Novosti

Dveri: Ako u Smederevu nema cenzure onda neka sporne predstave budu na repertoaru Teatra u tvrđavi

Dveri: Ako u Smederevu nema cenzure onda neka sporne predstave budu na repertoaru Teatra u tvrđavi

Nakon tvrdnje gradskih čelnika i organizatora festivala „Teatar u tvrđavi“ da predstave Kokana Mladenovića i Igora Vuka Torbice nisu zabranjene, Dveri u Smederevu očekuju da sporne predstave budu deo festivalskog programa i da se na taj način demantuju glasine da su cenzurisane zbog političkih stavova dvojice reditelja.

Proteklih dana pojavila se vest da postoji osnovana sumnja da su predstave „Tartif“ i „Jami distrikt“ otkazane na smederevskom festivalu „Teatar u tvrđavi“ zbog političkih stavova reditelja ovih predstava, Kokana Mladenovića i Igora Vuka Torbice.


Ne treba zaboraviti da se cenzura u Smederevu već dogodila zabranom koncerta Vlada Georgieva 2017. godine zbog javne podrške jednom od opozicionih kandidata.


S obzirom da je najveća žrtva ovih glasina ugled Grada Smedereva i pozorišnog festivala, Dveri predlažu da ove dve predstave ipak budu odigrane i da se na taj način demantuju glasine o cenzuri.


Ukoliko ove dve predstave ne budu deo programa „Teatra u tvrđavi“ može se sa sigurnošću smatrati da direktor Centra za kulturu Dragoljub Martić ne govori istinu i da mu je od viših instanci Srpske napredne stranke naređeno da se ostvarenja spornih reditelja ne prikazuju u Smederevu.

 


Gradska organizacija Dveri u Smederevu


Podeli vest:

Napomena:

Коментари који у свом садржају буду имали говор мржње, вређање, непристојне речи, клевету, као и расну, националну или верску мржњу и нетрпељивост неће бити објављени на нашем сајту.
Уредник сајта има право избора коментара који ће бити објављени.

Ostavite komentar

Vaš komentar je uspešno poslat. Nakon pregleda administratora vaš komentar će biti odobren ukoliko je u skladu sa pravilnikom.