Novosti

Bebac premijeru: Prestanite da ponižavate roditelje

Novica Kocić, Goran Divac

Bebac premijeru: Prestanite da ponižavate roditelje

Premijer Srbije Aleksandar Vučić svojom izjavom uvredio je roditelje. Zahtevamo izvinjenje - roditelji se više ne smeju ponižavati.

Premijeru, Jučerašnjom izjavom da majke ne žele da rade zbog toga što za dvoje dece uzimaju socijalna davanja u visini minimalca, uvredili ste ne samo nezaposlene roditelje i njihovu decu, nego i sve porodice u Srbiji, bez obzira na materijalno stanje u kojem se nalaze. Istina koju svi znamo je da majke koje, prema vašim rečima, "uzmu za jedno dete 4.500 i za drugo i 11.000 ovako i eto minimalne plate, pa što da rade" nikako ne mogu da pruže porodici sa dvoje dece iole dostojanstven život. Da plate račune i kupe hranu. Kupe pelene, opreme decu za vrtić (ako u njemu uopšte ima mesta) ili školu i traže posao. Spisak je beskonačan i potpuno nerealan.

Zapitajte se kako većina tih majki sa svojom porodicom preživljava sa sumom koja je manja za trećinu od minimalca svakog meseca.   minimalac-kombinacija

(foto kombinacija: Novica Kocić, Goran Divac)

To što postoje ljudi koji zloupotrebljavaju socijalna davanja problem je države, administracije i službenika koje plaćaju svi građani Srbije i koji ne rade svoj posao. Umesto da istražite zbog čega postoje takve zloupotrebe, Vi ubadate prst u oko najsiromašnijim roditeljima i porodicama koje jedva preživljavaju. Vaša administracija je već u nekoliko navrata, a pre svega ukidanjem povraćaja PDV-a na bebi hranu i opremu, pokazala da joj nije stalo do roditeljstva. Vaše uvrede kojima su majke okarakterisane kao "neradnice" samo zato što su odlučile da budu na porodiljskom su očekivane. To, međutim, ne znači da su manje bolne. Time ste najosnovnije potrebe jedne porodice sveli na donji prag tolerancije ljudskog dostojanstva. Od deklarativnog zalaganja za natalitet i povećanje stope zaposlenosti Vas i vaše Vlade nemaju koristi ni roditelji ni budući roditelji u Srbiji.

Prekinite da ugrožavate krhku budućnost roditeljstva u ovoj zemlji! Izvinite se svim roditeljima koje ste, po ko zna koji put, uvredili i ponizili!  

Izvor: Bebac   vucic-ponizava-roditelje-bebac-fb

Podeli vest:

Napomena:

Коментари који у свом садржају буду имали говор мржње, вређање, непристојне речи, клевету, као и расну, националну или верску мржњу и нетрпељивост неће бити објављени на нашем сајту.
Уредник сајта има право избора коментара који ће бити објављени.

Ostavite komentar

Vaš komentar je uspešno poslat. Nakon pregleda administratora vaš komentar će biti odobren ukoliko je u skladu sa pravilnikom.