Novosti

Bor: Prodaja RTB Bor – strateška odluka ili još jedan promašaj?

Novosti

Bor: Prodaja RTB Bor – strateška odluka ili još jedan promašaj?

RTB kakvog pamti većina starijih sugrađana nema. Prodat je kineskoj kompaniji „Zijin majning grup“ i to 63%, iako je Vučić najavljivao da će prodati do 49% akcija.

Kinezi su kupovinom 63% postali većinski vlasnici najvećeg giganta istočne Srbije, firme koja je godinama uništavana i pljačkana od strane vlasti, za šta je naročito odgovoran Blagoje Spaskovski. Vlast godinama nije preuzimala ništa povodom njegovog ponašanja i uništavanja RTB, već naprotiv i dalje ima podršku vlasti.


S obzirom na sve promašene privatizacije koje je sprovela ova vlast, a koje su išle u korist stranih investitora, ali ne i domaćih radnika i privrede plašimo se da ovo nije još jedan u nizu takvih „strateških poteza“.


Jedno od pitanja je i da li je opravdano da se stranoj kompaniji da većinsko vlasništvo nad prirodnim bogatstvima ove zemlje i čemu to vodi.


 

OO Dveri Bor


Podeli vest:

Napomena:

Коментари који у свом садржају буду имали говор мржње, вређање, непристојне речи, клевету, као и расну, националну или верску мржњу и нетрпељивост неће бити објављени на нашем сајту.
Уредник сајта има право избора коментара који ће бити објављени.

Ostavite komentar

Vaš komentar je uspešno poslat. Nakon pregleda administratora vaš komentar će biti odobren ukoliko je u skladu sa pravilnikom.