Novosti

Boško Obradović: Danas počinje „Nedelja porodice“

Boško Obradović: Danas počinje „Nedelja porodice“

Lider Dveri, Boško Obradović danas je, zajedno sa ostalim poslanicima Dveri, ozvaničio početak „Nedelje porodice“ i još jednom istakao da je porodična politika najpotrebnija Srbiji u ovom trenutku i da je ona temelj onoga za šta se Dveri zalažu.

„Značaj porodice za društvo mora biti prepoznat kroz poreske reforme i kroz olakšice koje će omogućiti normalniji svakodnevni život za sve porodice u Srbiji“ – rekao je predsednik Dveri.


„Nedelja porodice“ će biti obeležena nizom aktivnosti u opštinama i gradovima širom Srbije, od 14. do 20. maja, a kao uvod u te aktivnosti opštinski odbor Dveri na Voždovcu je juče organizovao sportsku i likovnu radionicu na temu „Moja porodica, naša sreća“.


Obradović je istakao da su pored lokalnih aktivnosti, dva centralna događaja u okviru „Nedelje porodice“ okrugli sto na kojem će se analizirati vladina Strategija podstcaja rađanja 18. maja i veliki porodični skup na Trgu Republike u Beogradu 20. maja.


,,Vladajuća većina je pokrenula određene korake u borbi protiv bele kuge, istina tek posle 6 godina na vlasti. To je velika pobeda Dveri kao opozicije i velika satisfakcija za našu višegodišnju političku borbu da ovo pitanje postane državni prioritet broj 1. Međutim, predložene mere su nedovoljne i potrebno je pokrenuti ceo državni sistem u funkciji pomoći rađanju i porodici. To će biti tema okruglog stola u organizaciji Dveri u petak u Narodnoj skupštini i pozvani su predstavnici i vlasti i opozicije da zajednički razmotrimo dodatne mere podrške svim porodicama u Srbiji.“ – rekao je Obradović.


On je istakao da će pravo finale akcije ,,Nedelja porodice” biti porodični skup u nedelju 20. maja na Trgu republike u Beogradu sa početkom u 13 časova na kojem će se svi okupiti da slave život, na kom će govoriti i Brajan Braun, predsednik Svetskog kongresa porodica, a koji će završiti šetnjom do Kalemegdana i zabavnim aktivnostima za decu.Informativna služba Srpskog pokreta DveriPodeli vest:

Napomena:

Коментари који у свом садржају буду имали говор мржње, вређање, непристојне речи, клевету, као и расну, националну или верску мржњу и нетрпељивост неће бити објављени на нашем сајту.
Уредник сајта има право избора коментара који ће бити објављени.

Ostavite komentar

Vaš komentar je uspešno poslat. Nakon pregleda administratora vaš komentar će biti odobren ukoliko je u skladu sa pravilnikom.