje duhovne večeri su tradicionalna kulturna manifestacija u Čačku, koja se u letnjim mesecima u organizaciji Dveri održava na otvorenom prostoru u strogom centru grada već 13 godina. Do sada je održano više desetina različitih programa: tribina, promocija, projekcija filmova, koncerata, okruglih stolova…


Gosti Letnjih duhovnih večeri u Čačku su najpoznatiji srpski duhovnici, intelektualci, književnici, publicisti, umetnici…


Idejni tvorac Letnjih duhovnih večeri u Čačku je Boško Obradović, a program se od 2013. godine realizuje u saradnji sa izdavačkom kućom „Katena mundiˮ iz Beograda, koja se bavi izdavaštvom duhovne i nacionalne literature.


 


Gradska organizacija Dveri u Čačku


Podeli vest:

Napomena:

Коментари који у свом садржају буду имали говор мржње, вређање, непристојне речи, клевету, као и расну, националну или верску мржњу и нетрпељивост неће бити објављени на нашем сајту.
Уредник сајта има право избора коментара који ће бити објављени.

Ostavite komentar

Vaš komentar je uspešno poslat. Nakon pregleda administratora vaš komentar će biti odobren ukoliko je u skladu sa pravilnikom.