Novosti

Porodica, ta večna oaza harmonije i ljubavi

Porodica, ta večna oaza harmonije i ljubavi

Vrline kao što su vernost, odanost, poslušnost i dobrota, savremeno doba potpuno negira i u prvi plan ističe zadovoljavanje egoističnih potreba pojedinca, u smislu asocijalizacije i izolovanosti.

 Iz tog razloga često i suviše dugo vremena provodimo život brinući se isključivo o sebi. Iako Srbija jeste zemlja u kojoj se mladi veoma teško odlučuju da stupe u bračnu zajednicu iz straha da neće biti u materijalnoj mogućnosti da obezbede svoju porodicu, što jeste veliki problem, ali ne i realno opravdanje za neproširenje porodičnog stabla. Karijera, posao, uživanje u životu, kao i sticanje materijalnog bogatstva jesu prioriteti koje globalistička ideologija svakodnevno servira mladom čoveku, zapostavljajući mnogo bitnija bogatstva od navedenih.

Takav model razmišljanja prosečan čovek prihvata, zaboravljajući da je u ljudskom kodu i prirodi da zasnuje porodicu i rađa nova pokoljenja. Iskustvo nas uči da je sve mnogo lakše i lepše kada se život sa nekim deli, neguje ljubav, i iz te ljubavi rode novi ljudi. Porodica, ta večna oaza harmonije i ljubavi jeste uporište koje svakog čoveka štiti od zla. Sreća čoveka koji ugleda krov svoje kuće i ka njoj potrči, jer zna da ga tamo čekaju voljena bića ne može da se meri ni sa jednim poslovnim uspehom, niti srećom kada se kupi novi automobil.

Prosta zabava, građenje karijere, i sticanje dobara jesu vrednosti za trenutak, samo je zasnivanje porodice zalog za večnost.

Zato ne biraj da budeš „glupava ovca samo još jedna u stadu“, izaberi da budeš pametna, samosvesna i časna osoba koja zna šta je dobro za sebe i državu! Jer u tom grmu leži sreća.


 


Dragana Milićević

Član saveta za porodicu Srpskog pokreta Dveri


Podeli vest:

Napomena:

Коментари који у свом садржају буду имали говор мржње, вређање, непристојне речи, клевету, као и расну, националну или верску мржњу и нетрпељивост неће бити објављени на нашем сајту.
Уредник сајта има право избора коментара који ће бити објављени.

Ostavite komentar

Vaš komentar je uspešno poslat. Nakon pregleda administratora vaš komentar će biti odobren ukoliko je u skladu sa pravilnikom.